2020-10-30 09:40:00

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u našim područnim školama

 Kad jesen zakuca na vrata primimo je kao dragog gosta. Ona nikad ne dođe praznih ruku. Njezini su darovi ukusni, sočni, zdravi. Njezin poziv za šetnju po stazama rodnog kraja nikad se ne odbija. Uz laganu šetnju tijelo nam se puni njenim mirisima, a lice ozari srećom. Gdjegod se okreneš, svaki kutak našeg kraja iskri posebnom ljepotom. Njene boje, mirisi, vedrina  i toplina dana izmamili su nas iz učionice van. Sve te osjećaje prenijeli smo i na papir. Pri tome nikad ne zaboravljamo zahvaliti se Bogu na njegovim darovima. I ove godine naše su se mame i bake potrudile da na našem školskom stolu bude svakojakih delicija. Hvala im!

                                         Učiteljica PŠ Novi Gradac Vesna Cajlan

 Obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Svatko od učenika donio je nešto od proizvoda:  brašno, zrna žitarica, kruh, kolače. Pogledali smo kratki film o mlinu i preradi brašna. Ispričali smo priču "Od zrna do kruha", pregledali koje sve mi žitarice imamo u razredu. Pokušali smo sijati brašno, a prije samog kušanja slastica naučili smo izreći zahvalu: "Iz zemlje se biljke viju, na Suncu nam one zriju. Drago Sunce, zemljo draga, hvala vam za vaša blaga."

                                        Učiteljica PŠ Žlebina Ines Križić

 Učenici 1.,2. i 3. razreda obilježili su Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Kratka priredba održala se ispred naše škole u Brezovici. Prije programa pomolili smo se  i vjeroučitelj je izrekao molitvu o kruhu,a zatim smo pjevali i recitirali o jeseni, kruhu i jabuci. Zašto jabuci? Jer je ona kraljica voća i ima svoj dan, 20. listopada. Priredbu smo završili uz ples. Bilo je lijepo i veselo!

Vidimo se  iduće godine!

                   Učiteljice PŠ Tomislava Lukačevića Brezovica Dijana i Maja

                                                                           fotogalerija


Osnovna škola Gradina