2021-06-02 07:55:24

Projekt PROMISE

 U periodu od 25.5. – 31.5.2021. godine učenici svih sedmih i osmih razreda naše škole i učiteljica biologije i kemije Danijela Palatinuš sudjelovali su u Erasmus+ projektu PROMISE (Personalized Medicine Inquiry Based Education). Projekt se temelji na naprednim i inovativnim principima u edukaciji, a koordinator  projekta je Mediteranski institut za istraživanje života (Medils) u Splitu. Na jednom satu biologije ili kemije u svakom razredu studenti iz Hrvatske i Španjolske su prikazali video prezentaciju pripremljenu u suradnji sa znanstvenikom Medilsa, Andreom Gelemanović. Teme su bile Važnost pravilnog disanja, Mediteranska prehrana, Važnost doručka i Hrana kao lijek. Više o svemu pročitajte klikom na "opširnije". 

Danijela Palatinuš

fotogalerija

 Prezentacije su održane online putem (u aplikaciji Microsoft Teams) na engleskom jeziku. Učenici su prezentacije pratili na tabletima. U svakom razredu jedan predstavnik je pozdravio studente te im kratko predstavio svoj razred.

 Pomoć u prevođenju pojedinih riječi s engleskog jezika velikodušno je ponudila učiteljica engleskog jezika, Ana Presečan, koja je prisustvovala predavanju o važnosti pravilnog disanja.

 Prezentacije su bile vrlo zanimljive, edukativne i primjerene osnovnoškolskom uzrastu. Nakon prezentacije o određenoj temi, vrijeme smo proveli interaktivno, studenti su odgovarali na učenička pitanja a poticajna i vesela atmosfera trajala je do kraja sata. Po završetku sata učenici su bili puni pozitivnih dojmova. Učenici su novostečenim znanjima nadogradili usvojeno gradivo iz biologije i kemije.


Osnovna škola Gradina