2020-09-03 15:07:00

!!! OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE!!!

Dragi učenici i roditelji! 

Nastava počinje 7. rujna 2020. i to:

nastava za učenike predmetne nastave počinje u 7:50 sati  i traje do 9:25 (autobusi učenike odvoze u 9:30)

Nastava za učenike razredne nastave počinje u 10:30 i traje do 12:00 (autobusi učenike odvoze u 12:05).

Nastava za učenike u svim područnim školama počinje u 08:00 i traje do 9:35 sati. 

Učenici će taj dan imati nastavu samo sa svojim razrednikom/icom te će od njih dobiti sve daljnje upute za ostale radne dane, epidemiološke mjere, početak i kraj nastave, odlazak i dolazak autobusa, informacije o ulasku u školu, izlasku iz škole, prehrani i dr.

Od utorka 8. rujna 2020. nastava će se odvijati prema redovitom rasporedu za sve učenike naše škole koji će dobiti prvi dan škole od svojih razrednika.

Nastava u školi održava se u dvije smjene (prijepodne i poslijepodne) prema rasporedu zvona koji je različit za razrednu i predmetnu nastavu.

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA 1.r. MATIČNE ŠKOLE

Svaki prvašić smije doći u pratnji jednog roditelja (prvi radni dan) koji je obvezan nositi zaštitnu masku i pridržavati se navedenih epidemioloških mjera te zadržavati u školi najdulje 15 minuta kako stoji u uputama HZJZ-a.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE – UPUTE

Učenici od 5. do 8. razreda ulaze u školu na glavni ulaz, jedan po jedan, uz fizički razmak od 1,5 m, dezinficiraju ruke i odlažu obuću u predviđenom prostoru za garderobu ispred učionice. Odlaze u svoju učionicu. Preporučuje se pranje ruku pri ulasku u učionicu. Učenici nose maske pri prolasku kroz hodnike škole, odlasku u sanitarne čvorove, a tijekom nastave ih ne koriste. 

Svaki učenik predmetne nastave dobit će dvije zaštitne maske za lice.

Pri ulasku učenika u školu, dočekuju ih dežurni učitelji.

Učenici od 1. do 4. razreda ulaze na glavni ulaz škole i na poziv svoje učiteljice/učitelja, jedan po jedan, uz fizički razmak od 1,5 m, odlažu obuću u predviđenom prostoru za garderobu ispred učionice. Ne stvarajući gužvu, uz fizički razmak peru ruke u sanitarnim čvorovima i odlaze u svoju učionicu. Pranje ruku se preporučuje dva do tri puta dnevno.

Zaštitne maske za učenike razredne nastave nisu potrebne, ali ih mogu koristiti.

PRIJEVOZ UČENIKA: Učenicima se savjetuje izbjegavanje gužvi i okupljanje na stajalištima koje ćemo izbjeći dovoženjem učenika u različito vrijeme (red vožnje autobusa u prilogu dolje ). U autobusu je obavezno nošenje maski. Preporučljivo je razraditi raspored sjedenja učenika pri čemu će učenici svaki dan sjediti na istom mjestu i poštujući razmak među sobom. Učenici iz iste obitelji mogu sjediti jedan do drugoga. Isto tako, poželjno je da učenici istog razrednog odjela budu jedni pored drugih uz poštivanje epidemioloških mjera.

Autoprijevoznici osiguravaju dezinfekciju vozila, a škola jednokratne zaštitne maske u slučaju da učenik zaboravi masku.

 

Prije dolaska u školu roditelji učenika od 1. do 4. razreda dužni su izmjeriti djeci temperaturu koju oni svakodnevno moraju upisivati u bilježnicu i istu pokazati učiteljici/učitelju u razredu. Ako dijete ima temperaturu preko 37.2 °C pod pazuhom, taj dan ne dolazi u školu, a roditelji obavještavaju liječnika i školu.

Isto vrijedi i za učenike od 5. do 8. razreda.

Učenici od 1. do 4. razreda ne moraju nositi maske dok učenici od 5. do 8. razreda trebaju nositi maske i staviti ih na ulasku u školu, ali tijekom nastave nisu ju obvezni nositi jer je škola osigurala potreban razmak u učionicama za sve učenike.

Roditeljima je zabranjen ulazak u školu. (Zabrana se ne odnosi na roditelje učenika 1. razreda i to samo za prvi dan škole uz obavezno nošenje maske. U školu može ući samo jedan roditelj.)

 

Svaki razred smješten je u svoju učionicu, u kojoj borave i tijekom školskoga odmora. Tijekom odmora dozvoljen je izlazak po dvoje učenika u sanitarni čvor, a kada se ti učenici vrate, izlazi sljedećih dvoje učenika. Učenici pri izlasku iz učionica koriste zaštitne maske.

 

PODRUČNE ŠKOLE: Ulazak i boravak učenika u područnim školama odvija se prema dogovorenom pravilu između učiteljica i roditelja. Početak nastave u područnim školama je svaki dan u 8:00 i traje prema rasporedu sati.

 

PREUZIMANJE UDŽBENIKA

Učenici će prvog nastavnog dana preuzeti udžbenike i ostale radne materijale koje će im podijeliti razrednici.

Učenici područnih škola će udžbenike i radne materijale preuzeti od svojih učiteljica.

 

Učenici trebaju ponijeti torbu i papuče.

Roditelji prvi dan osiguravaju maske za učenike 5. do 8. razreda, a u školi će dobiti 2 perive maske.

Rad u školi u sadašnjim epidemiološkim uvjetima, uz poštovanje ovih uputa, smatra se jednako sigurnim za učenike i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće kada nisu na snazi mjere potpunog zatvaranja.

 

Red vožnje za 1. dan:  učenici 5. do 8. r.

vozač : K. S.

Polazak 1:

Žlebina 6:45

N. Gradac 6:50

Polazak 2:

Rušani 7: 15

L. Gradinski 7:20

vozač: I. Đ.

Polazak 1:

Detkovac 6:45

Budakovac 7:00

Vladimirovac  7:05

Polazak 2:

Brezovica 7: 25

                                      Lipovac 7:35

                                     Bačevac 7:35

 

Povratak oko 9:30

Red vožnje za 1. dan:  učenici 1. do 4. r.

vozač : K. S.

Žlebina 9:45

N. Gradac 9:50

Rušani 10: 00

L. Gradinski 10:05

vozač: I. Đ.

Budakovac  9:50

Brezovica 10: 00

Detkovac 10:10

                                      Lipovac 10:10

                                     Bačevac 10:15

 

Povratak oko 12:05

Redovan raspored vožnje autobusa učenici će dobiti 1. dan nastave kao i sve ostale informacije.


Osnovna škola Gradina