preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gradina

Login
Logo škole

 

Korisni linkovi

 

 

Dokumenti za prikaz
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 6. 2010.

Ukupno: 236547
Ovaj mjesec: 2655
Ovaj tjedan: 787
Danas: 22
www.os-gradina.skole.hr
DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Ivana Kovač / datum: 26. 2. 2021. 10:58

Učenici poslijepodnevne smjene na različite načine obilježili su Dan ružičastih majica – Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Odjenuli su ružičaste majice ili stavili nekakav ružičasti detalj. U učionicama su oslikavali ružičaste majice, pisali prigodne poruke, gledali prezentacije o primjerima vršnjačkog nasilja, izrađivali bedževe, crtali stripove na temu sukoba među vršnjacima, pokušavali objasniti ponašanje izazivača sukoba, nasilja i žrtve. Učenici su pokazali koliko, iako još maleni, razumiju ovu temu i imaju potrebu govoriti o tome. Ravnateljica nam se ružičastom majicom pridružila i podržala naše aktivnosti. Uz pjesmu Ptica, Život nije siv i dr.  poslali smo poruku da život zaista može biti lijep ako se svi potrudimo.

Učiteljica Lela Mamula

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]100. dan škole u 3. a razredu
Ivana Kovač / datum: 24. 2. 2021. 08:59

19.2. su učenici 3.a razreda matične škole obilježili 100.dan škole.

Igrali smo rukomet na ploči ponavljajući tablicu množenja, na zemljovidu RH smo tražili gradove, sela, uzvisine, rijeke i otoke. Istraživali smo koja se osoba i koja građevina nalazi na novčanici od 100 kuna, pisali smo poruke o tome što bismo željeli da nam se dogodi 100 puta, kome bismo dali sto poljubaca, zagrljaja,… Radili smo 10 puta po 10 vježbi, oslikavali smo brojku 100 primjenjujući komplementarni kontrast.

U matematici su pobijedile djevojčice, a u potrazi za sto zemljopisnih pojmova dječaci.

Na kraju smo podijelili 100 bombona i zasladili se.

Atmosfera je bila vesela uz jako puno smijeha i natjecateljskog duha.

Učiteljica Lela Mamula

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Maskirani predškolci
Ivana Kovač / datum: 18. 2. 2021. 10:14

Naši mali predškolci, uz pomoć svoje učiteljice Katarine, obilježili su Maskenbal. Uz pjesmu i ples počastili su se i krafnama.

Taj dan su vile, vještice, pčelice i ostala zanimljiva bića zavladala našom malom školom.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Maškare 2021.
Ivana Kovač / datum: 17. 2. 2021. 08:55

Sa željom da se maškare okupe i druže, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, učenici razredne nastave matične i svih područnih škola jučer su obilježili taj veseli dan. Ove godine "otputovali" su u svijet bajki i priča. Bilo je tu patuljaka, Snjeguljice, zle vještice, lovaca i svih ostalih zanimljivih likova. 

Kako im je bilo možete vidjeti u videu koji su snimili. 

https://www.youtube.com/watch?v=lxLmrjC4bcc&feature=youtu.be


[OPŠIRNIJE]Valentinovo
Ivana Kovač / datum: 16. 2. 2021. 15:48

U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i ove godine smo obilježili Valentinovo. Nije bilo tradicionalne ljubavne pošte niti valentinovskih igara u knjižnici.

U razredima smo crtali, izrezivali srca, pjevali i pisali o ljubavi. Tijekom cijelog dana, učenici su u predvorju mogli pogledati prezentaciju te naučiti ili prisjetiti se tko je bio Valentin, koji su simboli Valentinova te na koji način se obilježava kod nas i u svijetu.

Tako smo i ove čudne i neobične godine pokazali da je ljubav nešto bez čega ne možemo, nešto što je u nama i što trebamo dijeliti.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2021.
Ivana Kovač / datum: 16. 2. 2021. 14:00

Dana 11. veljače u našoj je školi održan LiDraNo. Na školskoj su smotri sudjelovali učenici razredne nastave matične i dviju područnih škola, te dvije učenice predmetne nastave. Njihove je nastupe pratilo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: pedagog Ivica Čuljak, učiteljice Ines Križić, Marija Juren i Ljiljana Bakić, te učitelj Siniša Živoder, koji je bio predsjednik školskog prosudbenog povjerenstva.

Nakon kratkog vijećanja povjerenstvo je donijelo odluku o najuspjelijim izvedbama. Na županijskoj će nas razini predstavljati literarni rad „Malena mjesta srca moga“, učenice Lorene Večere, 8.a, te pojedinačni scenski nastup „Brza brzina“ u izvedbi učenice drugoga razreda Hane Vidaline.

Još je nekoliko učenika dobilo pohvalnice za svoje izuzetno dojmljive nastupe. To su: Petra Krčevski (1. razred), Iva Marošević (3. razred),  Adrian Milak i  Stjepan Ciraki ( 4.a razred), te Tena Moslavac (4.b razred).

Čestitamo svim učenicima koji su nastupali, a Hani i Loreni želimo sreću na daljnjem natjecanju.

Više o samom ozračju s ove smotre u fotogaleriji.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 10. 2. 2021. 18:54

 Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine drugog utorka u veljači. Učenici predmetne nastave obilježili su taj dan na satima informatike rješavajući online kvizove. Cilj ove aktivnosti je bio poticati i promicati sigurniju i odgovorniju upotrebu tehnologije i mobilnih uređaja. Nakon riješenih kvizova, učenici su dobili povratnu informaciju jesu li sigurni ili bi trebali biti oprezniji na internetu.

Učitelj Dražen Kostanjevac

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Kako prevladati ispitnu tjeskobu
Ivana Kovač / datum: 5. 2. 2021. 09:01

Poštovani učenici i roditelji,

u privitku možete pronaći online knjižicu pod nazivom „Kako prevladati ispitnu tjeskobu“ koja je namijenjena učenicima osnovne i srednje škole kao pomoć u usvajanju vještina i stjecanju navika koje su neophodne za učinkovito učenje i uspješno polaganje ispita.

Izradili su je Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i Ivana Martinušić, psihologinja u OB Virovitica.

Nekim učenicima će biti vrlo korisna, a mogu ju pročitati i roditelji kako bi olakšali svojoj djeci svakodnevno učenje i rad te pomogli nadvladati strah od ispitivanja u školi ukoliko je on prisutan.


[OPŠIRNIJE]Life in a High Tech Society: The Age of Cybernetics
Ivana Kovač / datum: 4. 2. 2021. 14:35

Mnogi znanstvenici i doktori proučavaju kako tehnologija može pomoći ljudima te su s vremenom razvili i umjetne dijelove tijela koji ljudima pomažu u njihovom svakodnevnom životu i čine ga lakšim. ”The Age of Cybernetics” je tekst koji govori o robotima, cyborogovima, prati povijest njihovog nastanka i njihove uporabe u 21. stoljeću u raznim područjima (prije svega medicini, a zatim i znanosti, školstvu, ekonomiji...). Obrađivajući ovo područje, gledajući dokumentarne filmove te isječke poznatih nam filmova „Terminator” i dr., na engleskom jeziku tijekom dva tjedna, učenici 8.b razreda počeli su i razmišljati o robotima oko nas. Učenici su dobili mini projekt pod nazivom ”My robot”. Zadatak je bio osmisliti svog robota, opisati ga i predstaviti razredu. Bili su inovativni i  kreativni. Izlažući svoje radove sami su  došli  do zaključka kako bi se upravo neki od njihovih robota mogli jednoga i upotrijebiti. Ponosni na svoje radove, izložili su ih u predvorju škole.

Učenici 8.b razreda i učiteljica Jasna Škoro

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]IGRE NA SNIJEGU U PŠ ŽLEBINA
Ivana Kovač / datum: 3. 2. 2021. 14:01

Snijeg koji je napadao prošlih dana potaknuo je učenike PŠ Žlebina i učiteljicu Ines na igre u školskom dvorištu. Radujući se snježnoj čaroliji, stvorili su svoga snjegovića. Više o njihovoj igri na otvorenom pogledajte u fotogaleriji.

 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]SNJEŽNE RADOSTI U 4.b
Ivana Kovač / datum: 2. 2. 2021. 13:24

Učenici 4.b razreda sa svojim učiteljem Sinišom uživali su u snježnim radostima.

Obradovao ih je snijeg koji je napadao te su odlučili školsko dvorište uljepšali snjegovićem.

Kako su se proveli u igri na snijegu pogledajte u fotogaleriji. 

fotogalerija 


[OPŠIRNIJE]BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID
Ivana Kovač / datum: 2. 2. 2021. 10:39

Nalazimo se u vremenu koje pred nas stavlja mnoge izazove i naša svakodnevica više nije ono što je nekad bila.  Svatko se sa promjenama nosi na drugačiji način i svatko ih prihvaća onako kako zna. Kako bismo olakšali ovaj drugačiji period i neočekivane promjene koje će doći, u nastavku se nalazi brošura  BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora. U sklopu projekta, pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih. Sve ostale informacije možete pročitati u brošuri.

https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/brosura-brini-o-sebi-budi-dobro-prozivi-covid/5866


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Ivana Kovač / datum: 28. 1. 2021. 14:37

Svi učenici od 1. do 8. razreda nastavu će od ponedjeljka 1. veljače 2021. godine pohađati prema modelu A (nastava u školi). Nastava će biti organizirana kao i u prvom polugodištu, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu, a učenici putnici u svojim mjestima čekaju autobuse u uobičajeno vrijeme!


[OPŠIRNIJE]Druga slikovnica Malih Engleza
Ivana Kovač / datum: 18. 1. 2021. 09:44

Učenice 7.b razreda su na izvannastavnoj aktivnosti (Mali Englezi), snimili slikovnicu Little Red Riding Hood (Crvenkapica).

Priču smo preveli na engleski jezik te su učenici uvježbavali izgovor i čitanje teksta naengleskom jeziku.

Učenici su rado sudjelovali i odradili zadatke, a konačne rezultate pogledajte i poslušajte na sljedećoj poveznici :  

https://sway.office.com/dVc8wIHxrvbyM0GC?ref=Link

Učiteljica Azra Benković

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Ivana Kovač / datum: 14. 1. 2021. 14:25

Dragi učenici i roditelji,

u nastavku možete pronaći informacije o organizaciji nastave za početak rada u drugom polugodištu.

Učenici od 1. do 4. razreda od 18. siječnja 2021. god. nastavu će pohađati prema modelu A (nastava u školi). Nastava se odvija prema uobičajenom rasporedu sati, a učenici od 1. do 4. r. matične škole nastavu će pohađati u prijepodnevnoj smjeni. Nastava u matičnoj i svim područnim školama počinje u 8 sati, a sve ostale  informacije pravovremeno će vam dostaviti vaši učitelji.

Učenici od 5. do 8. razreda od 18. do 31. siječnja 2021.god. nastavu će pohađati prema modelu C (nastava na daljinu). Sve detaljne informacije o održavanju nastave na daljinu dobit ćete pravovremeno od svojih razrednika.

Nastava na daljinu odvijat će se putem platforme Microsoft Teams. Razrednici će zasnovati razredni odjel u kojem će biti uključeni učenici i učitelji. Molimo da redovito pratite i obavijesti na našoj web stranici.

Raspored vožnje autobusa za učenike putnike od 1. do 4.r.:

Žlebina 7:15                          Detkovac 7:15

Novi Gradac 7:20                  Budakovac 7:30

Rušani 7:25                           Brezovica 7:40

Lug Gradinski 7:30                

Lipovac, Bačevac 7:40

Povratak kući    12:25


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 1. 2021. 12:20

 Dragi učenici, Osnovna škola Gradina odlučila je virtualnu nastavu provoditi putem Microsoft Teams aplikacije dostupne na Office365.skole.hr.

Upute za korištenje aplikacije možete preuzeti na poveznici :

Microsoft Teams - upute za učenike


[OPŠIRNIJE]Božićno vrijeme
Ivana Kovač / datum: 4. 1. 2021. 12:01
To je vrijeme ljubavi, radosti i mira
kada slavimo rođenje Božjega sina.
Pišu se želje, pjevaju pjesme,
peku se kolači i kite se jelke.
 
Korona je ove godine faca prava
pa nije bilo božićnog programa.
Vedroga duha i sa smiješkom na licu
mi smo ipak vrijedni bili i mnogo toga pripremili.
 
Sve to smo lijepo snimili
i našem dragom Djedu poslali.
On je jako sretan bio,
malo nas je posjetio
i za sve darak pripremio.
 
                              Učenici i učitelji RN

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Sretan Božić i uspješna nova godina !
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 23. 12. 2020. 08:00

Božićna čestitka - videozapis


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima
Ivana Kovač / datum: 23. 12. 2020. 07:53

 Dragi učenici,

zimski praznici počinju 24. prosinca 2020. i traju do 15. siječnja 2021. godine.

 U školskim klupama vidimo se 18. siječnja 2021. godine.

 Svima vama i vašim obiteljima želimo blagoslovljen Božić i svako dobro u novoj 2021. godini! Želimo vam da praznike provedete zdravi, u krugu svojih obitelji.

Čuvajte sebe i druge, budite odgovorni.

Vidimo se u siječnju!


[OPŠIRNIJE]usKORO NA Olimpijske
Ivana Kovač / datum: 22. 12. 2020. 14:39

 Školski sportski savez Virovitičko-podravske županije proveo je likovni natječaj  pod nazivom usKORO NA Olimpijske. Na natječaju su sudjelovali učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta Virovitičko-podravske županije.

 Likovni uradak trebao je biti izrađen na temu usKORO NA Olimpijske.

 Nedavni potpuni prekid svih sportskih natjecanja i prva u povijesti odgoda ljetnih Olimpijskih igara Tokio 2020. te vijesti o odgodama i otkazivanju manifestacija teško pogađaju sportaše koji su mahom osuđeni na pokušaje održavanja forme i kondicije u improviziranim uvjetima.

 Kako će izgledati Olimpijske igre Tokio 2021. te kako će se sportaši do tada pripremati, trenirati i natjecati bila je tema ovog likovnog natječaja.

 Učenica 7. a razreda  naše škole, Marija Brođanac, osvojila je 1. mjesto u 2. kategoriji (učenici predmetne nastave 5. - 8. razred). Njen mentor bio je učitelj Oliver Bešić.

 Ovim putem čestitamo Mariji i njenom mentoru Oliveru Bešiću!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Božić u PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 21. 12. 2020. 21:49

 Sretan Božić i nova godina, radost i veselje u svim srcima….

 Božić smo obilježili virtualno, ali jednako svečano i radosno. Recitirali smo i pjevali. Snimili smo božićni spot  i pri tome se jako zabavili.

 Želimo svima sretan, blagoslovljen i miran Božić i zdravu, mirnu i sretnu novu godinu !

 

 

Video - Božić u Brezovici

Video - Božićna priredba

Učiteljica Maja Mandić Obrovac


[OPŠIRNIJE]Christmas Tea Party
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 21. 12. 2020. 21:18

 U PŠ Žlebina,Detkovac i Novi Gradac učenici su saznali da je omiljena aktivnost Engleza piti čaj u popodnevnim satima. U Velikoj Britaniji afternoon tea je nastao u 19.stoljeću kao obrok između ručka i večere kako bi ljudi zavarali glad dok čekaju obrok. Ali to je mnogo više od samog čaja. To je druženje i uživanje u čaju zajedno te smo zato, u sklopu nadolazećeg blagdana, organizirali božićnu čajanku na kojoj su učenici učili nove pojmove vezane uz Božić na engleskom jeziku, uz neizostavnu šalicu toplog čaja.

Azra Benković, učiteljica engleskog jezika

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Slikovnica Malih Engleza : Pinocchio
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 12. 2020. 20:26

 Učenici 7.a razreda su na izvannastavnoj aktivnosti (Mali Englezi), snimili slikovnicu Pinocchio. Priču smo skratili, ali i preveli na engleski jezik. Tijekom prepričavanja priče, učenici su trebali paziti na izgovor i gramatiku engleskog jezika te proširiti svoj vokabular. Učenici su rado sudjelovali i odradili zadatke, a konačne rezultate pogledajte i poslušajte na sljedećoj poveznici : 

https://sway.office.com/2xVbk0ER5Dkjd9LV?ref=Link

   Azra Benković, učiteljica engleskog jezika


[OPŠIRNIJE]Paljene treće adventske svijeće
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 12. 2020. 19:53

 U ponedjeljak, 14. prosinca, jutro smo započeli paljenjem treće adventske svijeće uz prigodan program koji su pripremili vjeroučiteljica Ivanka i učenici. Tradicionalno poznata i pod nazivom pastirska svijeća, ona je simbol sreće nadolazećeg Božića koji nam se bliži te slavi prve ljude koji su se poklonili malenom Isusu, pastire. 

fotogalerija 

 


[OPŠIRNIJE]Medni dan 2020.
Ivana Kovač / datum: 7. 12. 2020. 14:36

Kao prethodne, tako i ove školske godine, u našoj školi proveli smo program pod nazivom “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2020. godine”. Program smo proveli 7. prosinca 2020. godine.

Svi naši učenici 1. razreda dobili su prigodnu vrećicu s teglicom meda i slikovnicu “Pčelica Jelica i medo Edo.” 

Učiteljice su učenicima 1. razreda tijekom jednog školskog sata pokazale kratku prezentaciju i upoznale ih s važnosti meda i pčela.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Paljenje druge adventske svijeće
Ivana Kovač / datum: 7. 12. 2020. 14:13

 Upalili smo i drugu adventsku svijeću. Druga svijeća označava mir.

Paljenje druge adventske svijeće proteklo je u skladu s epidemiološkim mjerama, a upalili su je učenici 5. b razreda.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Posjet Skloništu za životinje Virovitica
Ivana Kovač / datum: 2. 12. 2020. 14:34

U srijedu 2. prosinca predstavnici Vijeća učenika Lana Ivanac i Gabriel Jurišić,  u pratnji ravnateljice Ivane Kovač i domara Milenka Milovanovića, posjetili su Sklonište za životinje Virovitica.

Učenici i djelatnici škole tijekom mjeseca studenoga prikupljali su hranu i deke za životinje koje trenutno borave u Skloništu.

Dočekali su ih djelatnici Skloništa te zahvalili za donaciju.

Ravnateljica škole zahvaljuje učenicima, roditeljima i djelatnicima na sudjelovanju u ovoj akciji.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Paljenje prve adventske svijeće
Ivana Kovač / datum: 30. 11. 2020. 08:50

Paljenje prve adventske svijeće označava početak razdoblja došašća (adventa), vremena u kojem se pripremamo za Božić.

Tradicionalno paljenje svijeća u našoj školi ove je godine skromnije nego što je bilo do sada. Vjeroučiteljica Ivanka je organizirala da se u skladu s poštivanjem epidemioloških mjera svaki ponedjeljak pali po jedna svijeća koju će zapaliti učenici samo jednog razrednog odjela.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]THANKSGIVING DAY
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 26. 11. 2020. 16:40

 Na satu engleskog jezika učenici područnih škola Žlebina, Detkovac i Novi Gradac te sedmaši u matičnoj školi, obilježili su Thanksgiving Day. Američki Dan zahvalnosti obilježava se svakog četvrtog četvrtka u studenom (ove godine je to 26.studenog), a vuče korijene još od prvih engleskih doseljenika, a slavi zajednicu različitih kultura. Molitve i posebni obredi zahvalnosti nakon žetve uobičajeni su među gotovo svim religijama, a današnja američka proslava potekla je iz engleskih tradicija iz vremena protestantske Reformacije. No, tog blagdana ne bi bilo bez Indijanaca. Po dolasku u Ameriku engleski doseljenici su među sobom uspostavili jednakost i prihvatili zajedničko ime Pilgrims – hodočasnici, no njihov zanos uskoro su pomutile teškoće u pribavljanju hrane. Spasili su ih lokalni Indijanci, koji su im osigurali hranu i naučili ih uzgajati kukuruz i drugo povrće, a pozvali su ih i na žetvenu proslavu na kojoj su zajedno blagovali, što se danas smatra prvim američkim Danom zahvalnosti. Neizostavno jelo na sam dan je purica te su zato učenici razredne nastave na satu izrađivali šarene purice,a učenici sedmih razreda su izradili Thanksgiving Tree u kojeg su upisivali sve za što su u životu zahvalni. Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

Azra Benković, učiteljica engleskog jezika

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Djelo ljubavi
Ivana Kovač / datum: 25. 11. 2020. 09:30

Poštovani roditelji,

Socijalna samoposluga „Djelo ljubavi“ koja djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica osnovana je u svibnju 2016. godine u svrhu pomoći najsiromašnijim osobama koje žive na području grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica.

Ove školske godine naša škola uključit će se u prikupljanju potrebnih namirnica i potrepština. Želja nam je pomoći održivosti Socijalne samoposluge i pobuditi naviku kod djece da primjećuju kako ljudi oko njih žive i da od svog džeparca mogu odvojiti koju kunu za one koji nemaju.

Više o akciji i rasporedu prikupljanja pročitajte u „opširnije“.


[OPŠIRNIJE]"Magyarországot imádom"
Ivana Kovač / datum: 24. 11. 2020. 11:19

 Učenici 1. i 3. razreda područne škole Novi Gradac imali su priliku testirati svoje znanje o mađarskoj kulturi i narodu u igri "Magyarországot imádom" ili "Mađarsku obožavam", ali i ponešto novo naučiti o slavnim osobama, tradicionalnim mađarskim jelima i izumima.  Igra se odvija na ploči s deset polja koja su obojena crvenom, zelenom, žutom, plavom i smeđom bojom. Crvena boja predstavlja mađarske slavne osobe, zelena boja mađarska jela, žuta boja mađarske izume, a smeđa  i plava pauziranje ili vraćanje korak unazad, odnosno na prethodno polje.

Učiteljica Matea Jurković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan tolerancije u 2.r.
Ivana Kovač / datum: 20. 11. 2020. 08:25

Tolerancija se uči!

U ponedjeljak, 16.studenog, učenici 2.razreda OŠ Gradina obilježili su Međunarodni dan tolerancije.

Na samom početku dana, riječ tolerancija bila je učenicima potpuna nepoznanica. Razgovorom smo otkrivali kako tolerancija nama nije nepoznata. To je ono što svakodnevno pokušavamo živjeti u našoj maloj školskoj zajednici. Svakim danom učimo prihvaćati jedni druge! Uočili smo da nas sličnosti povezuju, a razlike obogaćuju i čine jedinstvenim svakog od nas! Prisjetili smo se i nedavno pročitanog lektirnog djela Ružno pače te zaključili : Ponašajmo se prema drugima onako kako bismo željeli da se drugi ponašaju prema nama!

Učiteljica Katarina Grošinić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Ivana Kovač / datum: 19. 11. 2020. 14:32

Učenici razredne nastave naše škole obilježili su Dan sjećanja na Vukovar. Prigodnim riječima, paljenjem lampiona, pisanjem sastavaka i slikanjem odali su počast žrtvama Domovinskog rata.

 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 18. 11. 2020. 15:38

 Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata učenici OŠ Gradina obilježili su u utorak 17. studenog 2020. prigodnim panoima i paljenjem lampiona.

Učitelj Marko Lulić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar u PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica
Ivana Kovač / datum: 17. 11. 2020. 13:57

Mir je u našim rukama

18.11. prisjećamo se poginulih u Domovinskom ratu, a posebno Vukovara, grada koji je u ratu najviše stradao.

I učenici naše Područne škole prisjetili su se grada Vukovara i zapalili svijeće u znak sjećanja.

Učenici trećeg razreda pisali su pjesme o Vukovaru, a svi razredi su izradili i likovne radove u spomen na grad heroj.

Učenici i učiteljice PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan ljubaznosti u PŠ Budakovac
Ivana Kovač / datum: 17. 11. 2020. 13:35

Učenici PŠ Budakovac su kroz razne aktivnosti obilježili Svjetski dan ljubaznosti. Naučili su četiri čarobne riječi i glumili situacije u kojima ih koristimo.

Razgovarali smo o našim osjećajima i osjećajima drugih ljudi. Uvažavanje tuđih emocija i iskazivanje istih približili smo koristeći "ja poruke". Izradili smo teglicu s raznim motivacijskim porukama i lijepim riječima.

Svaki učenik je izvukao papirić i  pročitao poruku ostatku razreda te smo razgovarali o tome kako se učenici osjećaju kada im se uputi lijepa riječ. Završili smo radionicu ukrašavajući pano u učionici te s nekoliko misli, a jedna od njih bila je: "Lijepa riječ ne košta ništa, a znači mnogo!".

Učiteljica: Marija Kelemen

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Radna akcija uređenja školskog dvorišta Područne škole Tomislava Lukačevića u Brezovici
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 13. 11. 2020. 18:59

 U dogovoru s roditeljima započela je radna akcija uređenja školskog dvorišta naše Područne škole, koja je već ranije bila planirana, ali nikako izrealizirana. Ovaj smo tjedan sakupili sav potreban materijal za uređenja igrališta za djecu naše škole kako bi izradili igralište. Igralište će biti napravljeno od starih guma, u obliku penjalica i različitih prepreka. Igralište je podijeljeno na 3 dijela - AKTIVNI DIO (za razvoj koordinacije, ravnoteže, spretnosti), ISTRAŽIVAČKI DIO (planiran za različita istraživanja o vremenu - mini meteorološka stanica) te OPUŠTAJUĆI DIO (učionica u prirodi - dio koji će nam služiti za izvanučionični rad - pisanje, slikanje, pričanje, promatranje....). Naravno, djeca imaju i dio samo s travnatom površinom gdje će moći igrati graničar, nogomet i ostale sportove. Pogledajte  u fotogaleriji kako je izgledao naš prostor oko škole, naše školsko dvorište...

….a uskoro ćete vidjeti u što smo ga pretvorili!

Učenici i učiteljice PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Naši predškolci
Ivana Kovač / datum: 12. 11. 2020. 14:36

Naši predškolci sredinom listopada zasjeli su u školske klupe prvi puta kao đaci.

Uz pomoć svoje učiteljice Katarine ukrasili su prostor gdje će tijekom pripreme za 1. razred usvajati potrebna znanja koja im trebaju da bi mogli postati pravi mali đaci.

Pogledajte što su lijepo izradili.

                                                                                fotogalerija 


[OPŠIRNIJE]„Ja sam iz razreda nepušača“
Ivana Kovač / datum: 11. 11. 2020. 08:25

Naša škola bila je uključena u projekt HZJZ-a „Sv. Rok“ Virovitica pod nazivom „Ja sam iz razreda nepušača“ koji se provodio tijekom listopada i prve polovice studenog 2020.g.

U projektu su sudjelovali svi učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, kao i učenici 1. i 2. razreda srednjih škola naše Županije. 

Više o projektu i fotografije s provedbe istog pogledajte u "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Mesés teadélután Dobsai Gabrielával - Bajkovita čajanka s Gabrielom Dobsai
Ivana Kovač / datum: 10. 11. 2020. 14:33

Na satu mađarskog jezika i kulture učenici PŠ Novi Gradac otputovali su u svijet dvojezičnih bajki autorice Gabriele Dobsai. Uz šalicu toplog čaja, iščitavanje dvojezične bajke "Pöszméte, a könyvtünder" ili "Pöszméte, knjiška vila", učenici su imali priliku upoznati i samu autoricu bajki Gabrielu Dobsai putem videopoziva tijekom kojeg su joj postavljali pitanja u vezi pisanja bajki, odabira imena likova, tema i mjesta radnje.  Spisateljica nam je otkrila kako radi na novoj bajki čiji su likovi djevojčica Barbi (Barbara) i njezini ljubimci, dvije mačke.

Veselimo se ponovnom susretu i čitanju njezinih bajki!

 

Učiteljica Matea Jurković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu
Ivana Kovač / datum: 10. 11. 2020. 11:06

Učenici prvih razreda sudjelovali su u edukaciji "Sigurno u prometu" pridržavajući se epidemioloških mjera. U posjet su im došli policijski službenici Postaje prometne policije Virovitica koji su održali prigodno predavanje. Prvašići su puno naučili o pravilima ponašanja u prometu (vozač bicikla, putnik u vozilu, učenik koji koristi pješački prijelaz bez semafora ili sa semaforom i sl.).

Bili su jako znatiželjni i postavljali pitanja na koja su dobili odgovore. Uživali su!

                                                                                    fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Knjiga nema bateriju koja se troši!
Ivana Kovač / datum: 5. 11. 2020. 11:13

Kao i svake godine  Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga. U povodu 50. godišnjice Dana planeta Zemlje ovogodišnji je Mjesec hrvatske knjige posvećen našemu planetu i zaštiti okoliša uz moto Razlistaj se!. Učenici naše škole raznim su aktivnostima promicali čitanje i važnost knjige. Pod vodstvom nastavnice Hrvatskoga jezika izrađivali su straničnike nadahnute motivima Zemlje i zaštite okoliša.

Jedan je razredni odjel šestaša ovaj mjesec čitao zbirku poezije Tričave pjesme Paje Kanižaja. Upoznali su se s novim alatom pod imenom Canva te izrađivali postere s motivima iz Kanižajeve zbirke.

 

Na red je došla i lektira Mali ratni dnevnik Stjepana Tomaša. Učenici su izrađivali kartonske kutije koje su i ukrasili motivima, događajima, najdojmljivijim rečenicama iz knjige. Ususret skorašnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata slijedila je rasprava o značenju crvenog fiće u Osijeku, o djevojčici u plavome kaputiću, o posljedicama koje nam rat donosi.

Osmaši su ovaj mjesec čitali zahtjevnu lektiru. Jedan se razredni odjel uhvatio ukoštac s Prosjakom Lukom Augusta Šenoe. Njihova je aktivnost bila izraditi prozorčiće u likove. Na taj su način učenici mogli lakše razumjeti Lukino, Miticino ili Andrino ponašanje, stav.

Drugi je razredni odjel osmaša čitao roman Karla Brucknera Sadako hoće živjeti. Upoznali su se sa značenjem i tehnikom origamija. Nastali su lijepi i šareni ždralovi. Drugi je njihov zadatak bio izrezati elemente i motive iz lektire. Zatim su njihovi uradci stavljeni na grafoskop i nastalo je kazalište sjena. Svaki je učenik svojim kazalištem prepričao određeni događaj u knjizi.

Svi učenički radovi nalaze se u hodniku škole i dio su izložbe posvećene Mjesecu hrvatske knjige.

Remek-djela naših učenika možete pogledati i u galeriji.

                                                                               Učiteljica Marija Juren

                                                                                                 fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan štednje u 2. razredu
Ivana Kovač / datum: 30. 10. 2020. 16:30

Štednja.

Prva pomisao je novac.

No, što se još može štedjeti?  Zašto štedjeti? Kako naučiti štedjeti? Kada početi sa štednjom kako bi se usadila navika štednje?... To su samo neka od pitanja na koja su učenici 2.razreda pokušali odgovoriti. Petak, 30.listopada, posvetili smo Danu štednje.

Otkrili smo odakle potječe kasica prasica, oslikali svoj primjer kasice, usvajali pojmove vezane za štednju, učili računati hrvatskim novcem...

Zaključak dana: Zrno po zrno pogača, kamen do kamena palača, novčić do novčića ušteđevina!

                                                                                                                                             Učiteljica Katarina Grošinić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan štednje u PŠ Budakovac
Ivana Kovač / datum: 30. 10. 2020. 16:01

Učenici PŠ Budakovac obilježili su Svjetski dan štednje izradom svojih kasica–prasica.

Pod vodstvom svoje učiteljice Marije kasicu su izradili koristeći plastične bočice, papir u boji i krep papir.

Izradom kasica naučili su kako novac treba štedjeti, a usput su naučili i reciklirati. 

U fotogaleriji pogledajte njihova remek – djela.

                                                                          fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Pekarske čarolije u 4.a
Ivana Kovač / datum: 30. 10. 2020. 14:20

 Povodom obilježavanja Dana kruha, učenici 4.a razreda izrađivali su  "mini" knjigu recepata pod nazivom "Pekarske čarolije".

 U njoj se nalaze najbolji recepti njihovih majki i baka za domaći kruh, slane kiflice, peciva te slatke kolače...

Vjerujem da ćete isprobati neke!

Dobar tek!                                                               

                                                            Učiteljica Lara Tuk Plic

                                                                                         fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našim područnim školama
Ivana Kovač / datum: 30. 10. 2020. 09:40

 Kad jesen zakuca na vrata primimo je kao dragog gosta. Ona nikad ne dođe praznih ruku. Njezini su darovi ukusni, sočni, zdravi. Njezin poziv za šetnju po stazama rodnog kraja nikad se ne odbija. Uz laganu šetnju tijelo nam se puni njenim mirisima, a lice ozari srećom. Gdjegod se okreneš, svaki kutak našeg kraja iskri posebnom ljepotom. Njene boje, mirisi, vedrina  i toplina dana izmamili su nas iz učionice van. Sve te osjećaje prenijeli smo i na papir. Pri tome nikad ne zaboravljamo zahvaliti se Bogu na njegovim darovima. I ove godine naše su se mame i bake potrudile da na našem školskom stolu bude svakojakih delicija. Hvala im!

                                         Učiteljica PŠ Novi Gradac Vesna Cajlan

 Obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svatko od učenika donio je nešto od proizvoda:  brašno, zrna žitarica, kruh, kolače. Pogledali smo kratki film o mlinu i preradi brašna. Ispričali smo priču "Od zrna do kruha", pregledali koje sve mi žitarice imamo u razredu. Pokušali smo sijati brašno, a prije samog kušanja slastica naučili smo izreći zahvalu: "Iz zemlje se biljke viju, na Suncu nam one zriju. Drago Sunce, zemljo draga, hvala vam za vaša blaga."

                                        Učiteljica PŠ Žlebina Ines Križić

 Učenici 1.,2. i 3. razreda obilježili su Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Kratka priredba održala se ispred naše škole u Brezovici. Prije programa pomolili smo se  i vjeroučitelj je izrekao molitvu o kruhu,a zatim smo pjevali i recitirali o jeseni, kruhu i jabuci. Zašto jabuci? Jer je ona kraljica voća i ima svoj dan, 20. listopada. Priredbu smo završili uz ples. Bilo je lijepo i veselo!

Vidimo se  iduće godine!

                   Učiteljice PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica Dijana i Maja

                                                                           fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha 2020.
Ivana Kovač / datum: 28. 10. 2020. 09:04

 Svake godine, povodom blagdana sv.Vendelina, u našoj školi obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zbog trenutne epidemiološke situacije izostala je tradicionalna  proslava u  predvorju škole.  Nije bilo stolova ukrašenih plodovima zemlje, a ni mirisnih pekarskih proizvoda.

 Obilježavanje Dana kruha preselili smo u razrede. Učenici razredne nastave izrađivali su likovne radove na zadanu temu, a učenici predmetne nastave pisali su liste zahvalnosti koje su ukrašavali likovnim uradcima.

 Ove školske godine uključili smo se u projekt Škole za Afriku kako bismo svojim malim doprinosom, prikupljanjem dobrovoljnih novčanih priloga,  mislili i pomogli djeci na Madagaskaru. Stoga nam je ovogodišnje geslo za Dane kruha bilo „Kruh svoj s gladnima dijeli“.

Dio radne atmosfere u učionicama pogledajte u našoj fotogaleriji. 

                                  Učiteljice: Katarina Grošinić i Ivanka Žuljević

                                                                                                     fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Andersenove bezvremenske bajke u 2.r.
Ivana Kovač / datum: 26. 10. 2020. 13:55

 Jeste li čuli za Hansa Christiana Andersena? A za bajke Ružno pače, Snježna kraljica...?

 Tim rečenicama smo započeli druženje s poznatim bajkopiscem.

 Učenici su iznijeli svoja saznanja o Andersenovim bajkama, a zatim smo krenuli otkrivati Andersena. Saznali smo odakle potječe te prije koliko godina je napisao nama poznate bajke. Odradili smo puno zanimljivih aktivnosti vezanih za Andersenove bajke:  čitali, analizirali, pisali, crtali,  slušali pripovijedanje bajke (gost pripovjedač naš knjižničar Luka) te i sami postali pripovjedači, ali i stilisti „odjenuvši“ cara u novo ruho.

 Na kraju smo zaključili da nam bajke šalju bezvremenske poruke o  prijateljstvu, prihvaćanju drugačijih, međusobnom pomaganju, iskrenosti i vjeri u sebe.

                                                     Učiteljica Katarina Grošinić

                                                                                   fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Pokusi u 4.b
Ivana Kovač / datum: 19. 10. 2020. 14:11

 Učenici 4.b razreda su u svojoj učionici na satu prirode i društva imali zanimljiv sat na temu: Tlo-uvjet života.

 Učenici su dokazali da tlo sadrži vodu, zrak, čvrste i mineralne tvari. Naravno,sve uz budno oko učitelja Siniše koji je nadzirao pokuse.

Na početku sata znatiželja, a na kraju sata sreća i zadovoljstvo.

                                                                                 fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u lijepom čitanju na mađarskom jeziku
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 17. 10. 2020. 12:12

 U utorak 13. listopada 2020. godine održano je natjecanje pod nazivom "Natjecanje u lijepom čitanju na mađarskom jeziku" za učenike koji pohađaju nastavu iz predmeta Mađarski jezik i klutura po modelu C u OŠ Gradina i u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica. Učenici su se natjecali u dvjema kategorijama: u prvoj od 1. do 4. razreda i u drugoj od 5. do 8. razreda. Zadatak natjecatelja je bio poslati video-zapis koji će bilježiti njihovo čitanje kategorijski određenog teksta. Nakon poslušanih video-zapisa, Povjerenstvo za odabir pobjednika (sudski tumač Istvan Karacsonyi, nastavnica glazbene kulture Idliko Seleši Dančo, pedagog Ivica Čuljak, nastavnica mađarskog jezika i kulture Matea Jurković i predstavnik mađarske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije Istvan Seleši) odlučilo je da su pobjednici u prvoj kategoriji Magdalena Šurkalović (1.mjesto), Pavao Koši (2. mjesto) i Tena Paić (3. mjesto), a u drugoj kategoriji Tamara Orban ( 1. mjesto), Josip Eršek (2. mjesto) i Lana Ružica Zec (3. mjesto). Nakon objave rezultata svi sudionici su prikladno nagrađeni. 

Učiteljica Matea Jurković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Tjedan djeteta
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 10. 2020. 18:38

 U OŠ Gradina prigodno je obilježen Tjedan djeteta od 5. do 9. listopada. Učenici su razgovarali, čitali i pisali na temu dječjih prava i dužnosti. Dokazali su svoj natjecateljski duh u igrama, a najviše uživali u stvaralačkim aktivnostima na svježem zraku. Pogledajte djelić ozračja u fotogaleriji!

Učiteljica Biljana Popović

fotogalerija

 


[OPŠIRNIJE]Pozdrav jeseni u PŠ Žlebina
Ivana Kovač / datum: 13. 10. 2020. 19:57

 Izvanučionička nastava je pravi odabir za odmor od pisanja i sjedenja u školskim klupama. Učenici PŠ Žlebina su sa svojom učiteljicom prošetali  selom do obližnjeg jezera i prikupili razne plodove, promotrili biljke, kore drveća, sakupili šareno lišće te izradili pravi jesenski plakat.

                                                                              Učiteljica: Ines Križić

                                                                                              fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 5. 10. 2020. 08:50

 Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Učitelji su pravi heroji našeg društva, koji kroz predanost u radu s djecom naprave tisuću malih čuda svakog dana.

Svim učiteljima želimo sretan Svjetski dan učitelja !

Učitelj Marijan Kovačević

 


[OPŠIRNIJE]Knjižničar u 4.b razredu
Ivana Kovač / datum: 1. 10. 2020. 10:36

 Kad su učenici 4.b razreda ugledali debele i teške rječnike i pravopise koje je u njihov razred donio knjižničar Luka sigurno su se malo uplašili i pitali  se kako li će se među svim tim listovima i riječima moći snaći. Kroz primjere i igre pokazalo se da to uopće nije teško. Uz malo truda i volje svatko može proučavati bogatu riznicu hrvatskih riječi i naučiti pisati i govoriti pravilno, bez ijedne greške. Ako vam treba pomoć, zavirite i vi u rječnik i pravopis ili se obratite 4.b razredu. 

                                                      Učitelj Siniša Živoder i knjižničar Luka Čiča      

                                                                                                  fotogalerija


[OPŠIRNIJE]VENDELINSKA DRUŽENJA 2020. - 1. dio
Ivana Kovač / datum: 24. 9. 2020. 14:18

 U sklopu manifestacije “Vendelinska druženja” koja se povodom blagdana svetog Vendelina, tradicionalno raznim kulturnim i edukativnim aktivnostima održava u općini Gradina, u našoj Osnovnoj školi Gradina održan je prvi dio druge po redu Dječje likovne kolonije Virovitičko-podravske županije.U koloniji su sudjelovale OŠ A. Cesarec Špišić Bukovica, OŠ I.G.Kovačića Gornje Bazje, OŠ J. Kozarca Slatina i naša OŠ Gradina.

 Tim povodom jedanaest učenika imalo je zadatak fotografirati motive naselja Gradina na temu svjetlo i sjena.

 Organizatori ovog zanimljivog  događaja su naša škola i KUD Gradina uz pokroviteljstvo Općine Gradina i Virovitičko-podravske županije, a voditelj kolonije bio je učitelj Igor Fućkar .

 Nastavak „Vendelinskih druženja“ slijedi u mjesecu listopadu kada će učenici dobiti  zadatak fotografirati motive po cijeloj općini Gradina. Najbolji uradci bit će tiskani na prigodnim razglednicama koje će predstavljati prirodne ljepote i znamenitosti ove naše općine.

 

                                                                            fotogalerija


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN JEZIKA 2020.
Ivana Kovač / datum: 23. 9. 2020. 18:23

 Europski dan jezika obilježava se 26.rujna svake godine, počevši od 6.prosinca 2001. Temelji se na inicijativi Vijeća Europe, a cilj je vrjednovanje svih jezika i kultura kao i doprinos osoba koje posjeduju prednosti višejezičnosti.

 Ususret obilježavanju toga nadnevka, učenici 4.b. razreda su ga iz predmeta Engleski jezik obilježili na sljedeći način: Upoznali su zastave 13 država (Francuska, Italija, Makedonija, Španjolska, Rusija…), tradicijska jela i običaje tih država, a kao glazbenu pozadinu slušali su narodnu glazbu tih zemalja (Mađarski ples br.5 u g-molu, Turski marš…), kao i himne tih država. Učenici su izradili i plakat koji objedinjuje sve navedeno u lijepu cjelinu.

                                                                 Učiteljica: Jasna Škoro

                                                                                            fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika u suradnji s RA Vidra
Ivana Kovač / datum: 23. 9. 2020. 17:51

 U sklopu projekta Informacijskog centra Europe Direct Virovitica, a povodom obilježavanja Europskog dana jezika, stručne savjetnice iz Razvojne agencije Vidra održale su 22.9.2020. zanimljivo predavanje povezano s Europskim danom jezika. Radionica je održana u učionici 4.b razreda u OŠ Gradina.

 Predavanje je bilo jako zanimljivo i zabavno. Učenici su saznali što je Europska unija,o pozdravima na stranim jezicima te su izrazili veliko zadovoljstvo održanom radionicom.

                                                                    

                                                                        Učitelj: Siniša Živoder

                                                                                                fotogalerija


[OPŠIRNIJE]VENDELINSKA DRUŽENJA 2020.
Ivana Kovač / datum: 22. 9. 2020. 16:27

 OŠ Gradina u suradnji s KUD-om Gradina, a pod pokroviteljstvom Općine Gradina i Virovitičko-podravske županije, po drugi puta organizira dječju likovnu koloniju pod nazivom Vendelinska druženja. Cilj je prepoznati, okupiti i povezati učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji se svojim likovnim talentom i upornošću u radu ističu u sredinama iz kojih dolaze. Ovogodišnji nadnevak održavanja je 23.9., a kroz medij fotografije mladi će se likovnjaci izražavati na temu Svjetlo i sjena.

Projekt se održava prema svim epidemiološkim preporukama, a sa svrhom sprječavanja širenja virusa Covid 19.

Hodogram Vendelinskih druženja 2020.:

•          8:00 – 8:30 - Okupljanje sudionika ispred prostora KUD-a Gradina

•          8:30 – 9:15 – Ogledni sat: Okom objektiva; svjetlo i sjena

•          9:15 – 9:30 – Upute za rad

•          9:30 – 11:00 – Realizacija projekta: Sudionici obilaze mjesto Gradina i svojim aparatima „hvataju“ motive na temu Svjetlo i sjena. Najkasnije do 11:00 sati, od fotografiranih uradaka, a uz pomoć mentora odabiru jedan najuspješniji i šalju ga na E-mail: vendelinska.druzenja@gmail.com. Ta fotografija će biti otisnuta u A3 formatu i izložena.

•          11:30 – Otvorenje izložbe i podjela priznanja i zahvalnica za sudjelovanje

•          12:00 – razlaz sudionika dječje likovne kolonije


[OPŠIRNIJE]Rokovi superjunaci - donacija
Ivana Kovač / datum: 22. 9. 2020. 15:21

 U sklopu projekta „ Rokovi superjunaci protiv pretilosti“ našoj školi doniran je paket sportskih rekvizita.

 Projekt je do sada obuhvatio edukativne radionice za učenike na temu pravilne ishrane i pretilosti te javnu tribinu za roditelje djece, a u ponedjeljak je školama sudionicima projekta podijeljena oprema.

 Ovim putem zahvaljujemo Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije na doniranim sportskim rekvizitima.

                                                                                     fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Ivana Kovač / datum: 16. 9. 2020. 14:44

 Učenici razredne nastave su 10. rujna obilježili Hrvatski olimpijski dan. Odjenuli su bijele majice, kao simbol mira, tolerancije i prijateljstva. Organizirali su razne sportske aktivnosti na otvorenom, koje je bilo moguće izvesti prema epidemiološkim preporukama.Uživali su u lijepom sunčanom danu i dobro se zabavili. Crtali su olimpijske krugove na igralištu, natjecali se u raznim igrama, razgovarali o povijesti Olimpijskih igara, izrađivali plakate i uredili pano u predvorju škole. Obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana naša škola želi naglasiti važnost svakodnevne tjelovježbe i sportskih aktivnosti.

                                                                                        fotogalerija


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Ivana Kovač / datum: 10. 9. 2020. 14:11

Poštovani!

Škola ja zatvorena za javnost. 

Ulazak je moguć uz prethodnu najavu na broj telefona 784 – 150.

Ukoliko vam je potreban bilo kakav dokument iz škole, nazovite na 784 – 159 ili nam se obratite putem e-maila na  ured@os-gradina.skole.hr

 

 

Hvala na razumijevanju!

 

Ravnateljica

Ivana Kovač, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Prijevoz učenika
Ivana Kovač / datum: 7. 9. 2020. 14:30

Poštovani roditelji,

u nastavku obavijesti prikazan vam je red vožnje autobusa. Postoji mogućnost da će se red vožnje tijekom tjedna mijenjati. Redovito pratite obavijesti na web stranici naše škole. 

Molimo vas za razumijevanje i strpljenje kako bismo zajednički došli do najpovoljnijeg rješenja za naše učenike.

Hvala na razumijevanju!

MASKE SU U AUTOBUSU OBAVEZNE ZA SVE UČENIKE! 

Red vožnje autobusa

PRIJEPODNEVNA SMJENA – polazak

Vozač: K.S.

Žlebina 6:45

N. Gradac 6:50

Rušani  7:00

                                                       Lipovac

                                                       Bačevac

Vozač: I.Đ.

Detkovac 6:40

Budakovac, Vladimirovac 7:00

Brezovica 7:10

7:20

7:20

PRIJEPODNEVNA SMJENA – odlazak

Lipovac 12:55

Bačevac 12:55

Vozač: K.S.

Odlazak:

Žlebina , N. Gradac, Rušani 13:10

Vozač: I.Đ.

Odlazak:

Brezovica, Detkovac, Budakovac, Vladimirovac 13:10

 

Za učenike poslijepodnevne smjene nastava počinje u 14:00 sati.

POSLIJEPODNEVNA SMJENA – polazak

Vozač: K.S.

Žlebina 13:20

N. Gradac  - nema učenika

Rušani 13:25

L. Gradinski 13:30

                                        Lipovac, Bačevac

Vozač: I.Đ.

Budakovac, Vladimirovac 13:25

Detkovac 13:35

Brezovica 13:45

 

13:40

POSLIJEPODNEVNA SMJENA – odlazak

Lipovac, Bačevac 18:15

Rušani, N. Gradac, Žlebina 18:25

Brezovica, Budakovac, Vladimirovac, Detkovac 18:25


[OPŠIRNIJE]!!! OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE!!!
Ivana Kovač / datum: 3. 9. 2020. 15:07

Dragi učenici i roditelji! 

Nastava počinje 7. rujna 2020. i to:

nastava za učenike predmetne nastave počinje u 7:50 sati  i traje do 9:25 (autobusi učenike odvoze u 9:30)

Nastava za učenike razredne nastave počinje u 10:30 i traje do 12:00 (autobusi učenike odvoze u 12:05).

Nastava za učenike u svim područnim školama počinje u 08:00 i traje do 9:35 sati. 

Učenici će taj dan imati nastavu samo sa svojim razrednikom/icom te će od njih dobiti sve daljnje upute za ostale radne dane, epidemiološke mjere, početak i kraj nastave, odlazak i dolazak autobusa, informacije o ulasku u školu, izlasku iz škole, prehrani i dr.

Od utorka 8. rujna 2020. nastava će se odvijati prema redovitom rasporedu za sve učenike naše škole koji će dobiti prvi dan škole od svojih razrednika.

Nastava u školi održava se u dvije smjene (prijepodne i poslijepodne) prema rasporedu zvona koji je različit za razrednu i predmetnu nastavu.

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA 1.r. MATIČNE ŠKOLE

Svaki prvašić smije doći u pratnji jednog roditelja (prvi radni dan) koji je obvezan nositi zaštitnu masku i pridržavati se navedenih epidemioloških mjera te zadržavati u školi najdulje 15 minuta kako stoji u uputama HZJZ-a.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE – UPUTE

Učenici od 5. do 8. razreda ulaze u školu na glavni ulaz, jedan po jedan, uz fizički razmak od 1,5 m, dezinficiraju ruke i odlažu obuću u predviđenom prostoru za garderobu ispred učionice. Odlaze u svoju učionicu. Preporučuje se pranje ruku pri ulasku u učionicu. Učenici nose maske pri prolasku kroz hodnike škole, odlasku u sanitarne čvorove, a tijekom nastave ih ne koriste. 

Svaki učenik predmetne nastave dobit će dvije zaštitne maske za lice.

Pri ulasku učenika u školu, dočekuju ih dežurni učitelji.

Učenici od 1. do 4. razreda ulaze na glavni ulaz škole i na poziv svoje učiteljice/učitelja, jedan po jedan, uz fizički razmak od 1,5 m, odlažu obuću u predviđenom prostoru za garderobu ispred učionice. Ne stvarajući gužvu, uz fizički razmak peru ruke u sanitarnim čvorovima i odlaze u svoju učionicu. Pranje ruku se preporučuje dva do tri puta dnevno.

Zaštitne maske za učenike razredne nastave nisu potrebne, ali ih mogu koristiti.

PRIJEVOZ UČENIKA: Učenicima se savjetuje izbjegavanje gužvi i okupljanje na stajalištima koje ćemo izbjeći dovoženjem učenika u različito vrijeme (red vožnje autobusa u prilogu dolje ). U autobusu je obavezno nošenje maski. Preporučljivo je razraditi raspored sjedenja učenika pri čemu će učenici svaki dan sjediti na istom mjestu i poštujući razmak među sobom. Učenici iz iste obitelji mogu sjediti jedan do drugoga. Isto tako, poželjno je da učenici istog razrednog odjela budu jedni pored drugih uz poštivanje epidemioloških mjera.

Autoprijevoznici osiguravaju dezinfekciju vozila, a škola jednokratne zaštitne maske u slučaju da učenik zaboravi masku.

 

Prije dolaska u školu roditelji učenika od 1. do 4. razreda dužni su izmjeriti djeci temperaturu koju oni svakodnevno moraju upisivati u bilježnicu i istu pokazati učiteljici/učitelju u razredu. Ako dijete ima temperaturu preko 37.2 °C pod pazuhom, taj dan ne dolazi u školu, a roditelji obavještavaju liječnika i školu.

Isto vrijedi i za učenike od 5. do 8. razreda.

Učenici od 1. do 4. razreda ne moraju nositi maske dok učenici od 5. do 8. razreda trebaju nositi maske i staviti ih na ulasku u školu, ali tijekom nastave nisu ju obvezni nositi jer je škola osigurala potreban razmak u učionicama za sve učenike.

Roditeljima je zabranjen ulazak u školu. (Zabrana se ne odnosi na roditelje učenika 1. razreda i to samo za prvi dan škole uz obavezno nošenje maske. U školu može ući samo jedan roditelj.)

 

Svaki razred smješten je u svoju učionicu, u kojoj borave i tijekom školskoga odmora. Tijekom odmora dozvoljen je izlazak po dvoje učenika u sanitarni čvor, a kada se ti učenici vrate, izlazi sljedećih dvoje učenika. Učenici pri izlasku iz učionica koriste zaštitne maske.

 

PODRUČNE ŠKOLE: Ulazak i boravak učenika u područnim školama odvija se prema dogovorenom pravilu između učiteljica i roditelja. Početak nastave u područnim školama je svaki dan u 8:00 i traje prema rasporedu sati.

 

PREUZIMANJE UDŽBENIKA

Učenici će prvog nastavnog dana preuzeti udžbenike i ostale radne materijale koje će im podijeliti razrednici.

Učenici područnih škola će udžbenike i radne materijale preuzeti od svojih učiteljica.

 

Učenici trebaju ponijeti torbu i papuče.

Roditelji prvi dan osiguravaju maske za učenike 5. do 8. razreda, a u školi će dobiti 2 perive maske.

Rad u školi u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštovanje ovih uputa, smatra se jednako sigurnim za učenike i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće kada nisu na snazi mjere potpunog zatvaranja.

 

Red vožnje za 1. dan:  učenici 5. do 8. r.

vozač : K. S.

Polazak 1:

Žlebina 6:45

N. Gradac 6:50

Polazak 2:

Rušani 7: 15

L. Gradinski 7:20

vozač: I. Đ.

Polazak 1:

Detkovac 6:45

Budakovac 7:00

Vladimirovac  7:05

Polazak 2:

Brezovica 7: 25

                                      Lipovac 7:35

                                     Bačevac 7:35

 

Povratak oko 9:30

Red vožnje za 1. dan:  učenici 1. do 4. r.

vozač : K. S.

Žlebina 9:45

N. Gradac 9:50

Rušani 10: 00

L. Gradinski 10:05

vozač: I. Đ.

Budakovac  9:50

Brezovica 10: 00

Detkovac 10:10

                                      Lipovac 10:10

                                     Bačevac 10:15

 

Povratak oko 12:05

Redovan raspored vožnje autobusa učenici će dobiti 1. dan nastave kao i sve ostale informacije.


[OPŠIRNIJE]SPORTSKE IGRE MLADIH 2020.
Ivana Kovač / datum: 22. 7. 2020. 12:15

 U Splitu je od 17. - 19. srpnja 2020. održana državna završnica Sportskih igara mladih 2020.  Našu županiju u šahu za učenike do 11 godina, predstavljao je Ivano Šimić, učenik 4.a razreda naše škole.

 On nas je sve ugodno iznenadio i zauzeo izvrsno drugo mjesto! Time je stekao pravo nastupa i na međunarodnom natjecanju, ukoliko se bude održalo zbog ovih izvanrednih okolnosti u kojima sada živimo.

 Čestitke našem Ivanu koji je više nego dostojanstveno svojim ponašanjem i igrom prezentirao školu i županiju. Pokazao je još jednom da se marljivi i predani rad isplati i da se možemo ravnopravno nositi i s najboljima, ukoliko uporno i redovito vježbamo!

Čestitke i našem pedagogu Ivici Čuljku koji je Ivanov mentor!

Pogledajte djelić ozračja sa samog natjecanja u fotogaleriji!

                                                                                        fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Upisi u srednje škole
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 21. 7. 2020. 12:00

UPISI U SREDNJE ŠKOLE - DOHVAT PRIJAVNICA OD SRIJEDE, 22. SRPNJA U 12 SATI !

  U srijedu, 22. srpnja 2020. u 12:00 sati zaključat će se liste prioriteta kandidata te će od toga trenutka biti omogućen dohvat prijavnice.

 Prijavnice moraju potpisati kandidat i njegov roditelj/skrbnik. U opravdanom slučaju, ako kandidat nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, dovoljan je potpis roditelja/skrbnika. Ako ni roditelj/skrbnik nije u mogućnosti potpisati prijavnicu, prijavnicu može potpisati opunomoćena osoba (roditelj/skrbnik daje punomoć kod javnog bilježnika).


 

VAŽNO! 
 Samo kandidati za koje je u sustavu označeno da su predali potpisanu prijavnicu naći će se na konačnim ljestvicama poretka. 

 Učenici 8. razreda škola u RH svoje će prijavnice moći ispisati sa svog sučelja na kartici "Moj odabir" ili dobiti od razrednika u svojoj osnovnoj školi te ih potpisane na vrijeme moraju elektronički ili osobno dostaviti razredniku do 24. srpnja 2020. godine u 15:00 sati.

 Potpisivanjem prijavnice svi kandidati potvrđuju svoju stvarnu namjeru upisa u bilo koji obrazovni program naveden u prijavnici. Aplikacija će kandidata automatski rasporediti na obrazovni program koji mu je najviše na listi prioriteta, a na kojemu prema broju bodova ulazi u upisnu kvotu. Također, ova prijava ne garantira upis u odabrane obrazovne programe, ako upisna kvota u trenutku objave konačnih ljestvica poretka bude popunjena kandidatima s više bodova. Molimo učenike da detaljno provjere prijave programa, minimalne bodovne pragove škola i realno postave svoje prioritete.


[OPŠIRNIJE]Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala
Ivana Kovač / datum: 14. 7. 2020. 14:34

U privitku se nalazi Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala u školskoj godini 2020./2021. (vidi opširnije)

Udžbenici su besplatni za sve učenike.

Druge obrazovne materijale (radne bilježnice, likovne mape i atlase) financirat će Virovitičko-podravska županija i Općina Gradina.


[OPŠIRNIJE]Oproštaj osmaša 2020.
Ivana Kovač / datum: 13. 7. 2020. 08:27

U utorak, 7. srpnja u restoranu škole imali smo zvanični oproštaj od naših ovogodišnjih osmaša ili kako su oni sebe nazvali “Korona generacije 2020“. Svečanosti su prisustvovali, osim 34 učenika koji su uspješno završili svoje osnovno obrazovanje, učitelji naših osmaša i ostali zaposlenici škole.

Uz poštivanje epidemioloških mjera, u situaciji kad se navikavamo živjeti  s „novim normalnim“ – COVIDOM 19, uz prigodno obraćanje ravnateljice i pedagoga škole te njihovih  razrednica i predstavnica 8.a i 8.b razrednog odjela, uručene su svjedodžbe i pohvalnice, kao i zaslužene nagrade učenicama koje su svih osam razreda završile odličnim uspjehom. Tom prigodom je svečano dodijeljena nagrada našeg sponzora, tvrtke Servis plus iz Gradine u vlasništvu gosp. Miška Zrnića,  najučenici škole za proteklu godinu – Mariji Rajković, učenici 8.b razreda. 

 

Više o samom ozračju s ove svečanosti u fotogaleriji!

                                                                                      ​fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Zadnji dan nastave u PŠ T. Lukačevića Brezovica
Ivana Kovač / datum: 6. 7. 2020. 13:55

Nakon štrajka u prvom polugodištu te epidemije koronavirusa koja nas je zadesila tijekom drugog polugodišta, uspješno smo priveli kraju i ovu školsku godinu.

Unatoč svim nedaćama, nastavu smo uspjeli završiti u učionici i obilježiti kraj školske godine u veselom tonu uz igru pjesmu i ples.

Počastili smo se i rekli zbogom školo do jeseni!

Kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Učiteljice Dijana & Maja

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obilježen zadnji dan nastave učenika 4.r.
Ivana Kovač / datum: 1. 7. 2020. 14:36

 Dana 26.6.2020. godine učenici četvrtih razreda matične škole imali su oproštaj sa svojim učiteljicama. Pripremili su zanimljive programe, prigodno darivanje i torte, a nakon toga je uslijedilo veselo druženje. 

Djelić s ovih svečanosti pogledajte u fotogaleriji.

                                                                                 Učiteljice Biljana i Vesna

                                                                                                   fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Kraj nastavne godine u PŠ Žlebina
Ivana Kovač / datum: 1. 7. 2020. 13:36

 Učenici PŠ Žlebina iskoristili su kraj tjedna za malu završnu priredbu. Uz pjesmu, ples i pokoju recitaciju proslavili su početak ljetnih praznika, ali i rastanak s učiteljicom i svojom školom. Njihovu malu svečanost uveličali su roditelji, braća, sestre i budući prvašići s njihovim roditeljima kao i brojni susjedi i prijatelji. Uz smijeh, vješte skokove i spustove na velikom napuhancu, sreći nije bilo kraja.

                                                                                       Učiteljica Ines

                                                                                                        fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dopunski rad
Ivana Kovač / datum: 30. 6. 2020. 13:41

Raspored  održavanja dopunskog rada na kraju nastavne godine 2019./2020. možete pogledati na sljedećoj poveznici.

 

Poveznica: Dopunski rad


[OPŠIRNIJE]Turneja radosti 2020.
Ivana Kovač / datum: 18. 6. 2020. 19:47

Veliko sportsko-edukativno događanje pod nazivom “Turneja radosti” održano je u utorak, 16. lipnja  u Virovitici na gradskoj šetnici ispred Gimnazije Petra  Preradovića.

Događanje je organizirano u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, čija je tradicija duga već 24 godine i omogućuje djeci da se u potpunosti besplatno natječu u deset sportskih disciplina. Program je započeo zajedničkim paljenjem plamena “Turneje radosti” koju su zapalili gradonačelnik Ivica Kirin, župan Igor Andrović i predstavnici Plazma Sportskih igara mladih.

Učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola natjecali su se u trčanju na 60 metara i igranju graničara, a  pojedini učenici i u šahu.

Naši učenici sudjelovali su u svim disciplinama, a najuspješniji su osvojili i medalje. Medalje u atletici osvojili su učenici Lana Lukačević (3.a), Tea Đakić (4.b) i Milenko Marčetić (2.r.).

Imamo i svoje predstavnike u graničaru  za državnu razinu, a to su ekipa „Lelići“ (učenici 2.r. matične škole) i učenik 4. a razreda, Ivano Šimić koji je pobjednik u šahu.

Svi pobjednici plasirali su se na državne završnice u Savudriji i Splitu.

                                                                                         fotogalerija

 


[OPŠIRNIJE]Proslavili smo Dan škole
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 8. 6. 2020. 14:17

 Zbog epidemije korona virusa dugo su školski hodnici bili prazni i tihi. Nastava nije stala, bila je samo drugačija. Nismo bili u školskoj zgradi, ali bili smo dio škole. U ovoj se situaciji potvrdilo se da školu ne čini samo zgrada, školu čine i ljudi. Gradinska škola je dugo, od svog nastanka, čvrsti temelj postojanja našega maloga mjesta. Centar je znanja, učenja, druženja i napretka. Generacije su je gradile i svatko je u nju utkao dio sebe. Dan škole slavimo da bismo odali počast školi, ljudima i događajima koji su je obilježili. S ponosom slavimo što smo i mi njezin dio. Ovogodišnji Dan škole proslavili smo 5. lipnja. Učenici razredne nastave su željeli pokazati koliko vole ovu školu i koliko im ona znači pa su joj za rođendan poklonili pjesme i plesove. Učitelji su potom na prigodnom domjenku nagradili svoje jubilarce i družili se. Pogledajte videozapis u prilogu i fotografije u fotogaleriji.

videozapis

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obavijest
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 22. 5. 2020. 19:24

 Učenici razredne nastave (1. – 4. razreda) od ponedjeljka 25. svibnja 2020. g. trebaju ići u školu. Učenici koji će ipak ostati kod kuće imat će priliku još neko vrijeme, dok se ne obradi obvezno gradivo, sudjelovati u mješovitoj nastavi ili nastavi na daljinu, ali se prema novim uputama mogu i naknadno uključiti u razredni odjel. Nastava i u matičnoj školi i područnim školama organizira se u prijepodnevnoj smjeni. Prvi dan nastave u školi započet ćemo uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak. Roditelji ne ulaze s djecom u školu. Ostavljaju ih učiteljici/učitelju koji će im dati upute o pridržavanju mjera vezanih za siguran boravak u školi. Učenicima putnicima razredne nastave matične škole bit će osiguran prijevoz autobusom. Školski autobus vozit će učenike putnike kući nakon 5. sata – u 12:20. Učenicima koji se hrane u školskom restoranu od prvog dana će biti osiguran obrok. Roditelj je dužan izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu. U slučaju povišene temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, javljaju se telefonom ravnatelju škole i djetetovom liječniku.

                                                                                   Ravnateljica škole

Ivana Kovač, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Obavijest
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 30. 4. 2020. 19:35

 Poštovani roditelji, kao i Upute HZJZ, na mrežnim stranicama škole nalaze se i Preporuke o organizaciji nastave razredne nastave s kojima se trebate upoznati. 

 

 

Preporuke za organizaciju razredne nastave

Upute za vrtiće i škole

Ravnateljica: Ivana Kovač, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Obavijest o provedbi polufinala Hippo natjecanja ( 2. krug )
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 30. 4. 2020. 18:42

 U skladu sa preporukama i naputcima od strane WHO-a, a kako bi ipak proveli natjecanje do kraja i omogućili djeci da kroz daljnje faze natjecanja pokažu svoj uloženi trud i znanje, Hippo odbor je odlučio da će se polufinale HIPPO 2020 održati online putem, a preko i pod kontrolom ZOOM aplikacije. Polufinalisti će ispite raditi od kuće i bit će obvezni da imaju uključen ZOOM tijekom rada (sve mjere sigurnosti su pri tome poduzete) u periodu od 22.05-30.05,2020. Svaka hippo kategorija se nalazi na zasebnoj stranici i za svaku ćemo poslati zaseban link (primjer linka: http://www.hippo-). Polufinalisti će prije ispita dobiti na svoju školsku mail adresu ID zoom meeting-a šifru za pristup ZOOM-u i link za polufinalne ispite. 

VAŽNA NAPOMENA: kandidati ne trebaju preuzeti, niti instalirati ZOOM na računalo. Dovoljno je da na stranici koju im proslijedimo, kliknu na link koji vodi ka ZOOM-u.

U nastavku pogledajte link sa zadatcima za vježbu polufinalnih ispita:

HIPPO - PAST PAPERS  (http://www.hippo-olympiad).


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 24. 4. 2020. 21:17

 Dan planeta Zemlje učenici naše škole obilježili su kreativnim radovima i različitim aktivnostima. Iako u online okruženju naučili su kako se treba ponašati prema našem planetu. Ovaj dan je prilika da se zahvalimo Zemlji za sve što nam daje. Brigom o njoj pokazujemo koliko nam znači.

Čuvajmo svoj dom – planet Zemlju!

Koliko su naši učenici bili kreativni, pogledajte u fotogaleriji.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obavijest
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 9. 4. 2020. 12:15

 Dragi učenici i roditelji, iako se nastava održava na daljinu, kalendar rada naše škole je ostao isti. Proljetni praznici počinju u petak, 10. travnja i traju do ponedjeljka, 13. travnja. U utorak, 14. travnja vidimo se opet u našim virtualnim učionicama. Protekla četiri tjedna bili ste vrijedni, aktivni, usvojili nova znanja i vještine, savladali nastavne sadržaje u svojim domovima, a sada je vrijeme da se malo i odmorite. Ove praznike provedite u sigurnosti svojih domova i uz svoje najdraže.

Čuvajte sebe i druge! Ostanite zdravi!

Sretan i blagoslovljen Uskrs žele vam djelatnici Osnovne škole Gradina!


[OPŠIRNIJE]Obavijest
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 25. 3. 2020. 09:50

 Od 20. ožujka Škola je zatvorena za javnost. Kako bismo smanjili socijalnu interakciju, a kako  bismo vam i dalje bili na usluzi ako nešto trebate, do daljnjeg ćemo raditi na način da nas  kontaktirate putem e-maila ivana.kovac17@skole.hrured@os-gradina.skole.hr ili na broj telefona 784 – 159. Nazvati nas možete u vremenu od 8 – 12 sati.

Budite odgovorni za sebe i druge!

Hvala na razumijevanju!

Ravnateljica: Ivana Kovač, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Obavijest za učenike
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 16. 3. 2020. 10:22

VAŽNO ! Dragi učenici, osim emitiranja nastavnih sadržaja putem televizijskih programa, nastava će se odvijati i u virtualnim učionicama. Da bi uspješno pristupili virtualnim učionicama potrebno je da se prijavite u Office365 za škole na adresi https://office365.skole.hr sa svojim Carnet podacima. Kako ? U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati „Prijava“, potom „AAI@EduHr prijava“ te upisatu Carnet korisničko ime i lozinku. Nakon prijave na navedeni portal, potrebno je potvrditi uvjete korištenja (ako se prvi put prijavljujete) te odabrati opciju „Odvedi me na Office365“. Nakon uspješne prijave u Office365 za škole, odabirete aplikaciju Yammer gdje ćete ući u virtualni razred i od razrednika dobiti upute za daljnji rad. Ukoliko budete imali poteškoća s prijavama molimo da budete strpljeni jer se još uvijek radi na poboljšanju sustava. Nastava će sutra biti emitirana putem televizijskih programa prema objavljenom rasporedu.  

Poveznica na raspored za nastavu putem televizijskih programa :

RASPORED ZA NASTAVU PUTEM TELEVIZIJSKIH PROGRAMA

Poveznice na virtualne učionice :

1. razredni odjel

2.a razredni odjel

3.a razredni odjel

4.a razredni odjel

4.b razredni odjel

5.a razredni odjel

5.b razredni odjel

6.a razredni odjel

6.b razredni odjel

7.a razredni odjel

7.b razredni odjel

8.a razredni odjel

8.b razredni odjel

PŠ Budakovac

PŠ Rušani

PŠ Detkovac

PŠ Žlebina

PŠ Novi Gradac

PŠ Brezovica - razredna nastava

PŠ Brezovica 1. i 2. razredni odjel

PŠ Brezovica 3. razredni odjel

 


[OPŠIRNIJE]Raspored nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 15. 3. 2020. 12:43

 Poštovani roditelji i dragi učenici, klikom na poveznicu "RASPORED" možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu za ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa za sve razrede osnovne škole. Molimo da pratite obavijesti koje će se objavljivati na web stranici naše škole !

RASPORED

Ravnateljica Ivana Kovač


[OPŠIRNIJE]Obavijest
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 3. 2020. 18:05

 Poštovani roditelji, molimo da klikom na poveznicu pročitate važnu obavijest. 

Obavijest za roditelje

Ravnateljica Ivana Kovač


[OPŠIRNIJE]Od ponedjeljka prekid nastave u Hrvatskoj
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 13. 3. 2020. 17:58

 Dragi učenici, poštovani roditelji, od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine, obustavlja se nastava u svim hrvatskim školama. Obustavljena su i sva natjecanja i smotre. Nastava će se do objave prestanka opasnosti za zdravlje održavati na daljinu, a započet će od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine. Za sve ostale informacije molimo da pratite obavijesti na web stranici škole.

Ravnateljica škole Ivana Kovač


[OPŠIRNIJE]Obavijest
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 12. 3. 2020. 08:39

 Prema smjernicama MZO organizirana je "virtualna zbornica" Osnovne škole Gradina u koju se pristupa AAI identitetom i u koju mogu pristupiti svi učitelji i stručni suradnici. "Virtualnoj zbornici" pristupa se putem sljedeće poveznice :

Virtualna zbornica Osnovne škole Gradina


[OPŠIRNIJE]Državno prvenstvo ŠŠD-a osnovnih škola u šahu - predstavljali VPŽ u obje konkurencije
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 12. 2. 2020. 20:41

 U hotelu Medena u Trogiru je održano državno prvenstvo ŠSD-a osnovnoškolskog uzrasta. Našu županiju na tom natjecanju predstavljali su naši učenici kao županijski pobjednici i u muškoj i ženskoj konkurenciji (što je i ove godine bio vrlo rijedak slučaj)! U obje konkurencije natjecanje je bilo vrlo zanimljivo i neizvjesno do samog kraja. U kategoriji i učenika i učenica nastupile su po 24 najbolje ekipe s održanih županijskih prvenstava. Više o svemu pročitajte klikom na poveznicu "opširnije". 

 Čestitke našim učenicima i učenicama koji su više nego dostojanstveno svojim ponašanjem i igrom prezentirali školu i županiju. Pogledajte djelić ozračja sa samog natjecanja u fotogaleriji!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Poljoprivredno dobro Gradina darovalo Osnovnoj školi Gradina motornu kosilicu
Marijana Milovanović / datum: 10. 3. 2020. 10:17

 U utorak, 10. ožujka  2020.god., tvrtka  Poljoprivredno dobro Gradina donirala je Osnovnoj školi Gradina motornu kosilicu. Predstavnici su motornu kosilicu predali u prostore škole gdje su ih dočekali zaposlenici.

 Ravnateljica škole Ivana Kovač, zahvalila se na donaciji koja će pomoći u lakšem obavljanju održavanja školskog dvorišta.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Stoti dan škole u PŠ Budakovac
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 9. 3. 2020. 19:19

 Učenici PŠ Budakovac obilježili su 100. dan škole. Pitali su se: „Zar već 100?“ Nekome malo, nekome puno… Dan je prošao u znaku broja 100. Učenici su napisali 100 riječi, odradili tjelovježbu, 10 različitih vježbi po 10 ponavljanja, odlučili čega bi željeli imati 100. Bilo je zabavno i veselo, na  kraju su dobili diplome za uspješno odrađenih 100 dana u školi.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Stoti dan škole u PŠ Brezovica
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 7. 3. 2020. 18:22

 100-ti dan škole znači da 100 dana idemo u školu i da znamo više nego što smo znali kada smo krenuli u školu…. I ovaj smo dan obilježili u našoj školi i našem razredu – 1. i 2. - PŠ Tomislava Lukačevića u Brezovici.

 

 

  • na tjelesnom smo, sva tri razreda zajedno,  radili 10 različitih vježbi po 10 puta  te smo bilježili znamo li ih sve odraditi (trbušnjake, čučnjeve, skakanje na jednoj nozi – lijevoj i desnoj, vođenje lopte…..)
  • u 100 sekundi smo bilježili koliko možemo napisati puta svoje ime, broj 100, koliko puta stignemo pljesnuti, skočiti…
  • pisali smo 100 riječi po skupinama – svatko po 10 ili 20
  • pisali smo riječi koje sadrže riječ  100 u imenu
  • pisali smo što danas znamo, a prije 100 dana nismo znali
  • tražili smo 100-tinu naselja u našoj domovini, Republici Hrvatskoj
  • brojali smo do 100 po 1, 5, 10; računali zadatke do 100
  • pisali smo što bismo kupili sa 100 kuna
  • iz tjelesnog smo radili svoj autoportret – Ja sa 100 godina!

 Bilo nam je zabavno, poučno, veselo….neke aktivnosti nismo ni stigli odraditi…. to ćemo 101. dana!

Učiteljice i učenici iz PŠ Brezovica

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Maskenbal 2020.
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 27. 2. 2020. 19:53

 U organizaciji Osnovne škole Gradina i pod pokroviteljstvom načelnika Općine Gradina, Marka Ajčeka, u utorak 25. veljače  u našoj školskoj dvorani održan je Maskenbal 2020. Svi maskirani učenici darovani su prigodnim poklonom koji je osigurala Općina Gradina, a najbolje maske su nagrađene medaljama i priznanjima. Školskim  hodnicima su šetali liječnici, odvjetnici, klauni, pantomimičari i ostale vesele maske. Ove su se godine maskenbalu pridružili i učenici područnih škola iz Brezovice, Budakovca, Detkovca, Novog Graca, Rušana i Žlebine. Više o samom ozračju s ove manifestacije u fotogaleriji!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Neka se djeca ne boje !
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 26. 2. 2020. 19:28

Nisi mi prijatelj. Makni se odavde! Glup si! Imaš ružnu kosu! Ružno se oblačiš! Ne možeš se igrati s nama. Opet ništa ne znaš. Nespretna si.

 Prepoznavanje nasilja kroz ružne poruke i sličice, stvaranje knjižica o prijateljstvu, dovršavanje priča, učenje i pričanje o nenasilju, zajedništvu, prihvaćanju, pomaganju, prijateljstvu… samo su neke od aktivnosti koje su učenici područnih škola iz Budakovca i Brezovice proveli 26.2.2020. kako bi obilježili Dan ružičastih majica. U ostvarivanju naših ideja pomogla nam je izdavačka kuća Profil Klett donacijom materijala za izradu plakata i listića i time podržala dvije male škole u poticanju nenasilja u školi. Ovim putem im se zahvaljujemo. Rekli smo NE nasilju odijevanjem ružičastih majica, a kroz radionice smo izgrađivali toleranciju, međusobno razumijevanje, razvijali prijateljstvo.

 Pružimo jedni drugima ruku prijateljstva i budimo ljubav, podrška, pomoć, sigurnost…

Učiteljice Sanela, Dijana i Maja

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]BESPLATNA PREHRANA, II. polugodište - OBAVIJEST RODITELJIMA
Marijana Milovanović / datum: 26. 2. 2020. 11:52

Poštovani roditelji, na sjednici Upravnog odbora Zaklade „Hrvatska za djecu“ dana 19. veljače 2020. donesena je odluka o dodjeli financijskih sredstava u svrhu sufinanciranja troškova školske prehrane djece. Detaljnije upute nalaze se u nastavku ove obavijesti/poziva. 

Uvjeti koje roditelj mora ispunjavati i dokazati kako bi zatražio pravo na besplatnu prehranu za svoje dijete su sljedeći:

1.  Uvjet:  dijete je polaznik obveznog osnovnoškolskog obrazovanja u osnovnoj školi (1. do 8. razred matične škole)

Dokaz:    potvrda o pohađanju osnovne škole: izdaje, potpisuje i ovjerava ravnatelj osnovne škole (Obrazac 1).

2.  Uvjet:  mjesečni prihod kućanstva u kojem živi dijete ne iznosi više od 2.000,00 kn (dvije tisuće kuna i nula lipa) po članu zajedničkog kućanstva u razdoblju od 01.01.2019. do 31.12.2019.

Dokaz:  - potvrda nadležne Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za razdoblje 01.01.2019. do 31.12.2019.

3. Uvjet: dijete je iz obitelji koja je korisnik prava na doplatak za djecu

Dokaz:  izjava koju ispunjava i potpisuje roditelj/skrbnik (Obrazac 2, možete ga      preuzeti putem poveznice na stranici škole ili ju zatražiti u tajništvu Škole.) 

Molimo sve roditelji koji su zainteresirani za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu svoga djeteta/djece da u tajništvo Škole najkasnije do 4. ožujka 2020. (srijeda) donesu potvrdu iz Porezne i ispunjen Obrazac 2. 

Obrazac 1 ispunit će Škola kako bismo na vrijeme sve prikupljeno poslali nadležnima u ovome projektu.

Za sve ostale informacije obratite se razrednicima ili nazovite 784 – 159.


[OPŠIRNIJE]HIPPO 2020.
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 25. 2. 2020. 21:01

 U petak, 21. veljače, naša škola bila je domaćin prvog kruga međunarodnog natjecanja HIPPO. To je zapravo  međunarodna olimpijada u poznavanju engleskog jezika. Pod nazivom English Without Borders (Engleski bez granica) organizatori natjecanja Global Input  Global Hippo Association žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među učenicima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava. U našoj školi sudjelovali su učenici od 3. do 8. razreda. Natjecatelji su bili podjeljeni u 4 kategorije prema uzrastu. Drugi krug (regionalno polufinale) će se održati u ožujku, za učenike koji ostvare dovoljan broj bodova, a potom i završni krug (finale) u Veneciji -  u svibnju. Želimo sreću svim učenicima!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Valentinovska čarolija
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 21. 2. 2020. 21:15

 Valentinovo obilježavamo zaista posebno. Svi oni zaljubljeni te oni koji svojoj simpatiji žele napisati poruku mogu ubaciti pisma u kutiju. Takvih je ove godine bilo zaista mnogo. Kutija je bila puna. Teško je riječima opisati kakvo iščekivanje vlada kada poštari krenu dijeliti pisma. Osim ljubavne pošte, u školi se govori, pjeva, crta i piše o ljubavi. U knjižnici se, već tradicionalno, igraju valentinovske igre. Papirnata srca i drugi ukrasi podsjećaju nas kako je lijepo voljeti i biti voljen. Iskoristite svaki dan da pokažete ljubav. Svijet će biti ljepše mjesto.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Sve što trebaš je ljubav... Dan zaljubljenih u PŠ Tomislava Lukačevića iz Brezovice
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 19. 2. 2020. 18:59

 14.2. Valentinovo je stiglo, na noge nas sve diglo! Plesali smo svi – tango, valcer, rock and roll – i učiteljice i učenici. Igre smo razne igrali, pjevali i naj-Valentina i Valentinu izabrali! Bilo nam je veselo, uzbudljivo, zabavno toliko da novo Valentinovo jedva čekamo!

Učiteljice i učenici iz Brezovice

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2020.
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 2. 2020. 09:35

 U našem školskom restoranu, 12. veljače 2020., održana je školska smotra  LiDraNo. U zanimljivoj i izričajima bogatoj priredbi sudjelovali su učenici razredne nastave iz područnih i matične škole i neki učenici predmetne nastave. Pod vodstvom svojih mentora nastupili su u četiri različite kategorije. Njihove nastupe pozorno je pratilo školsko prosudbeno povjerenstvo u sastavu: učiteljice Petra Brođanac i Marija Juren, knjižničar Luka Čiča, pedagog škole Ivica Čuljak i predsjednica školskog prosudbenog povjerenstva, učiteljica hrvatskoga jezika, Ljiljana Bakić. Više o svemu pročitajte klikom na poveznicu "opširnije".

 fotogalerija


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju