2019-10-24 08:52:00

Likovna kolonija - "Vendelinska druženja"

 U sklopu manifestacije „Vendelinska druženja“ koja se povodom 20. listopada i blagdana sv. Vendelina, tradicionalno raznim kulturnim i edukativnim aktivnostima održava u Općini Gradina, u utorak, 22. listopada je u našoj školi održana prva Dječja likovna kolonija Virovitičko-podravske županije. Tim povodom četrdesetak učenika, zajedno sa svojim mentorima iz 10 osnovnih škola i Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici, slikalo je na temu “Tradicija”. Predstavnice naše škole bile su talentirane učenice sedmog i osmog razreda: Katarina Dinić, Marija Rajković, Tamara Orban, Tena Košćak i Nina Klaus. Pročitajte više klikom na "opširnije". Više o samom ozračju s ove kolonije - u fotogaleriji!

fotogalerija

 

 Motivi su im bili tradicionalni predmeti u prostorijama KUD-a Gradina, jesenji pejzaž u dvorištu Osnovne škole te sakralni motivi u crkvi kao i prostoru oko crkve u Gradini. Organizatori ovog događaja su Osnovna škola i KUD Gradina uz pokroviteljstvo Općine Gradina i Virovitičko-podravske županije, a voditelj kolonije bio je učitelj likovne kulture Igor Fućkar. Cilj je povezati, istaknuti i na jednom mjestu okupiti učenike iz naše županije koji se svojim likovnim sposobnostima, kreativnošću i predanim radom ističu u svojim sredinama. Ovaj projekt jedinstven je na našem području, prvi put se održava, a tendencija je činiti to i u budućnosti.

 Nakon održane kolonije, u ulaznom holu Osnovne škole u Gradini postavljena je i izložba radova nastalih na koloniji koju je svečano otvorila zamjenica načelnika općine Gradina, ujedno i predsjednica KUD-a Gradina, gđa-Maja Matić, istaknuvši tom prilikom da Općina Gradina, kao i KUD Gradina, svesrdno podržavaju ovakve akcije i aktivno sudjeluju u realizaciji.


Osnovna škola Gradina