preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gradina

Login
Logo škole

 

Korisni linkovi

 

 

Dokumenti za prikaz
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 6. 2010.

Ukupno: 260184
Ovaj mjesec: 2865
Ovaj tjedan: 128
Danas: 52
www.os-gradina.skole.hr
Obilježen Dan sjećanja u poslijepodnevnoj smjeni
Ivana Kovač / datum: 22. 11. 2021. 12:50

Obilježavajući Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, učenici poslijepodnevne smjene su zapalili svijeće i pomolili se.

Vječna zahvala i sjećanje na sve one  koji su dali najviše što su mogli - svoje živote.

 

Učenici i učitelji poslijepodnevne smjene

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan sjećanja
Ivana Kovač / datum: 22. 11. 2021. 11:02

U našoj školi smo 17.studenoga 2021. godine obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svi zajedno, dostojanstveno i s poštovanjem, prisjetili smo se svih žrtava te im odali počast uređivanjem prigodnih panoa i paljenjem lampiona.

Učenici koji su sudjelovali u uređivanju panoa: Lana Radulović, David Ciraki, Leo Dujmović i Mateo Miota.

Učitelj Marko Lulić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Počelo je obilježavanje mjeseca borbe protiv ovisnosti
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 18. 11. 2021. 19:38

Sredinom mjeseca studenoga započeli smo s obilježavanjem mjeseca borbe protiv ovisnosti. Uključeni su svi učenici škole, a aktivnosti smo započeli ukrašavanjem panoa u predvorju škole. Učenici su prvo na satovima prirode i biologije, s učiteljicama Majom Barić i Danijelom Palatinuš, naučili da ovisnost može biti psihološka i fiziološka. Naučili su da se ovisnost odnosi na neprimjereno ponašanje vezano uz uporabu ilegalnih droga, pušenje, kockanje, ovisnost o internetu, a dovodi do oštećenja organizma ili subjektivnih problema. Obilježavanje se nastavlja kroz niz edukativnih radionica, rješavanja anketa i razgovora s učenicima. Najbolji radovi učenika bit će izloženi na panou kao poticaj na promišljanje i ohrabrenje svim učenicima, da u svakoj situaciji postoji izbor ponašanja kojim možemo očuvati svoje psihofizičko zdravlje. 

                                                     Tekst i slike: Maja Barić, prof. bio.kem., mentor


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 18. 11. 2021. 19:14

 O divni moj Vukovaru ti….

 Svake se godine 18.11. prisjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje, obilježavamo Dan sjećanja. I ove su godine učenici 1.,2. i 3. razreda naše PŠ iz Brezovice upalili lampione i prigodno obilježili taj dan. Slušali smo i pjesme o Vukovaru, pogledali kratki dokumentarni film o zbivanjima u Vukovaru, pisali pjesmice o Vukovaru te pismo djeci iz Vukovara.

 Da se nikada ne zaboravi…

Učiteljice Marija i Maja

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Ajmo hrvati se s knjigom!
Ivana Kovač / datum: 17. 11. 2021. 14:17

Učenici naše škole raznim su aktivnostima obilježili Mjesec hrvatske knjige. Budući da je ove godine naglasak na hrvatskim autorima, mi smo pozornost stavili na pripovijetku Dinka Šimunovića Duga te na roman Ivana Kušana Koko u Parizu.

Ono što su Koko i Zlatko u Parizu, to su bili naši učenici, ali u školi. Igrali su igru escape room u kojoj su morali rješavati križaljke, pročitati i odgonetnuti kodove, prepoznati najbitnije znamenitosti u Parizu, slagati puzzle s fotografijom poznate Mona Lise...
Na ulomku iz spomenutoga romana samostalno su stvarali vlastitu blackout poeziju.
Nakon pročitanoga djela Duga sedmaši su se samostalno okušali u stvaranju filma stop animacijom, a nakon toga pisali su biopjesmu posvećenu Brunhildi.
Učenici su bili oduševljeni novim aktivnostima, a nastali su zanimljivi radovi. 

Učiteljica Marija Juren

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Basne su jasne!
Ivana Kovač / datum: 12. 11. 2021. 11:26

Ima li boljeg načina za upoznati i razumjeti moralne vrijednosti nego putem basne?

U 3.a razredu nekoliko smo sati posvetili upravo basni. Učenicima se basna izrazito svidjela jer je kratka, zanimljivog je sadržaja i lako uočljive pouke. Proveli smo niz aktivnosti: čitali, prepričavali, glumili, oslikavali… Dobro smo se zabavili, a pri tome učili kako biti bolji i kako se primjereno ponašati.

Lako smo uočili koje su poželjne ljudske osobine te što se dogodi s onima koji se ne ponašaju primjereno jer basne su jasne!

                                                                                                                             Učiteljica: Katarina Grošinić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Zabranjen ulaz u knjižnicu!
Ivana Kovač / datum: 12. 11. 2021. 11:08

Da, da, ulaz je zabranjen, ali samo neposlušnim zmajevima iz pjesme! Ostali su u knjižnicu uvijek dobrodošli. Prvašići su posjetili knjižnicu, a knjižničar im je recitirao pjesmu o zmajevima. Ti su zmajevi obožavali knjige i priče, ali se, nažalost, u knjižnici nisu pristojno ponašali.  Učenici su obećali da se oni sigurno neće tako loše ponašati. Imali su puno savjeta za neposlušne zmajeve, a neke od njih su i zapisali.

Knjižničar Luka Čiča

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo svjetski dan hrane
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 11. 11. 2021. 13:25

Svjetski dan hrane proglašen je 1979. godine na konferenciji Svjetske organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO), a obilježava se svake godine 16. listopada. Na ovaj dan organiziraju se brojne aktivnosti koje obično uključuju maratone, koncerte, poljoprivredne izume, kulturne izložbe i predstave. Učenici 6.a razreda na satu prirode učili su o zdravoj i uravnoteženoj prehrani, izrađivali piramidu pravilne prehrane, ispunjavali anketu o svojim prehrambenim navikama i zaključivali što rade ispravno, a što pogrešno u svojoj svakodnevnoj prehrani. Cilj obilježavanja ovog dana je pojačati svijest učenika o izboru zdrave hrane, ali i problemu njenog nedostatka.

                                                     Tekst i slike: Maja Barić, prof. bio. kem, mentor

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 8. 11. 2021. 12:52

 

 

Poveznica: Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 


[OPŠIRNIJE]Online nastava
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 3. 11. 2021. 11:50

 Dragi učenici, 

da bi uspješno pohađali online nastavu i pristupili virtualnim učionicama potrebno se je prijaviti u sustav Office365 za škole na adresi https://office365.skole.hr sa svojim CARNet podacima. Kako ? U gornjem desnom kutu potrebno je odabrati „Prijava“, potom „AAI@EduHr prijava“ te upisati CARNet korisničko ime i lozinku. Nakon prijave potrebno je potvrditi uvjete korištenja (ako se prvi put prijavljujete) te odabrati opciju „Odvedi me na Office365“. Nakon uspješne prijave u Office365 za škole odabirete aplikaciju Teams gdje ćete ući u virtualni razred i od učitelja dobiti upute za daljnji rad. Na sljedećoj poveznici se nalaze i slikovite upute.

Poveznica : UPUTE ZA UČENIKE


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Ivana Kovač / datum: 29. 10. 2021. 09:36

Dragi učenici i poštovani roditelji,

u ponedjeljak 01.11. državni je blagdan Svi sveti i neradni je dan te učenici ne idu u školu. Jesenski odmor bit će od utorka 02.11. do srijede 03.11.

Po preporuci Ministarstva znanosti i obrazovanja te Odlukom Virovitičko – podravske županije nastava za sve učenike će od četvrtka 04.11. do petka 05.11. biti izvođena po modelu C (nastava na daljinu).

Nastava na daljinu za više razrede (5. do 8.) će ići preko Microsoft Teams-a gdje svaki razred ima svoju učionicu, a za niže razrede (1. do 4.) putem formiranih razrednih grupa. Nastava ide u realnom vremenu i prema rasporedu.

Želim vam da se odmorite za vrijeme jesenskog odmora te se vidimo u ponedjeljak 8.11. u školi. Ukoliko dođe do promjene, bit ćete na vrijeme obaviješteni.

Ravnateljica Ivana Kovač


[OPŠIRNIJE]Kada su dani kruha, u detkovačkoj učionici svašta se kuha!
Ivana Kovač / datum: 27. 10. 2021. 13:28

26. listopada 2021. godine u našem malom razredu u PŠ Detkovac obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Na nekoliko sati obukli smo pregače, postali pravi mali pekari i upoznali sve čari pekarskog zanata.

Ujedno smo zahvalili Bogu na svim plodovima koje nam je podario moleći molitvu Oče naš.

Kako nam je bilo možete pogledati u našoj fotogaleriji!

Učiteljica: Jelena Bartulović

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje 2021.
Ivana Kovač / datum: 26. 10. 2021. 08:43

BUDIMO UVIJEK I NA SVEMU ZAHVALNI - bila nam je misao vodilja za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

U matičnoj školi smo ih odlučili obilježavati tijekom cijelog tjedna (18. - 22.10.2021.). Zbog trenutne epidemiološke situacije najmlađi su kolačiće ispekli u svojim domovima pomoću članova svojih obitelji. Ostali učenici razredne nastave uglavnom su izrađivali likovne radove, a najviše ih je veselilo blagovanje pekarskih proizvoda. Učenici predmetne nastave ukrasili su predvorje škole, izrađivali likovne radove, pisali molitve zahvale i pjevali pjesme koje nas potiču na zahvalnost.

Pogledajte djelić ozračja u fotogaleriji.

Učiteljice: Biljana Popović i Ivanka Žuljević

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Jesen je draga svakome stvoru, darove mnoge daje nam sad….
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 25. 10. 2021. 19:14

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Različitim svečanostima i manifestacijama uz blagoslov, molitvu i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. U petak, 22. listopada, učenici 1., 2. i 3. razreda PŠ Tomislava Lukačevića iz Brezovice pripremili su prigodan program. Vesela djeca su sa svojim učiteljicama priredila kratki program prožet pjesmama i recitacijama. Posjetili su nas roditelji, naša ravnateljica škole i knjižničar. Nakon programa počastili smo se proizvodima koje su za nas pripremile vrijedne ruke naših mama.

Učiteljica Maja

fotogalerija

videozapis


[OPŠIRNIJE]Mjesec hrvatske knjige 2021.
Ivana Kovač / datum: 25. 10. 2021. 13:30

Mjesec hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenog) i ove je godine prigodno obilježen u našoj školi. Moto ovogodišnje manifestacije glasi Ajmo hrvati se s knjigom!. Učenici 7. razreda pod vodstvom učiteljice hrvatskoga jezika i knjižničara pisali su priču na nešto drukčiji način. Svaka je priča imala tri autora. Jedan je učenik započeo pisati uvod, a nakon toga svoj uvod prosljeđuje drugom učeniku koji nastavlja pisati razradu. Priča s uvodom i razradom dolazi u ruke treće osobe koja piše zaključak i priču privodi kraju. Nastali su vrlo kreativni sastavci, a učenici su jedva dočekali vidjeti kako je njihova priča završila. Svi se učenički radovi nalaze u hodniku škole, a kako su se naši učenici snašli u zajedničkom stvaranju priče, možete pogledati i u fotogaleriji.

Učiteljica: Marija Juren

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u PŠ Budakovac
Ivana Kovač / datum: 25. 10. 2021. 08:58

Jesen nam u voćnjacima, vinogradima, poljima daruje razne plodove, stoga se u listopadu zahvaljujemo na svim plodovima zemlje. Učenici PŠ Budakovac različitim aktivnostima obilježili su Svjetski dan hrane, Dan jabuke te Dane kruha. Izrađivali su plakate o kraljici voća – jabuci, pisali akrostihove o jabuci, istraživali zašto je jabuka zdrava te pronalazili različite mudrosti i poslovice o jabukama. Za Dane kruha postali su pekari, učili o različitim vrstama kruha, otkrili koji je kruh najzdraviji te radili pokuse kako bi otkrili od kojih žitarica je kruh napravljen. Naučili su i sami praviti svoje sendviče, a na kraju su, uz topli čaj, uživali u ukusnim zalogajima.

                                                                      Učiteljica: Sanela Vukić Vidalina

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha u PŠ Žlebina
Ivana Kovač / datum: 25. 10. 2021. 08:43

"Sve lijepe darove zemlja nam je dala, draga naša zemljo veliko ti hvala!" riječi su kojima bismo opisali Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje koje su obilježili učenici PŠ Žlebina.

Prosijavalo se brašno, mijesilo tijesto, pjevalo, recitiralo, a najviše uživalo u finim zalogajima.

Učiteljica: Ines Križić


[OPŠIRNIJE]SVJETSKI DAN KRAVATE
Ivana Kovač / datum: 19. 10. 2021. 10:31

Učenici razredne nastave matične škole obilježili su Svjetski dan kravate. Na jedan dan zakoračili su u svijet odraslih i u školu došli s kravatama. Naučili su da je kravata u početku bila naziv za rubac oko vrata po kojemu su bili prepoznatljivi hrvatski vojnici u francuskoj vojsci prije 400 godina. Saznali su da je Hrvatska - domovina kravate, a potvrdu svega dao je Hrvatski sabor koji je 2008.godine 18. listopada proglasio Danom kravate. Kako su učenici poslijepodnevne smjene obilježili taj dan pogledajte u fotogaleriji.

Učitelj Siniša Živoder

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]NAŠI ŠAHISTI U MEDIJIMA
Ivana Kovač / datum: 18. 10. 2021. 08:42

U gostima nam je bio dopisnik Virovitičkog lista, gospodin Mario Šolc, koji je napravio kraću reportažu o radu i rezultatima naše šahovske grupe u proteklih 15-tak godina. Taj novinski članak je objavljen u najnovijem izdanju našeg županijskog tjednika, kao i na portalu Informativnog centra Virovitice (www.icv.hr).

U poveznici možete pogledati sadržaj objavljenog teksta.

poveznica

Pedagog Ivica Čuljak


[OPŠIRNIJE]Natjecanje
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 16. 10. 2021. 19:52


[OPŠIRNIJE]Dječji tjedan u PŠ Rušani
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 11. 10. 2021. 18:18

 Dječji tjedan obilježava se svake godine prvog tjedna u mjesecu listopadu. Ono što mi rado učimo i potičemo kod djece je promocija dječjih prava, te jačanje dječje participacije u lokalnoj zajednici. Središnje događanje je okupljanje djece na raznim aktivnostima kroz cijeli tjedan. U videzapisu možete pogledati kako su učenici obilježili Dječji tjedan u PŠ Rušani. 

videozapis


[OPŠIRNIJE]DJECA SU UKRAS SVIJETA
Ivana Kovač / datum: 11. 10. 2021. 09:15

Učenici razredne nastave naše škole obilježili su Dječji tjedan brojnim aktivnostima. Učilo se i ponavljalo o pravima djece, ali se ipak najviše igralo, crtalo, slikalo, pjevalo i plesalo. Bilo je veselo!

Svoje slobodno vrijeme učenici matične škole provodili su u velikom predvorju gdje su igrali razne društvene igre. Bilo je glasno i napeto, puno smijeha i radosti, ali svemu lijepome brzo dođe i kraj pa tako i ovome. Da smo se stvarno lijepo proveli uvjerite se i sami.

Pogledajte fotografije koje su zabilježili njihovi učitelji.

Velika HVALA svima!

 

                                                      Učiteljica Lara Tuk Plic

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Međunarodni tjedan djeteta u PŠ Detkovac
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 10. 10. 2021. 18:23

Ovogodišnji Dječji tjedan započeo je 4.10.2021. i trajao je do 10.10.2021. godine. Prvi dan tjedna u našem razrednom odjelu započeli smo pjesmom. Ostale dane proveli smo u izradi plakata, gledanjem prigodnih videouradaka o pravima djece, razgovoru o dječjim pravima i obvezama, fotografiranju naših radova i samostalnoj izradi videa koji pokazuje sve naše ovotjedne aktivnosti. Uvjerite se sami kako nam je bilo.

Učiteljica: Jelena Bartulović

videozapis


[OPŠIRNIJE]Jesen u Žlebini
Ivana Kovač / datum: 8. 10. 2021. 11:23

Učenici PŠ Žlebina pozdravili su jesen šetnjom po Žlebini. Prikupili su razno lišće, orahe, češere, koru drveća, mahovinu i grančice kako bi mogli napraviti hotel za kukce.

Uživali su na suncu i laganom povjetarcu.

Povodom Svjetskog dana životinja pobrinuli su se za životinjice iz njihovog okruženja.

Učiteljica Ines Križić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]SIGURNO U PROMETU
Ivana Kovač / datum: 7. 10. 2021. 14:49

Prvašićima su tijekom mjeseca rujna i listopada u posjet stigli predstavnici policije i HAK-a. Sudjelovali su u edukaciji „Sigurno u prometu“.

Održano im je kratko, prigodno predavanje o ponašanju u prometu, prelasku preko pješačkog prijelaza, prelazak ceste bez pješačkog prijelaza i sl. Učenici su bili jako pažljivi i znatiželjni, a sve odgovore na njihova pitanja dali su im njihovi gosti.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan osviještenosti o otpadu od hrane
Ivana Kovač / datum: 7. 10. 2021. 14:30

U  okviru obilježavanja Međunarodnog dana osviještenosti o otpadu od hrane 29. rujna,  djeci prvih razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj podijeljena je slikovnica Kako su Dora i Mario spasili hranu.

I naša škola sudjelovala je u osvješćivanju učenika o gubitcima i bacanju hrane tom  poučnom pričom. Učenici su poslušali priču koju su pročitale njihove učiteljice, a zatim napravili male plakate kako i mi možemo ,,spasiti'' hranu.

U PŠ T. Lukačevića Brezovica učenici su zasadili začinsko bilje, salate i rotkvicu u njihovom malom školskom vrtu.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]OTVORENJE DJEČJEG VRTIĆA
Ivana Kovač / datum: 7. 10. 2021. 09:05

U Gradini je 4.listopada 2021. godine, na prvi dan Dječjeg tjedna, svečano otvoren Dječji vrtić Krijesnica Gradina. Vrtić se nalazi preko puta naše škole te smo jako radosni što se otvorio i omogućio dječici sretno i veselo odrastanje.

Naši učenici 2.r. matične škole i učiteljica Biljana sudjelovali su u svečanom programu otvaranja. Vrtić je otvorio naš župan, gospodin Igor Andrović.

Radujemo se zajedničkoj suradnji!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Svjetski dan zaštite životinja
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 6. 10. 2021. 18:25

 U ponedjeljak 4. listopada na satu prirode učenici 6.a razreda obilježili su Svjetski dan zaštite životinja kroz zanimljivu radionicu. Svjetski dan zaštite životinja prvi puta počeo se obilježavati 1931. godine tijekom konvencije ekologa u Firenci, a njegov je cilj bio upozoriti na položaj ugroženih životinja. Od tada do danas obilježava se u svim zemljama. Udruge za zaštitu životinja globalno obilježavaju taj dan kako bi povećale svijest o problemima životinja te potaknule ljude na razmišljanje o tome kako se odnose prema životinjama. Nažalost, životinje su često žrtve ljudske sebičnosti i nasilja. U Hrvatskoj je strogo zaštićen veliki broj vrsta iz skupine sisavaca, poput vuka i risa, sve vrste šišmiša, dvije vrste dupina koje se pojavljuju u Jadranu, ali i sve vrste dupina i kitova koji se u njemu slučajno zateknu, zatim velik broj ptica, gmazova, kornjača i vodozemaca.  Na današnjem satu učenici su donijeli slike svojih kućnih ljubimaca te ih u nekoliko rečenica opisali. Oduševljenje je nastalo kada je učiteljica predstavila svoje kućne ljubimce: dva udomljena psa i kornjaču koja je bila "gost" i glavna atrakcija na satu. Učenici su naučili na koji način se kornjače razmnožavaju, hiberniraju i koja je njihova važnost u cjelokupnoj bioraznolikosti nekog staništa. Ovom radionicom učenici su potaknuti na razmišljanje te im je probuđena svijest o važnosti skladnog suživota sa životinjama.

Autor teksta i slike: Maja Barić, prof.bio.kem., mentor

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan učitelja
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 5. 10. 2021. 18:48

 Poštovane učiteljice i učitelji,

želimo Vam uputiti čestitke povodom Vašeg dana – Svjetskog dana učitelja, 5. listopada te vam najiskrenije zahvaliti na vašem svakodnevnom trudu, ustrajnosti i potpori koju pružate učenicima, kao i na tome što školu činite mjestom u kojima se djeca osjećaju dobrodošlima, ohrabrenima, sretnima i u kojima se prema svakom djetetu odnosi s dostojanstvom, omogućavajući mu tako da ispuni sav svoj potencijal. Ulaskom u učionice, pred Vama je svakog dana velika odgovornost da učenicima prenesete znanja koja će biti primjenjiva u svakodnevnom životu i prilagođena izazovima budućnosti. U obavljanju ove iznimno važne zadaće, prenošenju znanja, najvećeg bogatstva koje postoji, potrebno je imati puno strpljenja i ljubavi, bez kojih ne bismo mogli ostvariti naš zajednički cilj - da djeca imaju sretno djetinjstvo, kvalitetno školovanje te u konačnici perspektivnu budućnost.

 Uz zahvalu na doprinosu odgoju i obrazovanju dosadašnjih, ali i budućih generacija mladih ljudi, želimo Vam još jednom najiskrenije čestitati Dan učitelja uz poticaj da i dalje ulažete trud i znanje u mlade naraštaje za kvalitetnu budućnost svih nas.


[OPŠIRNIJE]Donacija tvrtke Agrimex d.o.o.
Ivana Kovač / datum: 28. 9. 2021. 10:38

Tvrtka Agrimex d.o.o. iz Detkovca donirala je našoj školi tri prijenosna računala. Predstavnik tvrtke Antun Gojević uručio je računala našoj ravnateljici i učitelju informatike.

Računala koja se koriste u informatičkoj učionici su zastarjela te nam je ova donacija uvelike pomogla. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo tvrtki Agrimex i njenim vlasnicima, obitelji Gojević.

 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN JEZIKA 2021.
Ivana Kovač / datum: 27. 9. 2021. 10:42

Zahvaljujući inicijativi Vijeća Europe, Europski dan jezika (Nyelvek Európai Napja ili European Day of Languages) obilježava se svakog 26. rujna već 20 godina. Tako je i u našoj školi. Jezici, odnosno jezična raznolikost služi kao medij/sredstvo za međukulturno povezivanje i  razumijevanje, ali i kao pokazatelj bogate kulturne baštine europskog tla.  Ove su godine učenici razredne i predmetne nastave s učiteljicama engleskog jezika Jasnom Škoro i Anom Presečan te učiteljicom mađarskog jezika Mateom Jurković ispisivali poruke mira i sigurnosti na zaštitne maske kao znak podrške trenutnom stanju izazvanom epidemijom korona virusa.

 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]VENDELINSKA DRUŽENJA 2021.
Ivana Kovač / datum: 24. 9. 2021. 11:41

U sklopu manifestacije „Vendelinska druženja“ koja se povodom 20. listopada i blagdana svetog Vendelina tradicionalno raznim kulturnim i edukativnim aktivnostima održava u općini Gradina, u Osnovnoj školi Gradina je 22. rujna održana treća po redu Dječja likovna kolonija Virovitičko-podravske županije.

Tim povodom je petnaestak osnovnoškolaca zajedno sa svojim mentorima izrađivalo straničnike, dočitnice ili popularno bookmarkeri koristeći grafičku tehniku suhe igle, a sve s motivima za koje su inspiraciju pronašli u tradicionalnim predmetima i narodnim nošnjama gradinskoga kraja.

Više o samom događaju i fotografijama pogledajte u "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan 2021.
Ivana Kovač / datum: 14. 9. 2021. 14:00

Učenici razredne nastave matične škole su 10.rujna, sa svojim učiteljicama i učiteljem, obilježili Hrvatski olimpijski dan poznat pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a.

Ovaj dan posvetili smo promicanju važnosti bavljenja sportom kao i olimpijskih načela: mira, zajedništva, prijateljstva i tolerancije. Organizirali smo različite sportske igre i aktivnosti na zraku: tjelovježba, elementarne i štafetne igre, igre loptom i sportskim rekvizitima.

Na taj smo način nastojali kroz igru ukazati na važnosti vježbanja i kretanja, te bavljenja sportom. 

Učiteljica: Lela Mamula

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Prvi dan škole 2021.
Ivana Kovač / datum: 14. 9. 2021. 13:36

Učenici razredne nastave naše matične i svih područnih škola veselo su dočekali početak nastavne godine. Učitelji su ih spremno dočekali raširenih ruku, otvorenog srca i velikog osmijeha.

Kako je izgledao prvi nastavni dan, pogledajte u fotogaleriji.

 

fotogalerija 


[OPŠIRNIJE]Red vožnje autobusa za učenike putnike
Ivana Kovač / datum: 7. 9. 2021. 09:40

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Redovan red vožnje za učenike putnike možete pronaći klikom na "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Ivana Kovač / datum: 3. 9. 2021. 14:29

Dragi učenici i roditelji! 

Nastava počinje 6. rujna 2021. godine i to:

nastava za učenike predmetne nastave (5. – 8. razred) počinje u 8:00 sati  i traje do 9:35 (autobusi učenike odvoze u 9:40)

Nastava za učenike razredne nastave (1. – 4. razred) počinje u 10:30 i traje do 12:00 (autobusi učenike odvoze u 12:05).

Nastava za učenike u svim područnim školama počinje u 08:00 i traje do 9:35 sati. 

Učenici će taj dan imati nastavu samo s razrednikom/icom te će od njih dobiti sve daljnje upute za ostale radne dane, epidemiološke mjere, početak i kraj nastave, odlazak i dolazak autobusa, informacije o ulasku u školu, izlasku iz škole, prehrani i dr.

Od utorka 7. rujna 2021. nastava će se odvijati prema redovitom rasporedu za sve učenike naše škole koji će dobiti prvi dan škole od svojih razrednika.

Za sve informacije kliknuti "opširnije".


[OPŠIRNIJE]UDŽBENICI I RADNE BILJEŽNICE
Ivana Kovač / datum: 15. 7. 2021. 10:01

Poštovani roditelji, dragi učenici!

Obavještavamo vas da smo u postupku nabave udžbenika i radnih materijala za sljedeću školsku godinu. Dio učenika će dobiti rabljene udžbenike, a gotovo svi udžbenici za učenike od 1. do 4. razreda su novi. Udžbenike za sve učenike od 1. do 8. razreda financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Za ostale informacije kliknuti "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala
Ivana Kovač / datum: 12. 7. 2021. 13:11

U privitku se nalazi Odluka o korištenju komercijalnih drugih obrazovnih materijala u školskoj godini 2021./2022.

U privitku se nalazi i popis udžbenika za šk.2021./20222. god. (vidi opširnije)


[OPŠIRNIJE]Plazma sportske igre mladih 2021. - šah
Ivana Kovač / datum: 25. 6. 2021. 11:21

U nastavku provedbe projekta Plazma sportske igre mladih 2021. održano je i natjecanje učenika osnovnih škola naše županije u šahu. Našu školu ove godine predstavljali su samo dječaci. Oni su suvereno pobijedili u obje konkurencije te će oni predstavljati našu školu, a samim time i našu županiju, na završnom državnom prvenstvu u Splitu, sredinom srpnja. U kategoriji učenika starijeg uzrasta to će biti učenik 5.a razreda, Ivano Šimić, a u kategoriji mlađeg uzrasta - učenik 4.a razreda, Adrian Milak.

Čestitke našim učenicima koji su više nego dostojanstveno svojim ponašanjem i igrom prezentirali našu školu i općinu!

Uvjereni smo da će tako predstavljati i našu županiju na državnom natjecanju.

Pogledajte djelić ozračja sa samog natjecanja u fotogaleriji!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]DOPUNSKI RAD
Ivana Kovač / datum: 23. 6. 2021. 13:33

Raspored održavanja dopunskog rada na kraju nastavne godine 2020./2021. možete pogledati na sljedećoj poveznici .

Kliknuti "opširnije".

 


[OPŠIRNIJE]Upis prvašića 2021.
Ivana Kovač / datum: 18. 6. 2021. 14:15

U utorak 15.06.2021. održan je upis učenika u 1. razred za školsku godinu 2021./2022. Dobrodošlicu budućim đacima prvacima zaželjela je ravnateljica, Ivana Kovač, kao i učenici 4.a razreda. Uz pjesmu i recitacije upoznali su ih o tome što je škola i što se u školi radi. Informacije o načinu na koji će se održati upis učenika u 1. razred  dao je pedagog Ivica Čuljak. 

S bedžom oko vrata i balonom u ruci završio je upis budućih prvašića, do sada najmalobrojnija generacija djece, svega 15 učenika na cijeloj općini.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Čitalačke navike naših učenika
Ivana Kovač / datum: 17. 6. 2021. 14:12

Učiteljica hrvatskoga jezika provela je anketu o čitanju među učenicima predmetne nastave naše škole. U anketiranju je sudjelovalo 60 djevojčica te 63 dječaka.
Rezultati ankete govore da učenici većinu svog vremena provode pred računalom ili se koriste mobitelima. Čak 62 % naših učenika tvrdi da ne voli čitati, a djevojčice su te koje u čitanju uživaju nešto više nego dječaci.
Podatak koji pomalo plaši jest taj da 42 % smatra kako čitanje uopće ni nije bitno. Kao razloge navode činjenicu da imaju mobitele i na taj način mogu pronaći sve ono što ih zanima. Također, još jedan od glavnih je razloga i to što nitko u njihovoj blizini ne čita. Ako dijete vidi roditelja kako čita, velika je vjerojatnost da će i samo posegnuti za knjigom. Isto to vrijedi i obrnuto. Nažalost, 40 % učenika izjasnilo se kako u njihovoj obitelji nitko ne čita, a 34 % naših učenika u svojoj kući ima manje od 5 knjiga, dok 7 % nema nijednu knjigu.
Samo 10 % učenika čita u slobodno vrijeme. Dječaci su se češće izjasniti kako redovito u slobodno vrijeme čitaju. U svim anketiranim razredima učenici su svjesni da ponekad čitaju točno, a ponekad netočno pa ponavljaju čitanje. 40 % učenika smatra kako treba poboljšati svoje čitanje.
                Na pitanje čitaju li radije tiskane ili elektroničke knjige, učenički se odgovori u velikoj mjeri razlikuju s obzirom na spol. Dječaci radije čitaju elektroničke, čak njih 71 %, dok isto to govori 37 % djevojčica.  

Više o svemu pročitajte u "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Dječje igre u PŠ Novi Gradac
Ivana Kovač / datum: 17. 6. 2021. 13:24

Utorak u PŠ Novi Gradac na satu Mađarskog jezika i kulture protekao je u znaku dječjih tradicionalnih igara. Tako su učenici 1. i 3. razreda iskušali svoje sposobnosti u skakanju u vreći, nošenju jaja na žlici oko postavljenih čunjeva, okretanju koluta kao i u graničaru. Najbolji skakač u vreći bila je Natalia Fujs, dok je Nataša Szilagyi najbolje vrtjela kolut. Na kraju sata učenici su primili prigodne diplome kao nagradu za uspješno odrađenu nastavnu godinu.

Učiteljica Matea Jurković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]DAN ŠKOLE 2021.
Ivana Kovač / datum: 15. 6. 2021. 08:46

11. lipnja o.g. svečanom priredbom proslavljen je u Sportskoj dvorani Dan naše škole. Epidemiološke mjere, kojih smo se svi morali pridržavati i zbog kojih je program morao biti skraćen, nisu promijenile radost nastupa naših učenica i učenika.

Prva nam se obratila ravnateljica škole Ivana Kovač i poželjela dobrodošlicu na proslavu još jednog rođendana naše škole.

Vođenje programa preuzele su učenice 5.a razreda Antonia Klarić i Larisa Viljevac, a on je sadržavao recitaciju Brza brzina Hane Vidalina, učenice 2.razreda (voditeljica je učiteljica Katarina Grošinić) te nastup učenika 6.a razreda s pjesmom „Tekla voda Karašica“ uz glazbenu pratnju razrednog prijatelja Patrika Dimića.

Zajedno smo zapjevali prvi put izvođenu himnu naše škole. Napisala ju je Tea Prendl, učenica 5.a razreda, a glazbu je skladala učiteljica glazbene kulture Marija Palm Špehar. Predstavljena je 25-godišnjica izlaženja školskog lista „Krijesnice“ i njegovog uredništva s glavnom urednicom Sandrom Bjelčević, učenicom 6.b razreda.

Pedagog škole Ivica Čuljak upoznao nas je s ostvarenjima nagrađenih učenika i njihovih mentora. Među njima se nalaze učenici koji su svih osam razreda prošli s odličnim uspjehom kao i naj učenica škole Klara Nenadović, 8.a razred. Njoj je uručena  nagrada i gospodina Miška Zrnića, vlasnika gradinske tvrtke „Servis-plus“.

Zaslužene  godišnjice rada ostvarilo je 11 djelatnika naše škole s čijim smo se imenima upoznali ovom prigodom.

                Našoj Školi čestitke za proslavu još jednog rođendana.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Sportski dan
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 6. 2021. 10:13

 U našoj školi tradicionalno se uoči kraja nastavne godine organizira Sportski dan. Obilježili smo ga 10. lipnja. Vanjska igrališta bila su poprišta natjecanja i utakmica u raznim sportovima i sportskim disciplinama. U Sportski dan bili su uključeni svi učenici razredne i predmetne nastave i učitelji. Učenici su odmjerili snage u štafetnim igrama, graničaru i nogometu. Dan smo proveli u natjecanjima, međusobnom druženju i dobroj zabavi. Cilj obilježavanja ovog dana je promocija tjelesne aktivnosti i zdravlja. Dio atmosfere pogledajte u fotogaleriji!

fotogalerija

videozapis


[OPŠIRNIJE]HOME SWEET HOME
Ivana Kovač / datum: 10. 6. 2021. 11:57

Home Sweet Home: Elliot's house

Učenici 3. r. PŠ T.Lukačevića Brezovica u sklopu cjeline “Home Sweet Home: Elliot's house“ izrađivali su prostorije u kući i namještaj.

U izradi su koristili plastelin, kutije različitih oblika i veličina, kolaž papir, stiropor i slike iz kataloga.

Vrijedne ruke i dječja kreativnost dali su odlične rezultate. Kako je izgledao njihov namještaj, pogledajte na ovih nekoliko fotografija.

Učiteljica Jasna Škoro

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Projekt PROMISE
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 2. 6. 2021. 07:55

 U periodu od 25.5. – 31.5.2021. godine učenici svih sedmih i osmih razreda naše škole i učiteljica biologije i kemije Danijela Palatinuš sudjelovali su u Erasmus+ projektu PROMISE (Personalized Medicine Inquiry Based Education). Projekt se temelji na naprednim i inovativnim principima u edukaciji, a koordinator  projekta je Mediteranski institut za istraživanje života (Medils) u Splitu. Na jednom satu biologije ili kemije u svakom razredu studenti iz Hrvatske i Španjolske su prikazali video prezentaciju pripremljenu u suradnji sa znanstvenikom Medilsa, Andreom Gelemanović. Teme su bile Važnost pravilnog disanja, Mediteranska prehrana, Važnost doručka i Hrana kao lijek. Više o svemu pročitajte klikom na "opširnije". 

Danijela Palatinuš

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Škola Gradina za Afriku
Ivana Kovač / datum: 27. 5. 2021. 08:24

U sklopu projekta ''Škole za Afriku'' ovaj smo tjedan (od 24. do 28. svibnja) obilježili ''Tjedan Afrike''. Potaknuti Međunarodnim danom Afrike koji se obilježava 25. svibnja, a pod motom ''Škola Gradina za Afriku'', prigodno smo uredili predvorje škole i organizirali prodajnu izložbu nakita koje su tijekom ove školske godine izradili naši vrijedni učenici kreativne skupine sa svojom učiteljicom Ivankom Žuljević. U skladu s epidemiološkim mjerama, nakit će se prodavati u školskom predvorju svakog radnog dana tijekom 0. i 6. sata, te pod velikim odmorima.

Učinite dobro djelo, donirajte svoje novčiće za ovu vrijednu akciju, odaberite nešto lijepo za sebe ili nekog vama dragog. Sav sakupljeni novac biti će doniran UNICEF-u za školovanje i školsku prehranu djece Madagaskara.

Učiteljica Julijana Jahn-Babić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]MEĐUNARODNI DAN BIOLOŠKE RAZNOLIKOSTI
Ivana Kovač / datum: 21. 5. 2021. 10:41

Međunarodni dan biološke raznolikosti proglasili su Ujedinjeni narodi 1993. godine kako bi ukazali na njezinu značajnu ulogu u održivom razvoju. Obilježava se 22. svibnja kao spomen na datum usvajanja teksta Konvencije o biološkoj raznolikosti iz 1992. g. U Republici Hrvatskoj istoga se dana obilježava i Dan zaštite prirode. Učenici 5. a razreda obilježili su ga sa svojom nastavnicom Majom Barić odlaskom u školsko dvorište gdje su imali zadatak popisati različite biljne i životinjske vrste. U nastavni listić upisivali su brojnost istih na točno označenom području. Budući da svake godine izumire oko 40.000 vrsta, što uvelike utječe na cjelokupnu ravnotežu određenog ekosustava, ovakva su obilježavanja od iznimne važnosti za očuvanje bioraznolikosti i zaštite prirode.

Tekst i slike: Maja Barić, prof. bio.kem., mentor

fotogalerija 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan obitelji
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 19. 5. 2021. 18:49

 Obitelj je centar svijeta i tu naša mladost cvijeta. Roditelji-mame, tate, djedovi, bake, čuvaju te i tu su uvijek za te!

 U petak, 14. svibnja učenici PŠ Brezovica obilježili su kratkom priredbom Dan obitelji uz recitacije, pjesmu i ples.

Poveznica na video : VIDEOZAPIS

Učiteljica Maja Mandić Obrovac


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan očaranosti biljkama
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 19. 5. 2021. 12:51

 Svake se godine na inicijativu Europske organizacije za bilje znanosti (EPSO) 18. svibnja obilježava Međunarodni dan očaranosti biljkama. Cilj je ove manifestacije  okupiti što više ljudi iz cijelog svijeta koji su očarani biljkama i njihovom ulogom u biološkom svijetu. Budući da čak 70% biljnih vrsta u svijetu trenutno izumire, ovaj je datum od iznimne važnosti za buduće generacije. Učenici naše škole obilježili su ga izvanučioničkom nastavom na satu prirode s nastavnicom Majom Barić popisivanjem i upoznavanjem zastupljenih biljnih vrsta u našem školskom dvorištu. Isto tako, učenici su imali zadatak uzgojiti biljku graha i pratiti njen razvoj kroz prethodni mjesec dana. Cilj ovakvog oblika nastave je obilježavanjem Dana očaranosti biljaka osvijestiti i upoznati učenike sa značajnom ulogom biljaka u prirodi kao proizvođača, kako hranjivih tvari, tako i kisika, te ukazati na važnost očuvanja prirode.

Tekst i slike: Maja Barić, prof. bio. kem, mentor

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Marija Brođanac osvojila 2. mjesto na fotonatječaju
Ivana Kovač / datum: 19. 5. 2021. 09:00

Učenica sedmog razreda Marija Brođanac osvojila je hvalevrijedno 2.mjesto na fotonatječaju koji je organizirala Dječja knjižnica M2 iz Zagreba. Tema je bila „Moja kućna biblioteka/Moj kutak za čitanje“. Sudjelovalo je 218 autora s ukupno 366 radova iz 88 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Mentor učenici Mariji bio je učitelj njemačkog jezika Oliver Bešić.

Ovim putem čestitamo Mariji i njenom mentoru!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]ZOO u gostima u PŠ Budakovac
Ivana Kovač / datum: 18. 5. 2021. 14:27

Učionicu učenika PŠ Budakovac posjetio je Zoološki vrt Zagreb. Kako nismo u mogućnosti otići uživo posjetiti životinje, edukatorica zoološkog vrta Mia Šepčević održala nam je putem Zoom-a edukativnu radionicu Tko je gladan. Naučili smo tko sve radi u zoološkom vrtu te smo upoznali timaritelja Ivana koji hrani, čisti i druži se sa životinjama. Saznali smo i tko su nutricionisti, biolozi i veterinari te zašto su oni bitni za životinje koje se nalaze u zoološkom vrtu. Vidjeli smo prepariranog afričkog šišmiša, lubanju čimpanze te pravog guštera. Otkrili smo koje su životinje mesojedi, biljojedi i svejedi. Ono što nam je bilo posebno zanimljivo je da se čimpanze u zoološkom vrtu hrane rižom s grožđicama i piju čaj iz šalica. Na kraju smo imali kviz u kojem smo pokazali da smo puno toga zapamtili i naučili.

Zahvaljujemo edukatorici Miji i ZOO Zagreb na zanimljivoj i vrlo poučnoj edukaciji.

Učiteljica Sanela Vukić Vidalina

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan obitelji u 2.r.
Ivana Kovač / datum: 17. 5. 2021. 13:36

Obitelj je temeljna jedinica društva u kojoj se formiraju ljudi sa svojim obilježjima, stavovima i uvjerenjima. Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja, 1994. godine pod sloganom „ Da obiteljski dan ne čine stvari nego topli i bliski odnosi roditelja i djece“.  Obitelj je temeljni kamen, oslonac, snaga i sigurnost. Obitelj može biti mala ili velika, no ono što je čini sigurnim utočištem su topli i iskreni odnosi među njenim članovima. Svako dijete zaslužuje rasti u takvoj obitelji!

U petak, 14.svibnja 2021., učenici 2.a razreda OŠ Gradina razgovarali su o važnosti obitelji. Pojasnili su zašto vole svoju obitelj te što njihovu obitelj čini posebnom i jakom. Izradili su likovni uradak SNAGA NAŠE OBITELJI, koji su odnijeli kućama kao dar svojoj obitelji.

 „Svatko treba kuću u kojoj živi, ​​ali obitelj koja pruža podršku je ono što gradi dom“ – Anthony Liccone

                                                                              učiteljica Katarina Grošinić

fotogalerija

 


[OPŠIRNIJE]Natjecanja
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 5. 2021. 07:28

 I ove školske godine naši su učenici sudjelovali na školskim natjecanjima iz povijesti i geografije. Najbolji među njima uspjeli su se plasirati i na županijska natjecanja. Na odgođenom  županijskom natjecanju iz geografije za školsku godinu 2019./2020. koje je održano 24.09. 2020. našu je školu predstavljala  Klara Nenadović, tada već učenica 8.a razreda, koja je osvojila izvrsno 1. mjesto u županiji u kategoriji  sedmih razreda. Na županijskom natjecanju iz povijesti održanom u Slatini 12. ožujka 2021. godine našu je školu predstavljala Lana Ronik, učenica 7.b razreda. Pokazala je odlično znanje i osvojila 7. mjesto u županiji. Na županijskoj razini online natjecanja iz geografije za školsku godinu 2020./2021. godine našu je školu 25. ožujka 2021. ponovo predstavljala Klara Nenadović, učenica 8.a razreda. Pokazala je izvrsno  znanje i osvojila 5. mjesto u županiji.

Mentorica objema učenicama bila je učiteljica povijesti i geografije Julijana Jahn-Babić.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Plazma sportske igre mladih
Ivana Kovač / datum: 12. 5. 2021. 19:52

U sklopu Plazma sportskih igara mladih održavaju se Dani sporta u kojima se učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola natječu u graničaru i atletskoj utrci na 60 metara. Dan sporta u Virovitici, na terenu Sportskog centra TVIN, održao se u ponedjeljak 10. svibnja s početkom u 15:30 sati, a svečanom otvorenju nazočili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović te gradonačelnik Ivica Kirin zajedno sa svojim suradnicima i brojnim sportskim djelatnicima. 

Našu školu u utrci na 60 metara predstavljali su učenici PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica, PŠ Budakovac, PŠ Rušani, PŠ Žlebina te učenici 3.a, 4.a i 4.b razreda, dok su nas učenici 3.a razreda predstavljali u graničaru.

Veliki uspjeh postigli su učenici 3.a razreda osvojivši 2. mjesto u graničaru te Iva Marošević i Milenko Marčetić koji su osvojili 3. mjesto u utrci na 60 metara, svatko u svojoj konkurenciji.

Čestitke svim učenicima koji su sudjelovali u igrama i hvala roditeljima na podršci.

Zahvaljujemo obitelji Crljen na donaciji majica za 3.a razred.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Natjecanje iz vjeronauka – DJEČJE HODOČAŠĆE VOĆIN 2021.
Ivana Kovač / datum: 11. 5. 2021. 14:44

Učenici David Ciraki, Iva Oskomić, Lana Ivanac i Lana Ronik 5. svibnja 2021. predstavljali su župu svetog Ilije proroka, Gradina na online natjecanju iz vjeronaučnog znanja.

Natjecanje je održano u sklopu dječjeg hodočašća u Voćin, a tema je bila Sveti Josip. Naši učenici su osvojili izvrsno 5. mjesto.

U pripremi učenika sudjelovali su: voditeljica župne kateheze u Gradini učiteljica Dijana Vujević i vjeroučiteljica Ivanka Žuljević uz veliku podršku župnika vlč. Ivana Pofuka. 


[OPŠIRNIJE]Igračkom do dječjeg osmijeha
Ivana Kovač / datum: 11. 5. 2021. 14:36

Učenici i djelatnici naše škole rado su se odazvali akciji prikupljanja plišanih igračaka te ponovno pokazali svoje veliko srce.

Ovim putem zahvaljujemo učenicima, roditeljima i djelatnicima naše škole na sudjelovanju u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Ravnateljica

Ivana Kovač, mag.prim.educ.

 

fotogalerija

 


[OPŠIRNIJE]MAJČIN DAN 2021.
Ivana Kovač / datum: 11. 5. 2021. 14:12

Učenici razredne nastave matične škole obilježili su Majčin dan nizom aktivnosti.

Njima najzanimljivije bile su crtanje, opisivanje mama te kada su s puno ljubavi izradili čestitke i male poklone za njihov dan.

Pogledajte djelić ozračja u fotogaleriji!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Uređenje školskog okoliša
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 5. 5. 2021. 21:20

 Dolaskom ljepših dana započeli su i radovi u našem školskom dvorištu. Pomoćno- tehničko osoblje pokazalo je kako timskim radom, poduzetnim duhom, a prije svega suradnjom i zajedništvom možemo napraviti čuda. Stvorili su ljepše i poticajnije okruženje u školskom dvorištu za sve nas. Time su ojačali i svijest o važnosti očuvanja okoliša. Ravnateljica je pohvalila ovakvu inicijativu i razgovarala s pomoćno-tehničkim osobljem o novim idejama za estetsko uređenje kako bi stvorili bolji i ljepši ambijentalni ugođaj škole. Više o svemu pogledajte u fotogaleriji. 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]IGRAČKOM DO DJEČJEG OSMIJEHA
Ivana Kovač / datum: 30. 4. 2021. 13:25

Učenici razredne nastave i zaposlenici naše škole sudjelovat će u jednom malom projektu prikupljanja plišanih igračaka. Od Uskrsa bolnica KBC Rebro (Klinika za pedijatriju) provodi projekt putem kojeg svaki mališan koji dođe na pregled kod njih dobije na dar plišanu igračku. Svaka darovana igračka je donirana.

Igračke su oprane i zapakirane u prozirni papir tako da izgledaju kao poklon.

Projekt su prvobitno imali namjeru provesti samo na blagdan, ali su reakcije mališana bile toliko pozitivne da su u bolnici odlučili nastaviti prikupljati i darivati plišane igračke. Posebno je važno što se djeca veselo vraćaju u bolnicu, u kojoj nerijetko obavljaju i bolne preglede. 

Kako to izgleda u praksi? Kada mališan dođe na red za pregled, može izabrati jednog od plišanaca.

Pozivamo vas, ukoliko ste u mogućnosti, da se uključite u projekt. Igračke (oprane i zapakirane) prikupljat ćemo do idućeg petka (do 7. svibnja).

Unaprijed hvala!

 

Ravnateljica 

Ivana Kovač, mag.prim.educ.


[OPŠIRNIJE]Zemlja je naš dom
Ivana Kovač / datum: 27. 4. 2021. 09:02

Učenici PŠ Rušani povodom Dana planeta Zemlje saznali su nešto više o našem planetu, otpadu, recikliranju te na koji način oni mogu pridonijeti čišćem okolišu. Uredili su i školsko dvorište te se pobrinuli da je oko škole lijep i čist prostor.

Učiteljica Marija Kelemen

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Održano HIPPO natjecanje
Ivana Kovač / datum: 26. 4. 2021. 10:49

Prijavljeni učenici od 3. do 7. razreda naše škole, sudjelovali su u petak, 23. travnja 2021.godine na 9. međunarodnom natjecanju u znanju engleskoga jezika HIPPO – Engleski bez granica.

Pod nazivom “English Without Borders” organizatori natjecanja GLOBAL INPUT I GLOBAL HIPPO ASSOCIATION žele promovirati učenje engleskoga jezika, poticati suradnju i natjecateljski duh među mladima i učiteljima, njegovati međukulturalnu razmjenu, toleranciju i stvaranje prijateljstava. Na natjecanje svake godine pozivaju sve mlade od 9 do 19 godina. Prošle godine natjecalo se oko 25000 natjecatelja iz tridesetak zemalja svijeta, a učenici iz Hrvatske redovito postižu izvrsne rezultate.


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje u poslijepodnevnoj smjeni
Ivana Kovač / datum: 26. 4. 2021. 08:35

Učenici razredne nastave poslijepodnevne smjene  različitim aktivnostima obilježili su Dan planeta Zemlje.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Eko patrola u 4.b
Ivana Kovač / datum: 23. 4. 2021. 11:56

Učenici 4.b razreda su 22.4.2021. obilježili Dan planete Zemlje. Razgovarali su o čovjekovom negativnom utjecaju na okoliš, širili svjesnost o važnosti planete Zemlje, pisali Zemlji pismo isprike zbog ljudskog ponašanja…

Zatim su izašli van i poklonili Zemlji rođendanski poklon – očistili su okoliš oko škole. Učenici su uživali. Slijedio je listić samoprocjene jesu li oni Zemljini prijatelji.

Za kraj su na svoj način nacrtali kako vide Zemlju iz svog oka.

Učitelj Siniša Živoder

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Projekt „Rokovi superjunaci protiv pretilosti“ u 2.a
Ivana Kovač / datum: 23. 4. 2021. 11:06

„Rokovi superjunaci protiv pretilosti“  je projekt Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitica, a namijenjen je promociji zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti.

Svrha je projekta educirati djecu i mlade o opasnostima pretilosti i njenim posljedicama po zdravlje kako bi se usvajanjem zdravih navika u djetinjstvu i održavanjem normalne tjelesne težine smanjio rizik za nastanak kroničnih oboljenja čiji je nastanak povezan s pretilošću.

Rokovi superjunaci virtualno su posjetili učenike 2.razreda te ih podsjetili na važnost zdrave prehrane i svakodnevne tjelesne aktivnosti. Putem prezentacije učenici su proširili svoja znanja, a izradom i opisom svojih likovnih radova izrazili naučeno.

Više o tome pogledajte u fotogaleriji.

Učiteljica Katarina Grošinić 

fotogalerija

                                                                                    


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje u PŠ Budakovac
Ivana Kovač / datum: 23. 4. 2021. 10:35

Ovaj tjedan posvetili smo obilježavanju Zemljina rođendana. Učili smo o razvrstavanju otpada i načinima uštede energije. Oslikali smo naš planet  te napisali poruke za očuvanje okoliša. Poruke smo postavili u učionicu i u dvorište škole kako bi nas svakodnevno podsjećale kako se trebamo odnositi prema prirodi.

Učiteljica Sanela Vukić Vidalina

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje
Ivana Kovač / datum: 21. 4. 2021. 13:20

Ovoga tjedna obilježili smo Dan planeta Zemlje. Ideja obilježavanja Dana planeta Zemlje prvi je put predstavljena 1969. godine, no službeno se obilježava od 1992., i to 22. travnja.  Danas se obilježava u 190 zemalja svijeta, a u Hrvatskoj od 1990. godine.

Učenici 5. i 6. razreda izradom i crtanjem plakata te ispisivanjem poruka na zanimljiv način upoznali su se s pojmom ˝ekološki otisak˝, tj. kako i na koji način čovjek utječe na prirodne resurse. Osim crtanja imali su zadatak razmisliti i porazgovarati na koji način svatko od njih utječe na planet, koji je njihov ˝ekološki otisak˝ te na koji način mogu pozitivno utjecati na svoj okoliš. Cilj obilježavanja ovog važnog dana bio je potaknuti učenike na razmišljanje o njihovom doprinosu u očuvanju prirodnih resursa.

                                                  

                                                        Maja Barić, prof. biologije i kemije, mentor

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Travnjak
Ivana Kovač / datum: 19. 4. 2021. 09:30

Učenici 4.b razreda su u petak, 16.4.2021. godine izašli van iz svoje učionice te su imali izvanučioničnu nastavu pod temom Travnjak.

Posjetili su obližnji travnjak ispred škole te istraživali koje biljke i životinje žive na travnjaku. Termometrom su mjerili temperaturu tla i sve su podatke zapisivali u svoju bilježnicu. Saznali su kako izgleda rusomača, lisičina i ostale biljke koje su otprije vidjeli, ali im nisu znali nazive.

Učitelj Siniša Živoder

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]SRETAN USKRS!
Ivana Kovač / datum: 1. 4. 2021. 13:06

SRETAN USKRS ŽELE VAM UČENICI I DJELATNICI OŠ GRADINA!


[OPŠIRNIJE]Uskrsni tjedan u PŠ Detkovac
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 2. 4. 2021. 13:19

 U utorak 30.3.2021. godine vrijedne ruke detkovačkih mališana 2. i 3. razreda izradile su uskrsne košarice, obojale pisanice i ukrasile prozore škole. Uz budno oko učiteljice, zabilježili smo svaki korak fotografijama. U želji da pokažu svoje uskrsne uratke, izradili su video uradak na satu informatike. Uz obilje zdravlja, sreće i uspjeha u školi želimo svim ljudima dobre volje Sretan i blagoslovljen Uskrs.

                                                           Učiteljica i učenici PŠ Detkovac

videozapis


[OPŠIRNIJE]Happy Easter, children!
Ivana Kovač / datum: 1. 4. 2021. 12:52

Približilo se vrijeme Uskrsa.

Učenici područnih škola Budakovac i T. Lukačevića Brezovica i ove su godine igrali dvije tradicionalne engleske igre vezane uz obilježavanje blagdana Uskrsa: Egg in a spoon- nošenja jaja u žlici i Easter egg hunt- potraga za jajima u dvorištu škole.

Vrijeme nas je poslužilo, a koliko je samo bilo veselje učenika pogledajte na fotografijama.

Happy Easter!

Učiteljica engleskog jezika Jasna Škoro

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]PRUŽANJE PRVE POMOĆI
Ivana Kovač / datum: 1. 4. 2021. 10:44

U suradnji s Hrvatskim Crvenim križem u našoj školi je proveden projekt Erasmus+ Sigurnije škole i vrtići.

U goste nam je došao djelatnik Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, gospodin Dražen Jendrašić, koji je na vrlo zanimljiv način održao edukativnu radionicu o pružanju prve pomoći učenicima sedmih razreda. Nastojao je educirati učenike o tome kako se ponašati u situaciji kada je nekome takva pomoć potrebna. 

Naši sedmaši su pokazali izniman interes za ovu tematiku. Aktivno su se uključili u ovu edukaciju i našem gostu postavili mnoga zanimljiva pitanja. Na kraju samog susreta naš gost, je ispred GDCK-a Virovitica, darivao matičnu školu i sve naše područne škole prigodnim torbicama u kojima se nalazi sav neophodan sanitetski materijal u slučaju da se nekom treba pružiti prva pomoć.

U fotogaleriji možete pogledati djelić ozračja provedbe ovog  projekta.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Don't stereotype me!
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 31. 3. 2021. 13:44

 Obrađujući ponuđene integrirane teme iz područja CLIL (Content and Language Integrated Learning), učenici 6.a su na satu engleskog jezika obradili temu ”Don't stereotype me!” Razgovarali smo o značenju pojma riječi „stereotip”; navodili primjere iz svakodnevnog života, te su učenici  shvatili kako svrstavanje ljudi /skupina ljudi u određene stereotipe, često može voditi i ka verbalnom /fizičkom nasilju. Neki su od radova umne mape, neki su napisani u obliku stripa, a neki su rečenice-  njihovo osobno mišljenje i primjeri (galerija fotografija). Učenici Nikolas Duvnjak i Lana Matić su snimili i kratak video na engleskom jeziku tu temu. Pogledajte!


                                                                         Učenici 6.a i učiteljica Jasna Škoro

fotogalerija

videozapis


[OPŠIRNIJE]Dan voda 2021.
Ivana Kovač / datum: 23. 3. 2021. 11:09

Svake godine 22.03. obilježava se Svjetski dan voda kako bi se skrenula pozornost na važnost vode i naglasila vrijednost vode za svakodnevni život.

Učenici razredne nastave matične škole dan su obilježili različitim aktivnostima, svatko u svom razredu.

Što su učenici radili možete pogledati u fotogaleriji. 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]St Patrick’ Day
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 22. 3. 2021. 19:36

Svake godine 17.ožujka na satu Engleskog jezika se obilježava dan omiljenog irskog sveca Patrika koji se prvi put proslavio u Bostonu 1737. godine. Tijekom godina se razvio  u proslavu irske kulture uz parade, različitu hranu, glazbu, piće sve u znaku zelene boje te djeteline koja se smatra simbolom ovog dana jer je sv.Patrik pomoću nje objasnio Sveto Trojstvo. Također, jedan od simbola Irske je i vilenjak. Prema legendi je bio postolar koji je novac od izrađenih cipela stavljao u lonac i potom ga sakrio na kraju duge. Ako ga ikad ulovite, vilenjak vam treba ispuniti tri želje. Tako na Dan svetog Patrika, Irci sakrivaju novac za djecu, koja ga onda traže i nadaju se da će osim toga pronaći i vilenjaka. Učenici područnih škola Novi Gradac, Detkovac i Žlebina su također pokušali uloviti vilenjaka te pritom i naučili nešto više o ovom posebnom danu.

Učiteljica Azra Benković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]My Superhero
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 22. 3. 2021. 19:47

U udžbeniku engleskog jezika za 3. razred jedna od učenicima zanimljivijih lekcija je ona o Super Suzy - djevojčici koja može letjeti, plivati, spašavati svijet, ma ona je svemoguća. Učenici područne škole Tomislava Lukačevića Brezovica su pričali o super junacima za koje su čuli u filmu (Hulk, Batman, Spiderman...) te o nekima za koje bi oni možda htjeli da postoje. Zamišljali su kako bi bilo da postoje, kako bi izgledali i koje bi bile njihove super moći. Izrađivali su svoje super junake i o njima pričali. 

Učenici 3. r. PŠ T. Lukačevića Brezovica i učiteljica engleskog jezika Jasna Škoro

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan Down sindroma
Ivana Kovač / datum: 22. 3. 2021. 09:05

Svjetski dan osoba sa sindromom Down obilježava se svake godine 21. ožujka. Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape.

Nošenjem šarenih čarapa pokazuje se podrška borbi osoba s Down sindromom kako bi se što bolje integrirali u naše društvo.

Mi smo im u petak različitim aktivnostima i nošenjem šarenih čarapa željeli dati podršku u njihovoj borbi za kvalitetniji život.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]DANI HRVATSKOGA JEZIKA
Ivana Kovač / datum: 19. 3. 2021. 14:33

Dani hrvatskoga jezika obilježavaju se svake godine od 11. do 17. ožujka, a povodom obljetnice Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga jezika iz 1967. godine.
Deklaracijom se zahtijevao: ravnopravan položaj hrvatskog jezika u jugoslavenskoj federaciji, slobodno oblikovanje hrvatskog jezika u skladu s hrvatskom tradicijom te puna afirmacija hrvatskog jezika u svim sferama života. Danas su Dani hrvatskoga jezika posvećeni jezičnoj kulturi hrvatskoga književnoga jezika. Učenici predmetne nastave upoznali su se s Deklaracijom i Novosadskim dogovorom, a nakon toga pokazali su svoje jezično znanje u natjecanju koje se sastojalo od niza zabavnih igara. Rješavali su križaljke, rebuse, lektorirali tekstove, transliterirali rečenice napisane glagoljicom, a okušali su se i sami u pisanju glagoljice. Učenici koji su skupili najveći broj bodova nagrađeni su odličnom ocjenom.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan očeva u poslijepodnevnoj smjeni
Ivana Kovač / datum: 19. 3. 2021. 14:00

Učenici razredne nastave matične škole Dan očeva obilježili su 19. ožujka.

Učenici su se rado prisjetili koliko je odnos otac - dijete poseban.

Izradili su i ponijeli očevima prigodne čestitke za njihov dan.

Taj dio ih je najviše razveselio.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]"Dohvati mi, tata, Mjesec..."
Ivana Kovač / datum: 19. 3. 2021. 10:32

"Dohvati mi, tata, Mjesec,

Da kraj mene malo sja!

Dohvati mi, tata, Mjesec

Da ga rukom taknem ja..." stihovi  su koji su se danas glasno izgovarali u našem malom razredu i kojima su učenici PŠ Žlebina proslavili svoje junake, svoje vitezove, svoje tate. Svatko od njih odabrao je najdražu fotografiju s ocem i uz prigodan poklon razveselio svoga tatu.

Učiteljica Ines Križić i učenici PŠ Žlebina

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan očeva u 6.b
Ivana Kovač / datum: 19. 3. 2021. 10:22

Svake se godine 19. ožujka obilježava Dan očeva, ujedno i blagdan sv. Josipa. Budući da je situacija s koronom ove godine uzela maha, priredba za roditelje 6.b razreda je izostala, ali su učenici ipak za svoje očeve izradili prigodne čestitke: košulje s kravatom. Ispod kravate su očevima napisali kraću lijepu poruku ili neku od njihovih dobrih osobina.

Kako su izgledale kravate 6.b razreda pogledajte u fotogaleriji.

Razrednica Jasna Škoro i učenici 6.b

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2021.
Ivana Kovač / datum: 18. 3. 2021. 14:36

Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika 2021.

Dana  17. ožujka u Osnovnoj školi Petra Preradovića Pitomača i Centru za kulturu „Drago Britvić“ Pitomača održana je županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih škola Virovitičko-podravske županije – LiDraNo 2021. Našu su školu predstavljale dvije učenice: Hana Vidalina (2. razred) s recitacijom Brza brzina Ratka Zvrka te Lorena Večera (8. razred) s literarnim radom Malena mjesta srca moga. Čestitke učenicama i mentoricama, učiteljici razredne nastave Katarini Grošinić te učiteljici hrvatskoga jezika Mariji Juren.  

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Obilježena mađarska revolucija iz 1848. godine
Ivana Kovač / datum: 16. 3. 2021. 14:41

Na današnjem satu mađarskog jezika i kulture učenici 1. i 3. razreda područne škole Novi Gradac obilježili su sjećanje na mađarsku revoluciju koja se dogodila 15. ožujka 1848. godine

Pregledavajući kratke povijesne činjenice te izradom znački (mađ. kokárda) s bojama mađarske zastave učenici su obilježili današnji dan.

Crvena boja na zastavi označava snagu, bijela odanost, a zelena nadu. Za razliku od europskog pokreta, revolucija na mađarskom tlu označavala je borbu za samostalnost i nezavisnu državu.

Učiteljica Matea Jurković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]EVAKUACIJSKA VJEŽBA 2021.
Ivana Kovač / datum: 2. 3. 2021. 11:24

U našoj školi provedene su probne evakuacijske vježbe.

Za učenike razredne nastave vježba je održana 29. siječnja, a organizirala ju je Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji sa Službom civilne zaštite Virovitica i djelatnicima škole.

Za učenike predmetne nastave vježba je održana 2. ožujka, a organizirali su je djelatnici škole.

Probne evakuacijske vježbe održane su u slučaju izvanrednog događaja – potresa.

Učenicima i djelatnicima škole na početku probne evakuacijske vježbe, održalo se kratko predavanje i uputa o ponašanju u slučaju potresa. 

Više o svemu u fotogaleriji.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]DAN RUŽIČASTIH MAJICA
Ivana Kovač / datum: 26. 2. 2021. 10:58

Učenici poslijepodnevne smjene na različite načine obilježili su Dan ružičastih majica – Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Odjenuli su ružičaste majice ili stavili nekakav ružičasti detalj. U učionicama su oslikavali ružičaste majice, pisali prigodne poruke, gledali prezentacije o primjerima vršnjačkog nasilja, izrađivali bedževe, crtali stripove na temu sukoba među vršnjacima, pokušavali objasniti ponašanje izazivača sukoba, nasilja i žrtve. Učenici su pokazali koliko, iako još maleni, razumiju ovu temu i imaju potrebu govoriti o tome. Ravnateljica nam se ružičastom majicom pridružila i podržala naše aktivnosti. Uz pjesmu Ptica, Život nije siv i dr.  poslali smo poruku da život zaista može biti lijep ako se svi potrudimo.

Učiteljica Lela Mamula

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]100. dan škole u 3. a razredu
Ivana Kovač / datum: 24. 2. 2021. 08:59

19.2. su učenici 3.a razreda matične škole obilježili 100.dan škole.

Igrali smo rukomet na ploči ponavljajući tablicu množenja, na zemljovidu RH smo tražili gradove, sela, uzvisine, rijeke i otoke. Istraživali smo koja se osoba i koja građevina nalazi na novčanici od 100 kuna, pisali smo poruke o tome što bismo željeli da nam se dogodi 100 puta, kome bismo dali sto poljubaca, zagrljaja,… Radili smo 10 puta po 10 vježbi, oslikavali smo brojku 100 primjenjujući komplementarni kontrast.

U matematici su pobijedile djevojčice, a u potrazi za sto zemljopisnih pojmova dječaci.

Na kraju smo podijelili 100 bombona i zasladili se.

Atmosfera je bila vesela uz jako puno smijeha i natjecateljskog duha.

Učiteljica Lela Mamula

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Maskirani predškolci
Ivana Kovač / datum: 18. 2. 2021. 10:14

Naši mali predškolci, uz pomoć svoje učiteljice Katarine, obilježili su Maskenbal. Uz pjesmu i ples počastili su se i krafnama.

Taj dan su vile, vještice, pčelice i ostala zanimljiva bića zavladala našom malom školom.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Maškare 2021.
Ivana Kovač / datum: 17. 2. 2021. 08:55

Sa željom da se maškare okupe i druže, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, učenici razredne nastave matične i svih područnih škola jučer su obilježili taj veseli dan. Ove godine "otputovali" su u svijet bajki i priča. Bilo je tu patuljaka, Snjeguljice, zle vještice, lovaca i svih ostalih zanimljivih likova. 

Kako im je bilo možete vidjeti u videu koji su snimili. 

https://www.youtube.com/watch?v=lxLmrjC4bcc&feature=youtu.be


[OPŠIRNIJE]Valentinovo
Ivana Kovač / datum: 16. 2. 2021. 15:48

U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i ove godine smo obilježili Valentinovo. Nije bilo tradicionalne ljubavne pošte niti valentinovskih igara u knjižnici.

U razredima smo crtali, izrezivali srca, pjevali i pisali o ljubavi. Tijekom cijelog dana, učenici su u predvorju mogli pogledati prezentaciju te naučiti ili prisjetiti se tko je bio Valentin, koji su simboli Valentinova te na koji način se obilježava kod nas i u svijetu.

Tako smo i ove čudne i neobične godine pokazali da je ljubav nešto bez čega ne možemo, nešto što je u nama i što trebamo dijeliti.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2021.
Ivana Kovač / datum: 16. 2. 2021. 14:00

Dana 11. veljače u našoj je školi održan LiDraNo. Na školskoj su smotri sudjelovali učenici razredne nastave matične i dviju područnih škola, te dvije učenice predmetne nastave. Njihove je nastupe pratilo prosudbeno povjerenstvo u sastavu: pedagog Ivica Čuljak, učiteljice Ines Križić, Marija Juren i Ljiljana Bakić, te učitelj Siniša Živoder, koji je bio predsjednik školskog prosudbenog povjerenstva.

Nakon kratkog vijećanja povjerenstvo je donijelo odluku o najuspjelijim izvedbama. Na županijskoj će nas razini predstavljati literarni rad „Malena mjesta srca moga“, učenice Lorene Večere, 8.a, te pojedinačni scenski nastup „Brza brzina“ u izvedbi učenice drugoga razreda Hane Vidaline.

Još je nekoliko učenika dobilo pohvalnice za svoje izuzetno dojmljive nastupe. To su: Petra Krčevski (1. razred), Iva Marošević (3. razred),  Adrian Milak i  Stjepan Ciraki ( 4.a razred), te Tena Moslavac (4.b razred).

Čestitamo svim učenicima koji su nastupali, a Hani i Loreni želimo sreću na daljnjem natjecanju.

Više o samom ozračju s ove smotre u fotogaleriji.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sigurnijeg interneta
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 10. 2. 2021. 18:54

 Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine drugog utorka u veljači. Učenici predmetne nastave obilježili su taj dan na satima informatike rješavajući online kvizove. Cilj ove aktivnosti je bio poticati i promicati sigurniju i odgovorniju upotrebu tehnologije i mobilnih uređaja. Nakon riješenih kvizova, učenici su dobili povratnu informaciju jesu li sigurni ili bi trebali biti oprezniji na internetu.

Učitelj Dražen Kostanjevac

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Kako prevladati ispitnu tjeskobu
Ivana Kovač / datum: 5. 2. 2021. 09:01

Poštovani učenici i roditelji,

u privitku možete pronaći online knjižicu pod nazivom „Kako prevladati ispitnu tjeskobu“ koja je namijenjena učenicima osnovne i srednje škole kao pomoć u usvajanju vještina i stjecanju navika koje su neophodne za učinkovito učenje i uspješno polaganje ispita.

Izradili su je Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije i Ivana Martinušić, psihologinja u OB Virovitica.

Nekim učenicima će biti vrlo korisna, a mogu ju pročitati i roditelji kako bi olakšali svojoj djeci svakodnevno učenje i rad te pomogli nadvladati strah od ispitivanja u školi ukoliko je on prisutan.


[OPŠIRNIJE]Life in a High Tech Society: The Age of Cybernetics
Ivana Kovač / datum: 4. 2. 2021. 14:35

Mnogi znanstvenici i doktori proučavaju kako tehnologija može pomoći ljudima te su s vremenom razvili i umjetne dijelove tijela koji ljudima pomažu u njihovom svakodnevnom životu i čine ga lakšim. ”The Age of Cybernetics” je tekst koji govori o robotima, cyborogovima, prati povijest njihovog nastanka i njihove uporabe u 21. stoljeću u raznim područjima (prije svega medicini, a zatim i znanosti, školstvu, ekonomiji...). Obrađivajući ovo područje, gledajući dokumentarne filmove te isječke poznatih nam filmova „Terminator” i dr., na engleskom jeziku tijekom dva tjedna, učenici 8.b razreda počeli su i razmišljati o robotima oko nas. Učenici su dobili mini projekt pod nazivom ”My robot”. Zadatak je bio osmisliti svog robota, opisati ga i predstaviti razredu. Bili su inovativni i  kreativni. Izlažući svoje radove sami su  došli  do zaključka kako bi se upravo neki od njihovih robota mogli jednoga i upotrijebiti. Ponosni na svoje radove, izložili su ih u predvorju škole.

Učenici 8.b razreda i učiteljica Jasna Škoro

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]IGRE NA SNIJEGU U PŠ ŽLEBINA
Ivana Kovač / datum: 3. 2. 2021. 14:01

Snijeg koji je napadao prošlih dana potaknuo je učenike PŠ Žlebina i učiteljicu Ines na igre u školskom dvorištu. Radujući se snježnoj čaroliji, stvorili su svoga snjegovića. Više o njihovoj igri na otvorenom pogledajte u fotogaleriji.

 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]SNJEŽNE RADOSTI U 4.b
Ivana Kovač / datum: 2. 2. 2021. 13:24

Učenici 4.b razreda sa svojim učiteljem Sinišom uživali su u snježnim radostima.

Obradovao ih je snijeg koji je napadao te su odlučili školsko dvorište uljepšali snjegovićem.

Kako su se proveli u igri na snijegu pogledajte u fotogaleriji. 

fotogalerija 


[OPŠIRNIJE]BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID
Ivana Kovač / datum: 2. 2. 2021. 10:39

Nalazimo se u vremenu koje pred nas stavlja mnoge izazove i naša svakodnevica više nije ono što je nekad bila.  Svatko se sa promjenama nosi na drugačiji način i svatko ih prihvaća onako kako zna. Kako bismo olakšali ovaj drugačiji period i neočekivane promjene koje će doći, u nastavku se nalazi brošura  BRINI O SEBI - BUDI DOBRO - proŽIVI COVID i letak s telefonskim brojevima za psihološko savjetovanje mladih za svaku županiju.

“BRINI O SEBI – BUDI DOBRO – proŽIVI COVID” projekt je koji ima za cilj pružanje psihološke podrške mladima u Hrvatskoj i očuvanje mentalnog zdravlja mladih koji su pokrenuli Središnji državni ured za demografiju i mlade i Hrvatska psihološka komora. U sklopu projekta, pokrenute su telefonske linije za savjetovanje mladih. Sve ostale informacije možete pročitati u brošuri.

https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/brosura-brini-o-sebi-budi-dobro-prozivi-covid/5866


[OPŠIRNIJE]OBAVIJEST
Ivana Kovač / datum: 28. 1. 2021. 14:37

Svi učenici od 1. do 8. razreda nastavu će od ponedjeljka 1. veljače 2021. godine pohađati prema modelu A (nastava u školi). Nastava će biti organizirana kao i u prvom polugodištu, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu, a učenici putnici u svojim mjestima čekaju autobuse u uobičajeno vrijeme!


[OPŠIRNIJE]Druga slikovnica Malih Engleza
Ivana Kovač / datum: 18. 1. 2021. 09:44

Učenice 7.b razreda su na izvannastavnoj aktivnosti (Mali Englezi), snimili slikovnicu Little Red Riding Hood (Crvenkapica).

Priču smo preveli na engleski jezik te su učenici uvježbavali izgovor i čitanje teksta naengleskom jeziku.

Učenici su rado sudjelovali i odradili zadatke, a konačne rezultate pogledajte i poslušajte na sljedećoj poveznici :  

https://sway.office.com/dVc8wIHxrvbyM0GC?ref=Link

Učiteljica Azra Benković

 


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima i roditeljima
Ivana Kovač / datum: 14. 1. 2021. 14:25

Dragi učenici i roditelji,

u nastavku možete pronaći informacije o organizaciji nastave za početak rada u drugom polugodištu.

Učenici od 1. do 4. razreda od 18. siječnja 2021. god. nastavu će pohađati prema modelu A (nastava u školi). Nastava se odvija prema uobičajenom rasporedu sati, a učenici od 1. do 4. r. matične škole nastavu će pohađati u prijepodnevnoj smjeni. Nastava u matičnoj i svim područnim školama počinje u 8 sati, a sve ostale  informacije pravovremeno će vam dostaviti vaši učitelji.

Učenici od 5. do 8. razreda od 18. do 31. siječnja 2021.god. nastavu će pohađati prema modelu C (nastava na daljinu). Sve detaljne informacije o održavanju nastave na daljinu dobit ćete pravovremeno od svojih razrednika.

Nastava na daljinu odvijat će se putem platforme Microsoft Teams. Razrednici će zasnovati razredni odjel u kojem će biti uključeni učenici i učitelji. Molimo da redovito pratite i obavijesti na našoj web stranici.

Raspored vožnje autobusa za učenike putnike od 1. do 4.r.:

Žlebina 7:15                          Detkovac 7:15

Novi Gradac 7:20                  Budakovac 7:30

Rušani 7:25                           Brezovica 7:40

Lug Gradinski 7:30                

Lipovac, Bačevac 7:40

Povratak kući    12:25


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 1. 2021. 12:20

 Dragi učenici, Osnovna škola Gradina odlučila je virtualnu nastavu provoditi putem Microsoft Teams aplikacije dostupne na Office365.skole.hr.

Upute za korištenje aplikacije možete preuzeti na poveznici :

Microsoft Teams - upute za učenike


[OPŠIRNIJE]Božićno vrijeme
Ivana Kovač / datum: 4. 1. 2021. 12:01
To je vrijeme ljubavi, radosti i mira
kada slavimo rođenje Božjega sina.
Pišu se želje, pjevaju pjesme,
peku se kolači i kite se jelke.
 
Korona je ove godine faca prava
pa nije bilo božićnog programa.
Vedroga duha i sa smiješkom na licu
mi smo ipak vrijedni bili i mnogo toga pripremili.
 
Sve to smo lijepo snimili
i našem dragom Djedu poslali.
On je jako sretan bio,
malo nas je posjetio
i za sve darak pripremio.
 
                              Učenici i učitelji RN

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Sretan Božić i uspješna nova godina !
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 23. 12. 2020. 08:00

Božićna čestitka - videozapis


[OPŠIRNIJE]Obavijest učenicima
Ivana Kovač / datum: 23. 12. 2020. 07:53

 Dragi učenici,

zimski praznici počinju 24. prosinca 2020. i traju do 15. siječnja 2021. godine.

 U školskim klupama vidimo se 18. siječnja 2021. godine.

 Svima vama i vašim obiteljima želimo blagoslovljen Božić i svako dobro u novoj 2021. godini! Želimo vam da praznike provedete zdravi, u krugu svojih obitelji.

Čuvajte sebe i druge, budite odgovorni.

Vidimo se u siječnju!


[OPŠIRNIJE]usKORO NA Olimpijske
Ivana Kovač / datum: 22. 12. 2020. 14:39

 Školski sportski savez Virovitičko-podravske županije proveo je likovni natječaj  pod nazivom usKORO NA Olimpijske. Na natječaju su sudjelovali učenici osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta Virovitičko-podravske županije.

 Likovni uradak trebao je biti izrađen na temu usKORO NA Olimpijske.

 Nedavni potpuni prekid svih sportskih natjecanja i prva u povijesti odgoda ljetnih Olimpijskih igara Tokio 2020. te vijesti o odgodama i otkazivanju manifestacija teško pogađaju sportaše koji su mahom osuđeni na pokušaje održavanja forme i kondicije u improviziranim uvjetima.

 Kako će izgledati Olimpijske igre Tokio 2021. te kako će se sportaši do tada pripremati, trenirati i natjecati bila je tema ovog likovnog natječaja.

 Učenica 7. a razreda  naše škole, Marija Brođanac, osvojila je 1. mjesto u 2. kategoriji (učenici predmetne nastave 5. - 8. razred). Njen mentor bio je učitelj Oliver Bešić.

 Ovim putem čestitamo Mariji i njenom mentoru Oliveru Bešiću!

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Božić u PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 21. 12. 2020. 21:49

 Sretan Božić i nova godina, radost i veselje u svim srcima….

 Božić smo obilježili virtualno, ali jednako svečano i radosno. Recitirali smo i pjevali. Snimili smo božićni spot  i pri tome se jako zabavili.

 Želimo svima sretan, blagoslovljen i miran Božić i zdravu, mirnu i sretnu novu godinu !

 

 

Video - Božić u Brezovici

Video - Božićna priredba

Učiteljica Maja Mandić Obrovac


[OPŠIRNIJE]Christmas Tea Party
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 21. 12. 2020. 21:18

 U PŠ Žlebina,Detkovac i Novi Gradac učenici su saznali da je omiljena aktivnost Engleza piti čaj u popodnevnim satima. U Velikoj Britaniji afternoon tea je nastao u 19.stoljeću kao obrok između ručka i večere kako bi ljudi zavarali glad dok čekaju obrok. Ali to je mnogo više od samog čaja. To je druženje i uživanje u čaju zajedno te smo zato, u sklopu nadolazećeg blagdana, organizirali božićnu čajanku na kojoj su učenici učili nove pojmove vezane uz Božić na engleskom jeziku, uz neizostavnu šalicu toplog čaja.

Azra Benković, učiteljica engleskog jezika

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Slikovnica Malih Engleza : Pinocchio
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 12. 2020. 20:26

 Učenici 7.a razreda su na izvannastavnoj aktivnosti (Mali Englezi), snimili slikovnicu Pinocchio. Priču smo skratili, ali i preveli na engleski jezik. Tijekom prepričavanja priče, učenici su trebali paziti na izgovor i gramatiku engleskog jezika te proširiti svoj vokabular. Učenici su rado sudjelovali i odradili zadatke, a konačne rezultate pogledajte i poslušajte na sljedećoj poveznici : 

https://sway.office.com/2xVbk0ER5Dkjd9LV?ref=Link

   Azra Benković, učiteljica engleskog jezika


[OPŠIRNIJE]Paljene treće adventske svijeće
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 12. 2020. 19:53

 U ponedjeljak, 14. prosinca, jutro smo započeli paljenjem treće adventske svijeće uz prigodan program koji su pripremili vjeroučiteljica Ivanka i učenici. Tradicionalno poznata i pod nazivom pastirska svijeća, ona je simbol sreće nadolazećeg Božića koji nam se bliži te slavi prve ljude koji su se poklonili malenom Isusu, pastire. 

fotogalerija 

 


[OPŠIRNIJE]Medni dan 2020.
Ivana Kovač / datum: 7. 12. 2020. 14:36

Kao prethodne, tako i ove školske godine, u našoj školi proveli smo program pod nazivom “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka 2020. godine”. Program smo proveli 7. prosinca 2020. godine.

Svi naši učenici 1. razreda dobili su prigodnu vrećicu s teglicom meda i slikovnicu “Pčelica Jelica i medo Edo.” 

Učiteljice su učenicima 1. razreda tijekom jednog školskog sata pokazale kratku prezentaciju i upoznale ih s važnosti meda i pčela.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Paljenje druge adventske svijeće
Ivana Kovač / datum: 7. 12. 2020. 14:13

 Upalili smo i drugu adventsku svijeću. Druga svijeća označava mir.

Paljenje druge adventske svijeće proteklo je u skladu s epidemiološkim mjerama, a upalili su je učenici 5. b razreda.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Posjet Skloništu za životinje Virovitica
Ivana Kovač / datum: 2. 12. 2020. 14:34

U srijedu 2. prosinca predstavnici Vijeća učenika Lana Ivanac i Gabriel Jurišić,  u pratnji ravnateljice Ivane Kovač i domara Milenka Milovanovića, posjetili su Sklonište za životinje Virovitica.

Učenici i djelatnici škole tijekom mjeseca studenoga prikupljali su hranu i deke za životinje koje trenutno borave u Skloništu.

Dočekali su ih djelatnici Skloništa te zahvalili za donaciju.

Ravnateljica škole zahvaljuje učenicima, roditeljima i djelatnicima na sudjelovanju u ovoj akciji.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Paljenje prve adventske svijeće
Ivana Kovač / datum: 30. 11. 2020. 08:50

Paljenje prve adventske svijeće označava početak razdoblja došašća (adventa), vremena u kojem se pripremamo za Božić.

Tradicionalno paljenje svijeća u našoj školi ove je godine skromnije nego što je bilo do sada. Vjeroučiteljica Ivanka je organizirala da se u skladu s poštivanjem epidemioloških mjera svaki ponedjeljak pali po jedna svijeća koju će zapaliti učenici samo jednog razrednog odjela.

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]THANKSGIVING DAY
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 26. 11. 2020. 16:40

 Na satu engleskog jezika učenici područnih škola Žlebina, Detkovac i Novi Gradac te sedmaši u matičnoj školi, obilježili su Thanksgiving Day. Američki Dan zahvalnosti obilježava se svakog četvrtog četvrtka u studenom (ove godine je to 26.studenog), a vuče korijene još od prvih engleskih doseljenika, a slavi zajednicu različitih kultura. Molitve i posebni obredi zahvalnosti nakon žetve uobičajeni su među gotovo svim religijama, a današnja američka proslava potekla je iz engleskih tradicija iz vremena protestantske Reformacije. No, tog blagdana ne bi bilo bez Indijanaca. Po dolasku u Ameriku engleski doseljenici su među sobom uspostavili jednakost i prihvatili zajedničko ime Pilgrims – hodočasnici, no njihov zanos uskoro su pomutile teškoće u pribavljanju hrane. Spasili su ih lokalni Indijanci, koji su im osigurali hranu i naučili ih uzgajati kukuruz i drugo povrće, a pozvali su ih i na žetvenu proslavu na kojoj su zajedno blagovali, što se danas smatra prvim američkim Danom zahvalnosti. Neizostavno jelo na sam dan je purica te su zato učenici razredne nastave na satu izrađivali šarene purice,a učenici sedmih razreda su izradili Thanksgiving Tree u kojeg su upisivali sve za što su u životu zahvalni. Kako je to izgledalo, pogledajte u fotogaleriji.

Azra Benković, učiteljica engleskog jezika

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Djelo ljubavi
Ivana Kovač / datum: 25. 11. 2020. 09:30

Poštovani roditelji,

Socijalna samoposluga „Djelo ljubavi“ koja djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica osnovana je u svibnju 2016. godine u svrhu pomoći najsiromašnijim osobama koje žive na području grada Virovitice i općina Gradina, Lukač, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica.

Ove školske godine naša škola uključit će se u prikupljanju potrebnih namirnica i potrepština. Želja nam je pomoći održivosti Socijalne samoposluge i pobuditi naviku kod djece da primjećuju kako ljudi oko njih žive i da od svog džeparca mogu odvojiti koju kunu za one koji nemaju.

Više o akciji i rasporedu prikupljanja pročitajte u „opširnije“.


[OPŠIRNIJE]"Magyarországot imádom"
Ivana Kovač / datum: 24. 11. 2020. 11:19

 Učenici 1. i 3. razreda područne škole Novi Gradac imali su priliku testirati svoje znanje o mađarskoj kulturi i narodu u igri "Magyarországot imádom" ili "Mađarsku obožavam", ali i ponešto novo naučiti o slavnim osobama, tradicionalnim mađarskim jelima i izumima.  Igra se odvija na ploči s deset polja koja su obojena crvenom, zelenom, žutom, plavom i smeđom bojom. Crvena boja predstavlja mađarske slavne osobe, zelena boja mađarska jela, žuta boja mađarske izume, a smeđa  i plava pauziranje ili vraćanje korak unazad, odnosno na prethodno polje.

Učiteljica Matea Jurković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Međunarodni dan tolerancije u 2.r.
Ivana Kovač / datum: 20. 11. 2020. 08:25

Tolerancija se uči!

U ponedjeljak, 16.studenog, učenici 2.razreda OŠ Gradina obilježili su Međunarodni dan tolerancije.

Na samom početku dana, riječ tolerancija bila je učenicima potpuna nepoznanica. Razgovorom smo otkrivali kako tolerancija nama nije nepoznata. To je ono što svakodnevno pokušavamo živjeti u našoj maloj školskoj zajednici. Svakim danom učimo prihvaćati jedni druge! Uočili smo da nas sličnosti povezuju, a razlike obogaćuju i čine jedinstvenim svakog od nas! Prisjetili smo se i nedavno pročitanog lektirnog djela Ružno pače te zaključili : Ponašajmo se prema drugima onako kako bismo željeli da se drugi ponašaju prema nama!

Učiteljica Katarina Grošinić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar
Ivana Kovač / datum: 19. 11. 2020. 14:32

Učenici razredne nastave naše škole obilježili su Dan sjećanja na Vukovar. Prigodnim riječima, paljenjem lampiona, pisanjem sastavaka i slikanjem odali su počast žrtvama Domovinskog rata.

 

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 18. 11. 2020. 15:38

 Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje i Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata učenici OŠ Gradina obilježili su u utorak 17. studenog 2020. prigodnim panoima i paljenjem lampiona.

Učitelj Marko Lulić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dan sjećanja na Vukovar u PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica
Ivana Kovač / datum: 17. 11. 2020. 13:57

Mir je u našim rukama

18.11. prisjećamo se poginulih u Domovinskom ratu, a posebno Vukovara, grada koji je u ratu najviše stradao.

I učenici naše Područne škole prisjetili su se grada Vukovara i zapalili svijeće u znak sjećanja.

Učenici trećeg razreda pisali su pjesme o Vukovaru, a svi razredi su izradili i likovne radove u spomen na grad heroj.

Učenici i učiteljice PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan ljubaznosti u PŠ Budakovac
Ivana Kovač / datum: 17. 11. 2020. 13:35

Učenici PŠ Budakovac su kroz razne aktivnosti obilježili Svjetski dan ljubaznosti. Naučili su četiri čarobne riječi i glumili situacije u kojima ih koristimo.

Razgovarali smo o našim osjećajima i osjećajima drugih ljudi. Uvažavanje tuđih emocija i iskazivanje istih približili smo koristeći "ja poruke". Izradili smo teglicu s raznim motivacijskim porukama i lijepim riječima.

Svaki učenik je izvukao papirić i  pročitao poruku ostatku razreda te smo razgovarali o tome kako se učenici osjećaju kada im se uputi lijepa riječ. Završili smo radionicu ukrašavajući pano u učionici te s nekoliko misli, a jedna od njih bila je: "Lijepa riječ ne košta ništa, a znači mnogo!".

Učiteljica: Marija Kelemen

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Radna akcija uređenja školskog dvorišta Područne škole Tomislava Lukačevića u Brezovici
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 13. 11. 2020. 18:59

 U dogovoru s roditeljima započela je radna akcija uređenja školskog dvorišta naše Područne škole, koja je već ranije bila planirana, ali nikako izrealizirana. Ovaj smo tjedan sakupili sav potreban materijal za uređenja igrališta za djecu naše škole kako bi izradili igralište. Igralište će biti napravljeno od starih guma, u obliku penjalica i različitih prepreka. Igralište je podijeljeno na 3 dijela - AKTIVNI DIO (za razvoj koordinacije, ravnoteže, spretnosti), ISTRAŽIVAČKI DIO (planiran za različita istraživanja o vremenu - mini meteorološka stanica) te OPUŠTAJUĆI DIO (učionica u prirodi - dio koji će nam služiti za izvanučionični rad - pisanje, slikanje, pričanje, promatranje....). Naravno, djeca imaju i dio samo s travnatom površinom gdje će moći igrati graničar, nogomet i ostale sportove. Pogledajte  u fotogaleriji kako je izgledao naš prostor oko škole, naše školsko dvorište...

….a uskoro ćete vidjeti u što smo ga pretvorili!

Učenici i učiteljice PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Naši predškolci
Ivana Kovač / datum: 12. 11. 2020. 14:36

Naši predškolci sredinom listopada zasjeli su u školske klupe prvi puta kao đaci.

Uz pomoć svoje učiteljice Katarine ukrasili su prostor gdje će tijekom pripreme za 1. razred usvajati potrebna znanja koja im trebaju da bi mogli postati pravi mali đaci.

Pogledajte što su lijepo izradili.

                                                                                fotogalerija 


[OPŠIRNIJE]„Ja sam iz razreda nepušača“
Ivana Kovač / datum: 11. 11. 2020. 08:25

Naša škola bila je uključena u projekt HZJZ-a „Sv. Rok“ Virovitica pod nazivom „Ja sam iz razreda nepušača“ koji se provodio tijekom listopada i prve polovice studenog 2020.g.

U projektu su sudjelovali svi učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola, kao i učenici 1. i 2. razreda srednjih škola naše Županije. 

Više o projektu i fotografije s provedbe istog pogledajte u "opširnije".


[OPŠIRNIJE]Mesés teadélután Dobsai Gabrielával - Bajkovita čajanka s Gabrielom Dobsai
Ivana Kovač / datum: 10. 11. 2020. 14:33

Na satu mađarskog jezika i kulture učenici PŠ Novi Gradac otputovali su u svijet dvojezičnih bajki autorice Gabriele Dobsai. Uz šalicu toplog čaja, iščitavanje dvojezične bajke "Pöszméte, a könyvtünder" ili "Pöszméte, knjiška vila", učenici su imali priliku upoznati i samu autoricu bajki Gabrielu Dobsai putem videopoziva tijekom kojeg su joj postavljali pitanja u vezi pisanja bajki, odabira imena likova, tema i mjesta radnje.  Spisateljica nam je otkrila kako radi na novoj bajki čiji su likovi djevojčica Barbi (Barbara) i njezini ljubimci, dvije mačke.

Veselimo se ponovnom susretu i čitanju njezinih bajki!

 

Učiteljica Matea Jurković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Sigurno u prometu
Ivana Kovač / datum: 10. 11. 2020. 11:06

Učenici prvih razreda sudjelovali su u edukaciji "Sigurno u prometu" pridržavajući se epidemioloških mjera. U posjet su im došli policijski službenici Postaje prometne policije Virovitica koji su održali prigodno predavanje. Prvašići su puno naučili o pravilima ponašanja u prometu (vozač bicikla, putnik u vozilu, učenik koji koristi pješački prijelaz bez semafora ili sa semaforom i sl.).

Bili su jako znatiželjni i postavljali pitanja na koja su dobili odgovore. Uživali su!

                                                                                    fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Knjiga nema bateriju koja se troši!
Ivana Kovač / datum: 5. 11. 2020. 11:13

Kao i svake godine  Mjesec hrvatske knjige obilježava se od 15. listopada do 15. studenoga. U povodu 50. godišnjice Dana planeta Zemlje ovogodišnji je Mjesec hrvatske knjige posvećen našemu planetu i zaštiti okoliša uz moto Razlistaj se!. Učenici naše škole raznim su aktivnostima promicali čitanje i važnost knjige. Pod vodstvom nastavnice Hrvatskoga jezika izrađivali su straničnike nadahnute motivima Zemlje i zaštite okoliša.

Jedan je razredni odjel šestaša ovaj mjesec čitao zbirku poezije Tričave pjesme Paje Kanižaja. Upoznali su se s novim alatom pod imenom Canva te izrađivali postere s motivima iz Kanižajeve zbirke.

 

Na red je došla i lektira Mali ratni dnevnik Stjepana Tomaša. Učenici su izrađivali kartonske kutije koje su i ukrasili motivima, događajima, najdojmljivijim rečenicama iz knjige. Ususret skorašnjem obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskoga rata slijedila je rasprava o značenju crvenog fiće u Osijeku, o djevojčici u plavome kaputiću, o posljedicama koje nam rat donosi.

Osmaši su ovaj mjesec čitali zahtjevnu lektiru. Jedan se razredni odjel uhvatio ukoštac s Prosjakom Lukom Augusta Šenoe. Njihova je aktivnost bila izraditi prozorčiće u likove. Na taj su način učenici mogli lakše razumjeti Lukino, Miticino ili Andrino ponašanje, stav.

Drugi je razredni odjel osmaša čitao roman Karla Brucknera Sadako hoće živjeti. Upoznali su se sa značenjem i tehnikom origamija. Nastali su lijepi i šareni ždralovi. Drugi je njihov zadatak bio izrezati elemente i motive iz lektire. Zatim su njihovi uradci stavljeni na grafoskop i nastalo je kazalište sjena. Svaki je učenik svojim kazalištem prepričao određeni događaj u knjizi.

Svi učenički radovi nalaze se u hodniku škole i dio su izložbe posvećene Mjesecu hrvatske knjige.

Remek-djela naših učenika možete pogledati i u galeriji.

                                                                               Učiteljica Marija Juren

                                                                                                 fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan štednje u 2. razredu
Ivana Kovač / datum: 30. 10. 2020. 16:30

Štednja.

Prva pomisao je novac.

No, što se još može štedjeti?  Zašto štedjeti? Kako naučiti štedjeti? Kada početi sa štednjom kako bi se usadila navika štednje?... To su samo neka od pitanja na koja su učenici 2.razreda pokušali odgovoriti. Petak, 30.listopada, posvetili smo Danu štednje.

Otkrili smo odakle potječe kasica prasica, oslikali svoj primjer kasice, usvajali pojmove vezane za štednju, učili računati hrvatskim novcem...

Zaključak dana: Zrno po zrno pogača, kamen do kamena palača, novčić do novčića ušteđevina!

                                                                                                                                             Učiteljica Katarina Grošinić

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan štednje u PŠ Budakovac
Ivana Kovač / datum: 30. 10. 2020. 16:01

Učenici PŠ Budakovac obilježili su Svjetski dan štednje izradom svojih kasica–prasica.

Pod vodstvom svoje učiteljice Marije kasicu su izradili koristeći plastične bočice, papir u boji i krep papir.

Izradom kasica naučili su kako novac treba štedjeti, a usput su naučili i reciklirati. 

U fotogaleriji pogledajte njihova remek – djela.

                                                                          fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Pekarske čarolije u 4.a
Ivana Kovač / datum: 30. 10. 2020. 14:20

 Povodom obilježavanja Dana kruha, učenici 4.a razreda izrađivali su  "mini" knjigu recepata pod nazivom "Pekarske čarolije".

 U njoj se nalaze najbolji recepti njihovih majki i baka za domaći kruh, slane kiflice, peciva te slatke kolače...

Vjerujem da ćete isprobati neke!

Dobar tek!                                                               

                                                            Učiteljica Lara Tuk Plic

                                                                                         fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našim područnim školama
Ivana Kovač / datum: 30. 10. 2020. 09:40

 Kad jesen zakuca na vrata primimo je kao dragog gosta. Ona nikad ne dođe praznih ruku. Njezini su darovi ukusni, sočni, zdravi. Njezin poziv za šetnju po stazama rodnog kraja nikad se ne odbija. Uz laganu šetnju tijelo nam se puni njenim mirisima, a lice ozari srećom. Gdjegod se okreneš, svaki kutak našeg kraja iskri posebnom ljepotom. Njene boje, mirisi, vedrina  i toplina dana izmamili su nas iz učionice van. Sve te osjećaje prenijeli smo i na papir. Pri tome nikad ne zaboravljamo zahvaliti se Bogu na njegovim darovima. I ove godine naše su se mame i bake potrudile da na našem školskom stolu bude svakojakih delicija. Hvala im!

                                         Učiteljica PŠ Novi Gradac Vesna Cajlan

 Obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svatko od učenika donio je nešto od proizvoda:  brašno, zrna žitarica, kruh, kolače. Pogledali smo kratki film o mlinu i preradi brašna. Ispričali smo priču "Od zrna do kruha", pregledali koje sve mi žitarice imamo u razredu. Pokušali smo sijati brašno, a prije samog kušanja slastica naučili smo izreći zahvalu: "Iz zemlje se biljke viju, na Suncu nam one zriju. Drago Sunce, zemljo draga, hvala vam za vaša blaga."

                                        Učiteljica PŠ Žlebina Ines Križić

 Učenici 1.,2. i 3. razreda obilježili su Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Kratka priredba održala se ispred naše škole u Brezovici. Prije programa pomolili smo se  i vjeroučitelj je izrekao molitvu o kruhu,a zatim smo pjevali i recitirali o jeseni, kruhu i jabuci. Zašto jabuci? Jer je ona kraljica voća i ima svoj dan, 20. listopada. Priredbu smo završili uz ples. Bilo je lijepo i veselo!

Vidimo se  iduće godine!

                   Učiteljice PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica Dijana i Maja

                                                                           fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Dani kruha 2020.
Ivana Kovač / datum: 28. 10. 2020. 09:04

 Svake godine, povodom blagdana sv.Vendelina, u našoj školi obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zbog trenutne epidemiološke situacije izostala je tradicionalna  proslava u  predvorju škole.  Nije bilo stolova ukrašenih plodovima zemlje, a ni mirisnih pekarskih proizvoda.

 Obilježavanje Dana kruha preselili smo u razrede. Učenici razredne nastave izrađivali su likovne radove na zadanu temu, a učenici predmetne nastave pisali su liste zahvalnosti koje su ukrašavali likovnim uradcima.

 Ove školske godine uključili smo se u projekt Škole za Afriku kako bismo svojim malim doprinosom, prikupljanjem dobrovoljnih novčanih priloga,  mislili i pomogli djeci na Madagaskaru. Stoga nam je ovogodišnje geslo za Dane kruha bilo „Kruh svoj s gladnima dijeli“.

Dio radne atmosfere u učionicama pogledajte u našoj fotogaleriji. 

                                  Učiteljice: Katarina Grošinić i Ivanka Žuljević

                                                                                                     fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Andersenove bezvremenske bajke u 2.r.
Ivana Kovač / datum: 26. 10. 2020. 13:55

 Jeste li čuli za Hansa Christiana Andersena? A za bajke Ružno pače, Snježna kraljica...?

 Tim rečenicama smo započeli druženje s poznatim bajkopiscem.

 Učenici su iznijeli svoja saznanja o Andersenovim bajkama, a zatim smo krenuli otkrivati Andersena. Saznali smo odakle potječe te prije koliko godina je napisao nama poznate bajke. Odradili smo puno zanimljivih aktivnosti vezanih za Andersenove bajke:  čitali, analizirali, pisali, crtali,  slušali pripovijedanje bajke (gost pripovjedač naš knjižničar Luka) te i sami postali pripovjedači, ali i stilisti „odjenuvši“ cara u novo ruho.

 Na kraju smo zaključili da nam bajke šalju bezvremenske poruke o  prijateljstvu, prihvaćanju drugačijih, međusobnom pomaganju, iskrenosti i vjeri u sebe.

                                                     Učiteljica Katarina Grošinić

                                                                                   fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Pokusi u 4.b
Ivana Kovač / datum: 19. 10. 2020. 14:11

 Učenici 4.b razreda su u svojoj učionici na satu prirode i društva imali zanimljiv sat na temu: Tlo-uvjet života.

 Učenici su dokazali da tlo sadrži vodu, zrak, čvrste i mineralne tvari. Naravno,sve uz budno oko učitelja Siniše koji je nadzirao pokuse.

Na početku sata znatiželja, a na kraju sata sreća i zadovoljstvo.

                                                                                 fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Natjecanje u lijepom čitanju na mađarskom jeziku
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 17. 10. 2020. 12:12

 U utorak 13. listopada 2020. godine održano je natjecanje pod nazivom "Natjecanje u lijepom čitanju na mađarskom jeziku" za učenike koji pohađaju nastavu iz predmeta Mađarski jezik i klutura po modelu C u OŠ Gradina i u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica. Učenici su se natjecali u dvjema kategorijama: u prvoj od 1. do 4. razreda i u drugoj od 5. do 8. razreda. Zadatak natjecatelja je bio poslati video-zapis koji će bilježiti njihovo čitanje kategorijski određenog teksta. Nakon poslušanih video-zapisa, Povjerenstvo za odabir pobjednika (sudski tumač Istvan Karacsonyi, nastavnica glazbene kulture Idliko Seleši Dančo, pedagog Ivica Čuljak, nastavnica mađarskog jezika i kulture Matea Jurković i predstavnik mađarske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije Istvan Seleši) odlučilo je da su pobjednici u prvoj kategoriji Magdalena Šurkalović (1.mjesto), Pavao Koši (2. mjesto) i Tena Paić (3. mjesto), a u drugoj kategoriji Tamara Orban ( 1. mjesto), Josip Eršek (2. mjesto) i Lana Ružica Zec (3. mjesto). Nakon objave rezultata svi sudionici su prikladno nagrađeni. 

Učiteljica Matea Jurković

fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Tjedan djeteta
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 14. 10. 2020. 18:38

 U OŠ Gradina prigodno je obilježen Tjedan djeteta od 5. do 9. listopada. Učenici su razgovarali, čitali i pisali na temu dječjih prava i dužnosti. Dokazali su svoj natjecateljski duh u igrama, a najviše uživali u stvaralačkim aktivnostima na svježem zraku. Pogledajte djelić ozračja u fotogaleriji!

Učiteljica Biljana Popović

fotogalerija

 


[OPŠIRNIJE]Pozdrav jeseni u PŠ Žlebina
Ivana Kovač / datum: 13. 10. 2020. 19:57

 Izvanučionička nastava je pravi odabir za odmor od pisanja i sjedenja u školskim klupama. Učenici PŠ Žlebina su sa svojom učiteljicom prošetali  selom do obližnjeg jezera i prikupili razne plodove, promotrili biljke, kore drveća, sakupili šareno lišće te izradili pravi jesenski plakat.

                                                                              Učiteljica: Ines Križić

                                                                                              fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan učitelja
DRAŽEN KOSTANJEVAC / datum: 5. 10. 2020. 08:50

 Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva, te da se kao takav i cijeni. Učitelji su pravi heroji našeg društva, koji kroz predanost u radu s djecom naprave tisuću malih čuda svakog dana.

Svim učiteljima želimo sretan Svjetski dan učitelja !

Učitelj Marijan Kovačević

 


[OPŠIRNIJE]Knjižničar u 4.b razredu
Ivana Kovač / datum: 1. 10. 2020. 10:36

 Kad su učenici 4.b razreda ugledali debele i teške rječnike i pravopise koje je u njihov razred donio knjižničar Luka sigurno su se malo uplašili i pitali  se kako li će se među svim tim listovima i riječima moći snaći. Kroz primjere i igre pokazalo se da to uopće nije teško. Uz malo truda i volje svatko može proučavati bogatu riznicu hrvatskih riječi i naučiti pisati i govoriti pravilno, bez ijedne greške. Ako vam treba pomoć, zavirite i vi u rječnik i pravopis ili se obratite 4.b razredu. 

                                                      Učitelj Siniša Živoder i knjižničar Luka Čiča      

                                                                                                  fotogalerija


[OPŠIRNIJE]VENDELINSKA DRUŽENJA 2020. - 1. dio
Ivana Kovač / datum: 24. 9. 2020. 14:18

 U sklopu manifestacije “Vendelinska druženja” koja se povodom blagdana svetog Vendelina, tradicionalno raznim kulturnim i edukativnim aktivnostima održava u općini Gradina, u našoj Osnovnoj školi Gradina održan je prvi dio druge po redu Dječje likovne kolonije Virovitičko-podravske županije.U koloniji su sudjelovale OŠ A. Cesarec Špišić Bukovica, OŠ I.G.Kovačića Gornje Bazje, OŠ J. Kozarca Slatina i naša OŠ Gradina.

 Tim povodom jedanaest učenika imalo je zadatak fotografirati motive naselja Gradina na temu svjetlo i sjena.

 Organizatori ovog zanimljivog  događaja su naša škola i KUD Gradina uz pokroviteljstvo Općine Gradina i Virovitičko-podravske županije, a voditelj kolonije bio je učitelj Igor Fućkar .

 Nastavak „Vendelinskih druženja“ slijedi u mjesecu listopadu kada će učenici dobiti  zadatak fotografirati motive po cijeloj općini Gradina. Najbolji uradci bit će tiskani na prigodnim razglednicama koje će predstavljati prirodne ljepote i znamenitosti ove naše općine.

 

                                                                            fotogalerija


[OPŠIRNIJE]EUROPSKI DAN JEZIKA 2020.
Ivana Kovač / datum: 23. 9. 2020. 18:23

 Europski dan jezika obilježava se 26.rujna svake godine, počevši od 6.prosinca 2001. Temelji se na inicijativi Vijeća Europe, a cilj je vrjednovanje svih jezika i kultura kao i doprinos osoba koje posjeduju prednosti višejezičnosti.

 Ususret obilježavanju toga nadnevka, učenici 4.b. razreda su ga iz predmeta Engleski jezik obilježili na sljedeći način: Upoznali su zastave 13 država (Francuska, Italija, Makedonija, Španjolska, Rusija…), tradicijska jela i običaje tih država, a kao glazbenu pozadinu slušali su narodnu glazbu tih zemalja (Mađarski ples br.5 u g-molu, Turski marš…), kao i himne tih država. Učenici su izradili i plakat koji objedinjuje sve navedeno u lijepu cjelinu.

                                                                 Učiteljica: Jasna Škoro

                                                                                            fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Europski dan jezika u suradnji s RA Vidra
Ivana Kovač / datum: 23. 9. 2020. 17:51

 U sklopu projekta Informacijskog centra Europe Direct Virovitica, a povodom obilježavanja Europskog dana jezika, stručne savjetnice iz Razvojne agencije Vidra održale su 22.9.2020. zanimljivo predavanje povezano s Europskim danom jezika. Radionica je održana u učionici 4.b razreda u OŠ Gradina.

 Predavanje je bilo jako zanimljivo i zabavno. Učenici su saznali što je Europska unija,o pozdravima na stranim jezicima te su izrazili veliko zadovoljstvo održanom radionicom.

                                                                    

                                                                        Učitelj: Siniša Živoder

                                                                                                fotogalerija


[OPŠIRNIJE]VENDELINSKA DRUŽENJA 2020.
Ivana Kovač / datum: 22. 9. 2020. 16:27

 OŠ Gradina u suradnji s KUD-om Gradina, a pod pokroviteljstvom Općine Gradina i Virovitičko-podravske županije, po drugi puta organizira dječju likovnu koloniju pod nazivom Vendelinska druženja. Cilj je prepoznati, okupiti i povezati učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji se svojim likovnim talentom i upornošću u radu ističu u sredinama iz kojih dolaze. Ovogodišnji nadnevak održavanja je 23.9., a kroz medij fotografije mladi će se likovnjaci izražavati na temu Svjetlo i sjena.

Projekt se održava prema svim epidemiološkim preporukama, a sa svrhom sprječavanja širenja virusa Covid 19.

Hodogram Vendelinskih druženja 2020.:

•          8:00 – 8:30 - Okupljanje sudionika ispred prostora KUD-a Gradina

•          8:30 – 9:15 – Ogledni sat: Okom objektiva; svjetlo i sjena

•          9:15 – 9:30 – Upute za rad

•          9:30 – 11:00 – Realizacija projekta: Sudionici obilaze mjesto Gradina i svojim aparatima „hvataju“ motive na temu Svjetlo i sjena. Najkasnije do 11:00 sati, od fotografiranih uradaka, a uz pomoć mentora odabiru jedan najuspješniji i šalju ga na E-mail: vendelinska.druzenja@gmail.com. Ta fotografija će biti otisnuta u A3 formatu i izložena.

•          11:30 – Otvorenje izložbe i podjela priznanja i zahvalnica za sudjelovanje

•          12:00 – razlaz sudionika dječje likovne kolonije


[OPŠIRNIJE]Rokovi superjunaci - donacija
Ivana Kovač / datum: 22. 9. 2020. 15:21

 U sklopu projekta „ Rokovi superjunaci protiv pretilosti“ našoj školi doniran je paket sportskih rekvizita.

 Projekt je do sada obuhvatio edukativne radionice za učenike na temu pravilne ishrane i pretilosti te javnu tribinu za roditelje djece, a u ponedjeljak je školama sudionicima projekta podijeljena oprema.

 Ovim putem zahvaljujemo Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije na doniranim sportskim rekvizitima.

                                                                                     fotogalerija


[OPŠIRNIJE]Hrvatski olimpijski dan
Ivana Kovač / datum: 16. 9. 2020. 14:44

 Učenici razredne nastave su 10. rujna obilježili Hrvatski olimpijski dan. Odjenuli su bijele majice, kao simbol mira, tolerancije i prijateljstva. Organizirali su razne sportske aktivnosti na otvorenom, koje je bilo moguće izvesti prema epidemiološkim preporukama.Uživali su u lijepom sunčanom danu i dobro se zabavili. Crtali su olimpijske krugove na igralištu, natjecali se u raznim igrama, razgovarali o povijesti Olimpijskih igara, izrađivali plakate i uredili pano u predvorju škole. Obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana naša škola želi naglasiti važnost svakodnevne tjelovježbe i sportskih aktivnosti.

                                                                                        fotogalerija


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju