preskoči na sadržaj

Osnovna škola Gradina

Login
Logo škole

 

Korisni linkovi

 

 

Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 6. 2010.

Ukupno: 254239
Ovaj mjesec: 3630
Ovaj tjedan: 2
Danas: 2
Tražilica
Školski list Krijesnice

 Sudionici novinarske grupe OŠ Gradina : 2012./2013. školska godina
 


 

Čitatelji Krijesnica, veliki pozdrav!!!

           Mi smo novinarska skupina OŠ Gradina iz Gradine i uređujemo naš školski list Krijesnice. S vama smo već petnaestu godinu  zajedno. Naš list uređivala je do ove školske godine nastavnica Anđelka Puškarić, koja nas je zajedno na kraju svake  školske godine obradovala sa svojim novinarima nizom radova naših učenika. List izlazi  jednom godišnje, a zajedno se sastajemo svake srijede, u rano jutro, u 7 sati kako bismo radili na novim stranicama. Krijesnice prate sve događaje tijekom školske godine, događanja u školi, a i u našem zavičaju. Na našim stranicama mjesto nalaze i naše družine kao što su: DVD Gradina, ONK Gradina, ŽRK Gradina, odbojkašice i još brojni klubovi. Naš školski mozaik uvijek je pun događanja, a kada dođemo do kraja školske godine, uvijek se nasmijemo i radujemo našem maskenbalu, radovima učenika od prvoga pa sve do osmoga razreda, radovima koji obilaze cijelu Hrvatsku i postižu zavidna mjesta na natjecateljskim smotrama. Naši su najvjerniji čitatelji učenici osmih razreda kojima su posvećene oproštajne stranice, a prate nas i nakon završetka osnovne škole, kada već budu stariji i ozbiljniji u novim školskim klupama. Naša novinarska družina broji petnaestak stalnih članova i nekoliko kolumnista koji povremeno uređuju sportske stranice.  Vješto odrađuju svoj posao i naši nastavnici koji nam svakodnevno pomažu pa smo mi ne samo list učenika, već i učitelja osnovne škole Gradina. Pomoć nam pružaju sve učiteljice razredne nastave svih sedam područnih škola, a i svi nastavnici predmetne nastave u matičnoj nam školi. Nikako ne bismo mogli ni bez stručnih nam suradnika, kao što je i naš nastavnik tehničke kulture Mirko Šimić, koji svojim preciznim okom uvijek bilježi naša događanja svojim digitalcem. Nijedno natjecanje ne može proći, a da o njemu nešto ne zna naš pedagog Ivica Čuljak koji vjerno prati i bilježi sve uspjehe naših učenika. Tu je i naša lektorica, knjižničarka Marija Vukoja-Naglić bez koje ne idemo u tisak, a za sve je na kraju zaslužan naš ravnatelj Slavko Tuk koji nam omogućava  sredstva kako bismo se svake godine našli u tisku. Kao što vidite, ima nas dosta koji radimo na Krijesnicama, svima puno zahvaljujemo, želimo i dalje uspješan rad, a sad žurimo na posao...              

uredništvo


OSVRT NA 15 GODINA IZLAŽENJA ŠKOLSKOGA LISTA KRIJESNICE

- dosadašnja urednica lista -
 

       Kako vrijeme nezaustavljivo leti, tako je brzo proletjelo zadnjih petnaest godina. Na kraju protekle nastavne godine svjetlo dana ugledao je 15. broj naših Krijesnica.  Izlaženje lista pokrenula je naša tadašnja pedagoginja Marija Dvojković, a pomoć u radu bile su joj nastavnice hrvatskoga jezika. Poslije njezinog povratka u Vukovar, s kolegicom Zdenkom Jeftimija učila sam urednički posao i posao novinara. Uskoro sam dobila zaduženje voditi novinarsku skupinu i onda je taj lijep, ali težak i odgovoran posao pripao meni i mojim učenicima. Ističem i pohvaljujem učenike svih generacija koji su sa mnom kreirali desetak brojeva naših Krijesnica. Često su me iznenađivali novim idejama, a najviše odgovornošću i trudom koji su bili spremni uložiti u svoj rad. Učili smo zajedno preko makete lista uobličiti sadržajno i vizualno sve stranice, a onda smo, nakon sati i sati dogovaranja, prepisivanja, slaganja priloga slali sve u tiskaru i s nestrpljenjem čekali kako će to na kraju izgledati.

      Netko je rekao da su riječi cvjetovi srca, a sve riječi u Krijesnicama zaista su bile cvjetovi srca mojih učenika. Nastojala sam obogaćivati svoja znanja i u tim sam godinama ponešto naučila i od učenika i od ljudi kojima je novinarstvo zanimanje. Ponosna sam na sve stranice jer su u  njih utkani sati mojega nastavničkoga života.

      Od ove šk. godine novinarsku skupinu vodi nastavnik Mario Karakašić. S jednakom radošću kao i do sada čekat ću novi broj Krijesnica. Kolegi i novinarskoj skupini želim puno novih ideja i beskrajno strpljenje i sigurna sam da će njihov trud biti nagrađen pohvalama čitatelja.

Anđelka Puškarić, nastavnica hrvatskoga jezika

 

Naslovnica 2007./08.

 
preskoči na navigaciju