2020-02-12 20:41:52

Državno prvenstvo ŠŠD-a osnovnih škola u šahu - predstavljali VPŽ u obje konkurencije

 U hotelu Medena u Trogiru je održano državno prvenstvo ŠSD-a osnovnoškolskog uzrasta. Našu županiju na tom natjecanju predstavljali su naši učenici kao županijski pobjednici i u muškoj i ženskoj konkurenciji (što je i ove godine bio vrlo rijedak slučaj)! U obje konkurencije natjecanje je bilo vrlo zanimljivo i neizvjesno do samog kraja. U kategoriji i učenika i učenica nastupile su po 24 najbolje ekipe s održanih županijskih prvenstava. Više o svemu pročitajte klikom na poveznicu "opširnije". 

 Čestitke našim učenicima i učenicama koji su više nego dostojanstveno svojim ponašanjem i igrom prezentirali školu i županiju. Pogledajte djelić ozračja sa samog natjecanja u fotogaleriji!

fotogalerija

 Konačni poredak u kategoriji učenica je istovjetan onom prošlogodišnjem, a to znači:

1. ŠSD Tomislav, Našice,

2. ŠSD Odra, Zagreb

3. ŠSD Maruševec, Maruševec.

 Naše učenice su na kraju zauzele izvrsno 8. mjesto. Nastupile se u istovjetnom sastavu kao i prethodne godina, a to znači: Monika Mihaljević, Klara Nenadović, Iva Kovačević i Ema Bilobrk - sve učenice 7. razreda i Lana Ružica Zec  6. razred.

 Konačni poredak i u muškom dijelu turnira je vrlo sličan prošlogodišnjem. Ponovni državni prvaci su učenici …

1. ŠSD AGN iz Koprivnice;

2. ŠSD Strizivojna iz Strizivojne i

3. ŠSD Račići, iz Zagreba.

 Naša muška ekipa je nastupila u bitno podmlađenom sastavu u odnosu na prethodnu godinu. Nju su sačinjavali: Hrvoje Mijok 7.r.,Ivano Šimić, 4.razred, te učenici trećeg razreda: Matija Žeravica, Adrian Milak i Stjepan Ciraki. Hrabro su se borili protiv mnogih registriranih igrača koji igraju za pojedine šahovske klubove. Na kraju smo završili na vrlo dobrom 19. mjestu!


Osnovna škola Gradina